lørdag 28. juni 2008

6.feriedag, fisketur

I dag har vi bare tatt det med ro. Kjenner det godt i føttene etter turen i går, så de trenger nok litt hvile. Hadde jo planlagt soling i dag, men solen kom bare frem glimtvis. På ettermiddag dro Malin, mamma og jeg på fisketur på Hollingen. Det hadde regnet litt, men så snart det ble opphold heiv vi oss i bilen. Det var ikke så veldig mye fisk å få, og de få vi fikk, de fikk Malin... Jeg hadde ikke napp engang.... Blir jo litt lei da.
Noe langgrunt, men etterhvert som floa ble større så ble det bedre for Malin å kaste selv.
Mye fint å se i fjære, så jeg gjorde det jeg er best til, å ta bilder :-)
En liten paparazzi dukket opp... her skal man være forsiktig når man er i nærheten av en god zoom... denne båten er ganske langt unna, nesten helt borte på Oterøy-sida, men med en god zoom så ser vi nesten hvem som kjører....
Bestemor måtte av og til hjelpe litt til med å kaste ut, og det var ved disse anledningene at det ble fisk på kroken.
Napp!!!
En middels lyr! (den første hun fikk var så liten at den var ikke stor nok til katten engang)
Ferga på vei fra Gossen til fastlandet!
Og så en fin liten torsk! Denne blir nok katten glad for :-)
Malin på fisketur!
Etter en stund ble vi lei og dro hjem. Lite napp, så da kan det bli litt kjedelig i lengden. Pappa har vært på hytta siden i går, og var på Krokaberget samtidig som vi var på Hollingen. Fangsten var nok noe bedre der. En sei på rundt 3,5 kilo og en lyr på rundt 2,5 er bra. I tillegg noen småsei, som vi skal ha til kvelds. Det er jo bare snadder :-) Så dit skal vi nok senere i ferien!!
Nå skal vi bare roe ned til kvelden, er ganske sliten i ryggen etter fiskingen, da fiskestanga mi er ganske tung.
I morra har mamma bursdag så da blir det vel fulle hus her igjen!

fredag 27. juni 2008

Jendemsfjellet for andre gang i år! Fredag 5.feriedag

I dag ble det tur på Jendemsfjellet. Hege og Solfrid og jeg møttes klokka elleve for å gå. Det var umulig å si hva slags vær det kom til å bli, for ute i vest var det blå himmel, mens østover var det gråe skyer. Men det ble et ganske bra turvær. Det blåste litt enkelte steder, men det gikk greit. Noe vått var det enkelte steder, men med gode sko så var ikke det noe problem.
Utsikten var like bra som alltid, her mot Elnesvågen, med Indre Hoem i forgrunnen.


En ørn fikk vår oppmerksomhet en liten stund. Den var til tider ganske nære oss. Et flott skue!
Malin og mamma stod med kikkerten klar og ventet på at vi skulle nå toppen. De mente vi brukte litt lang tid opp... hmmmm.... Men vi kom oss da opp!!!
Nede i høyre hjørne er jeg oppvokst, mens min eldste bror nå har bygd seg hus i det nye feltet øverst til venstre, ikke så langt fra mor nei... Jeg hadde selv planer om tomt her, men det er ikke alt ting blir som man håper/drømmer om....
Solfrid t.v. er en venninne fra da vi gikk på videregående og et år på Rauma Folkehøgskole. Jeg kan skrive under på at vi har hatt det mye moro sammen! Hege t.h. har jeg egentlig vokst opp sammen med, men hun er tre år yngre enn meg så det var vel først i voksen alder at vi fant hverandre. Nå jobber hun som lærer i Førde, noe som har gjort at vi er enda nærmere! Kjekt å ha noen i nærheten som vet hva jeg snakker om når jeg snakker om hjemme :-)
Meg med ryggen til hjembygda!
Beviset; Hege og jeg nådde toppen!
Og det gjorde selvfølgelig den sprekeste av oss også, nemlig Solfrid!
Veldig fint turvær og vi koste oss, mest etter at vi hadde nådd toppen. I de siste bakkene slet jeg veldig, men jeg er jo sta også da, så opp skal jeg!
I kveld har jeg og Silje vært på Roseby en tur. Mamma har bursdag på søndag og hun må vel få pakke... Det gikk nok med litt mer penger også, jeg kjøpte meg en topp og bikini. Så nå er det på tide at sommeren kommer! I kveld har det vært veldig fint vær, så jeg håper det blir slik i morgen også. Da blir det soling!!!

torsdag 26. juni 2008

Feriedag onsdag og torsdag uke 1

Onsdag startet med regn, men det ble opphold etterhvert. Fortsatt ikke den store varmen, men så lenge det ikke regner så får det være greit. Malin fant Nathalie som er på besøk hos bestemor og de holdt sammen hele dagen. De ville helst overnatte hos hverandre, men vi fant ut at det fikk være nok at de var sammen ellers. Midt på dagen gikk vi tur opp skogsveien. Det er ca 4 km tur retur. Greit turvær. Malin og Nathalie var med og greidde turen fint!
Det er til tider veldig gjengrodd oppover veien, og utsikten er heller dårlig, men her får vi et glimt utover mot Gossen og Ormen Lange.
Da jeg kom hjem fra turen gikk jeg løs på hagen til muttern og tok litt bilder. Noe fin blomster var det nå å se :-)
I dag torsdag våknet vi til fint vær, men noe kaldt. Malin fikk besøk av Nathalie og mamma dro til frisøren så jeg satte meg på verandaen med en bok av Grete Waitz om hvordan å nå målet om å delta på maraton..... Herregud jeg er vel blitt gal.... Men det var faktisk en lettlest bok og jeg ble ferdig før mamma var tilbake fra frisøren. Om det var en tynn bok eller om det var mamma som brukte lang tid hos frisøren får heller være usagt :-)
Ble jo litt hekta av det hun skrev i boka, så jeg gikk skogsveien, alene i dag. Løp delvis ned igjen. Var godt å få svette litt. Da jeg kom hjem var det blitt noe varmere i luften og jeg fikk på meg bikinien og la meg i solen frem til middag. I dag var det min tur å lage middag og det ble gresk; mosaka, gresk salat og tzatziki. Kjempegodt!
Tommy og Leah kom også til middag og etter middag ble det full lek ute. Nina og Eline kom også bortom, og de små lekte ivrig i sklia.
Kom å ta meg!!
Tante Silje var god å ha for å få fart! Det ble kaldt med en gang skyene kom så da var det bare å få på seg klær igjen. Da jeg kom i hus oppdaget jeg at Hege hadde sendt meg melding på mobilen. Hun lurte på om jeg ble med å sykle rundt fjellet. Denne gangen lånte jeg sykkelen til mamma, og det var mye bedre, den har smalere dekk og bare tre gir. Hva skal man med 24 gir når man ikke kan bruke de?? Det ble en fin tur, og den gikk mye mye bedre enn mandag. Tror nok at jeg kommer til å ta runden igjen!
Nå har jeg tatt meg et par glass vin og er akkurat passe døsig til å gå å legge meg. Det er meldt noenlunde bra vær i morgen også, så da blir det kanskje fjelltur!

tirsdag 24. juni 2008

St.hansfeiring og ferietid

Nå er det ferietid, men ikke akkurat sol og sommer... 8 grader og regn er ikke det jeg ønsker meg for en sommerferie. Her trenger jeg sol og varme for å lade batteriene. Vi startet tidlig mandag morgen. Heldigvis var det ikke mer regn enn at vi greidde å pakke i bilen uten å bli våte. Vi kom til Molde rundt kl. 15.00 og da hadde vi oss en snartur innom Roseby før vi kjørte ut til Hoem. Her ventet rømmegrøt og hele familien. Det er st.hans-arrangement i bygda, men med det været som var så fristet ikke det så veldig. Og når lillesøster i tillegg har bursdag så valgte vi holde oss i ro.
Kake var bestilt, og den var det selvfølgelig mor som hadde lagd. Og den var god...
Bursdagsbarnet med sine tre tantebarn; Elias, Leah og Malin

Godt med is Leah??
Etter så mye spising var det på sin plass med litt trim. Jeg fant frem sykkelen til Silje og tok turen rundt fjellet. 16 km på en time. Jeg var ganske sliten, har jo faktisk ikke syklet ute på ti år!! Å sykle på ergometersykkel i stua kan ikke sammenlignes. Det var ikke noe varmt å sykle så det var godt med en varm dusj etterpå!


I dag, tirsdag, regnet det godt da vi stod opp, og det ble shoppingdag. Ettersom det regnet ble det Roseby, godt med tak over hodet. Fikk shoppet litt... Så var det ny bursdag, i dag var det Charlotte og Maria som fylte fem år.
To jålete jenter som stilte som mannekenger for fotografene. De hadde i utgangspunktet på seg andre klær, men det er så kjekt med klær at de skiftet med en gang de begynte å pakke opp og det var klær i pakken. Da ble det fort litt vanskeligere å se hvem som var hvem, men Maria er visstnok den med pannelugg :-) (kommer aldri til å lære...)
Fin kake som bestemor Grete hadde bakt!
Maria var ikke helt fornøyd da Charlotte rakk å blåse ut lysene før henne....
Derfor måtte lysene tennes på nytt!
Søstrene suse... Tonje, Linn og Mona! Tonje har vært borte i USA et år og var glad for å komme hjem til norsk mat!
Etterpå dro jeg til byen for å gå på Milano sammen med Solfrid, Anne Marit, Tove og Merete. Det var veldig kjekt og masse god mat!

søndag 22. juni 2008

Musikkhelg i byen

Heldigvis er det sjelden vi har slike helger som denne... Full fest en helg, det kan ta på en stakkar :-) Heldigvis er det tre uker med ferie nå, så jeg kommer meg vel ovenpå igjen :-) På fredag sendte vi Malin avgårde på leir på Nesholmen i regi av KFUK/KFUM. Hun satt på med Frode innover, der også Karoline og Emilie var med. Tror det var greit at vi sa hade hjemme i stedet for at jeg ble med inn der.

Jeg hadde ikke så store planer for helgen, tok ting litt på sparket. Det startet med vorspiel hos Merete. Anita var også med. Merete hadde billett til Haavebua og dit ville vi også. Storm Weather Shanty Choir skulle synge kl. 22, og de ville jeg gjerne høre, så vi var tidlig ute. Billettene var dyre, men det var verdt hver en krone!! Helt fantastiske folk, rett og slett! De er superflinke, og de lager show! Etterpå var det "the Trampoline" og de var heller ikke noe dårligere.

Det var fullt hus, og stemningen var høy. Sist på scena var Ila Auto og de var også knallgode (bilde over og under). Skapte masse stemning!
Da det nærmet seg slutten fikk jeg sms fra Ulf som satt på frua. Det endte opp med at jeg stakk over der sammen med Anita. Kvelden var snart over, så det endte med at Anita (hun var edru og kjørte min bil) kjørte meg og Ulf i Brandsøya.

Det ble en sen frokost lørdag... Siden Anita hadde min bil og Ulf heller ikke hadde bilen her var vi rimelig fastlåste, men vi fikk Nina til å kjøre oss for å hente bilen min. Så ble det en runde med shopping og planlegging til kvelden. Kjøpte reker i byen og så var vi hos en kjenning av han og kjøpte kreps. Det er utrolig godt med sjømat :-) Så var det bare å dra hjemom for å dusje og gjøre seg klar til kvelden. Nina og Vidar ville heldigvis bli med så jeg hentet de og kjørte ut til Ulf, der vi koste oss med god mat og god drikke (litt mye drikke kanskje??)...

Vi hadde billetter til White Lion-konserten og den hadde jeg virkelig gledet meg til. Såg for meg en full Florahall og høy stemning. Men det var skuffende lite folk. Musikken var bra, men altfor høy, hørte nesten bare bassen. Og lyden blir vel egentlig bare forsterket når man har drukket? Kan noen fortelle meg hvorfor?

Etter konserten dro vi hjem til Ulf. Husker ikke så veldig mye av det... huff... nærme seg 40 og holde på slik... Det skal bli leeeenge til neste gang!!! I dag ble det også sein frokost, kanskje enda seinere enn i går. Formen var heldigvis fin, og når været var fint i tillegg så fant vi ut at vi skulle dra på fisketur.

Fikk to makreller (vi var der nok på feil tid..) og en del små lyrer. Det var overskyet men det var 17-18 grader og nesten vindstille, så været var veldig bra. Iallefall til fiskevær.
Vi kjørte først til Nordalsfjordbrua, men der var det flere folk, så vi gadd ikke stå i kø der, og kjørte tilbake til Leversundet. Fin plass, men det hadde vært enda finere om det ikke var biltrafikk rett forbi.
I kveld har jeg fått på skiboksen, hentet Malin, pakket det meste og stort sett klar til å dra på tur i morgen. Skal prøve å komme oss avgårde så snart som mulig. Hjemme venter rømmegrøt og bursdagsfeiring for Silje. Hele familien samlet da!

tirsdag 17. juni 2008

jeg minker!!

Litt forskjell vel?? Til venstre; Spania i juni i fjor, til høyre; hjemme i går :-)
Er jo artig å se at det funker da. Tipper det iallefall er 15 kilo mellom disse bildene, kanskje mer. Har nå tatt av 10,5 siden jeg startet slankingen rundt 1. mars, og det er jeg sannelig meg veldig stolt av. Og mer skal det bli, for nå får jeg så mange kommentarer at det bare er kjekt å holde på. Og når jeg ikke forsaker noe heller... Jeg spiser nesten ikke sjokolade, drikker veldig lite brus, har kuttet ut majonesen, og spiser nesten ikke kaker (bortsett fra i kveld :-)) Men jeg trimmer masse og det er nok det som gjør utslaget. Er ute på tur 5-6 ganger i uken, og det bør absolutt hjelpe på. I kveld feiret vi Annas 40-årsdag og da hadde hun ordnet med en time med frigjørende dans. Og det var ikke bare bare det, tror det var folk som slet mer enn meg. Jeg syntes det bare var moro å få trimme litt! Men jeg er veldig spent på hvor jeg er gangsperr i morra.... for det kan være hvor som helst!!

tiden flyr....

Er det virkelig på tide å skrive noen ord igjen? Ser at dagene flyr litt fort ja, eller kanskje ukene rettere sagt :-)
Onsdag 4. juni var vi samlet hos Anne Berit og Oddvar. Anne Berit var sjef hos oss før Trude, har nå kjøpt seg ny leilighet i Førde, men bor store deler av året i Spania. Vi var der alle sammen, og også Reidun, som nå ikke jobber hos oss lenger kom. Det var veldig kjekt (og det reddet meg den kvelden :-))
Det ble servert paella og olivenbrød, og altfor mye god drikke :-) En utrolig fin kveld, der vi like godt kunne vært i Spania, for sola stekte skikkelig på terrassen, inntil den gikk ned i vest.
Paella er kjempegodt, men dessverre er jeg ikke noe flink til å lage det selv. Så vi sier ikke neitakk når Anne Berit inviterer. Her er jeg sammen med vertskapet, Anne Berit og Oddvar. Utrolig flotte folk!

Magn Henning, Steinar og Trude

Anne Berit, Ole og Magn Henning

Trude, Reidun og Åse


En veldig kjekk kveld, der jeg fikk nok å drikke... Jeg hadde bestemt meg for å ta siste bussen hjem, kvart på tolv. Eller... jeg trodde den gikk kvart på tolv... Heldigvis slo Reidun følge med meg da hun skulle samme veien. Og det viste seg da at bussen gikk fem minutter før... Så enden på visa ble at jeg ble med Reidun hjem (har jo vært der en del ganger før)... Hadde jo verken tannbørste eller noe som helst, men det går jo for en gangs skyld... men trøtt var jeg dagen derpå ja... ikke mye tilregnelig nei..


Så var det sangerstevne her i byen:
8.-9. juni, arrangør Jomentum

Det var sol og fint vær, men dessverre fikk jeg ikke tatt så mange bilder. Vi sang på Svanhild først på lørdag, så i Samfunnshuset, og så i kirka på søndag.
Oppstilling på torget etter sangertoget.
Søndag var det først godt vær, men da Ulf og jeg hadde bestemt oss for å dra på fjelltur, begynte det å regne. Så vi dro på biltur i stedet, kjørte helt inn til Gjengedalen, forbi Hyen. Et veldig fint sted, og man kan kjøre helt inn til stølen. Det var noe grått, men vi fikk nå et inntrykk av hvordan det ville vært i finevær.

Vi fant en fin rasteplass, faktisk med tak over, og det var jo greit ettersom det regnet.
Så har da dagene gått, det har vært travelt på jobb, og travelt her hjemme. I helgen skulle jeg egentlig ha Malin, men ettersom jeg skulle jobbe lørdag ble det litt hektisk, og Jarle fant ut at han like godt kunne ta Malin med til Sogn. Og da ble det fest :-)
Heidi, Anita og Merete kom hit, før vi dro på byen. Satt en stund på Flåten før vi dro på Fru Olsen. En trivelig kveld rett og slett!
Søndag var vi litt i bakrus, men ikke værre enn at det ble tur på Brandsøyåsen.


Meg og Anita. Ikke ofte vi er på bilde sammen, men en hyggelig kar ville ta bilde for oss :-)
Veldig fin søndag, fint turvær!