onsdag 30. juli 2008

Reed 24.-28.juli Campingtur

Torsdag pakket jeg om og dro på campingen etter jobb. Ulf var der og jeg tenkte det kunne være en fin måte å forlenge ferien litt. Å kjøre dit tar et kvarter lenger enn til Brandsøya, men så slipper jeg Naustdalstunnelen som koster 45,- pr. vei. Et nydelig vær hele helgen, men litt kjølig på natta, noe som kanskje var like greit så det var mulig å sove.
Småbåthavna like ved campingen. Her jobbes det med å lage til strand og da blir det fint. Dette bildet er tatt lørdag morgen før jeg dro på jobb. Veldig stille på Breimsvannet ja!
Etter jobb lørdag var det godt å kunne finne frem bikinien og legge seg på stranda.
Og jeg kom meg til og med uti vannet! De øverste 20 cm var lunkne, men det kan ikke sies om resten! Men det var deilig med en avkjøling! Søstra til Ulf, Regina, til høyre på bildet. Hun og ungene kom innover på lørdag.
På søndag stod vi opp i rimelig tid for å gå på fjellet. Blåfjellet (1318 moh) var målet, men med små barn så såg vi vel raskt at det ikke gikk. Vi kjørte inn til enden av Breimsvatnet, Årdal, og kjørte helt opp til stølen der. Her trenger man ikke vaske bilen på forhånd, for det må man garantert gjøre etterpå! En veldig fin støl, man trenger egentlig ikke gjøre noe annet enn å dra opp der for en piknik! Vi gikk utover mot Seimstøylen. Der møtte vi først dette vannet.
Her var det en liten strand, og ungene ble fristet til en liten dukkert. Regina bestemte seg for å bli værende der med ungene, mens Ulf og jeg gikk videre. Veldig fin sti utover, men en del myr man må over, så vi var våte i skoene etterhvert.
Det låg tre vann på rad og rekke, så vi hadde hele tiden drikkevann. Og hva er bedre enn kaldt fjellvatn??
Vi kom ut til Seimstøylen og der gikk vi opp på en liten topp for å se på utsikten. Og den var ikke så ille den! Her ser vi da nordover mot Sandane! Ryssdalshornet (1291 moh) til venstre.
Vi ser såvidt ned til Reed, men campingplassen ser vi ikke.
Mye fine fjell å gå i!

En liten pause måtte vi ha, deilig temperatur til å gå i fjellet!
Meg ja!
Seimstøylen sett fra høyden!
Innover mot vatnene der vi kom gående.

Ulf, turkamerat og bestevenn!
Seimstøylen, nydelig!
På vei tilbake.

Årdalstøylen! Fjellet der fremme er Daurmål (1446 moh) som kanskje er et av målene ved en senere anledning!
3 km ja, og rimelig flatt, så her er det mulig å gå for alle!
Seterliv!
En kjempefin tur, akkurat passe i varmen.
Etter turen ble det litt bading, men vannet var mye kaldere på søndag, og det begynte etterhvert å blåse ganske bra, så det ble en god del bølger. Ellers var det bare avslapping!

På tide å dra hjem snart??

mandag 21. juli 2008

Hitra 18.-20.juli

Fredag dro jeg med fly via Oslo til Trondheim. Min første tur til Hitra på 14 år var et faktum. Venninna til Grete, Rebecca, hentet meg på KBS kjøpesenter utenfor sentrum av Trondheim. Vi hadde ikke truffet hverandre før, så vi var vel litt spente begge to. Jeg hadde jo ikke engang sett bilde, så jeg visste ikke helt hva jeg skulle se etter. Men det var ikke så mange som stod og ventet der med koffert, så hun fant meg med en gang. Like pratesjuke begge to, så turen utover gikk fint. Grete og Tommy hadde vært på ferie i Sverige, så de låg litt bak oss i løypa. Vi hadde en ørliten stopp på Orkanger, der Rebecca kjøpte tidenes dyreste pølse; 54 kr!!!!! Veien utover til Hitra gikk også fort, og vi tok en liten røykepause (ikke meg nei:-)) Nydelig vær og fin utsikt over Våvatnet.
Klokka var vel nesten halv elleve før vi kjørte Hitratunnelen. På sørsida mot Forsnes var det fin utsikt mot Nordmøre, og her har vi Tjeldbergodden.
Det var mye hjort hele veien så vi måtte passe oss. Da vi nærmet oss Forsnes og familien til Grete fikk vi beskjed om å se oss etter en rød bøtte i veien. Og der stod den, med norsk flagg og to glass rødvin! Her var mottakelsen topp, snakk om å føle seg hjertelig velkommen!
Utpå kvelden kom månen frem, og den var virkelig vakker!
Grete og Tommy kom en times tid etter oss, og det var kjempekos å se Grete igjen etter alle disse årene. Hun er ei fantastisk dame! Heldig du Tommy!
Lørdag dro Rebecca og jeg til Fillan på shopping, mens resten skulle på sjøen. Nå skulle man jo tro at man helst reiser til storbyer for å shoppe, men vi greidde oss fint med Fillan. Fillan hadde forandret seg veldig på 14 år, mange fine butikker og fint uteareal! Et par butikker fant vi med mye fine klær som vi ikke har her. Jeg har vel ikke handlet så mye klær på en dag på lenge... Midt i shoppingen fikk vi beskjed om at AmCar-gjengen var på tur forbi og vi løp ut for å se. Men Laila, hvor i all verden var kameraet????
Må også ta med at jeg på en av butikkene traff på ei som jobber på Helle Foto, vegg i vegg med min jobb i Førde! Verden er så veldig liten...
Etter shoppingen kjørte vi tilbake til Forsnes, mens jeg hoppet av i Kvenværet for å gå tur med min nettkompis Bjørn-Helge. Han har skrevet så mye om Tonningen at jeg krevde at han tok meg med en tur! :-) Og det var jo skikkelig turvær, så det ble en fin tur. Ikke så veldig høyt, bare noen hundre meter, men fyttikatta så bratt det var!!! Jeg var nesten sikker på at jeg ikke skulle komme meg ned igjen. Like før jeg ringte Røde Kors :-)
Flott utsikt vestover!
Bjørn-Helge! Takk for turen! Kjekt å treffe deg! Ikke sikkert det er siste gangen det vet du!
Og ja, jeg var svett!
Varden på Tonningen!
Så gikk turen til Fjordhotellet på Fillan, der vi skulle feste og bo lørdagsnatta. Det var godt å se Kåre igjen og vi fem holdt vel festen godt i gang... Det var grillmat og mye god drikke.. For mye?? Neida... hmmm.... Her har vi Grete og Tommy. Det var det beste bildet av Tommy, har flere som ikke var så bra :-) Hyggelig type!
Og Rebecca og meg! Du, som vi kosa oss!
Grete, Kåre og meg!
Og Tommy bak der! :-) Skikkelig kosebilde :-)
Litt musikk ble det også utpå natta. Det var en som skulle spille egentlig, men han var visst dobbeltbooket eller noe, så vi måtte lage festen selv. Og det gikk i grunnen helt fint. Bortsett fra Grete, Tommy og Rebecca som betalte dyrt for å komme seg til Frøya for å høre Kurt Nilsen i et kvarter, så var vi en stabil gjeng som holdt oss på hotellet.
Kvelden ble nok helt annerledes enn det jeg hadde tenkt, på mange måter, men en kveld som legger seg på listen over alle mine minnerike kvelder på Hitra. Herregud, når stengte baren egentlig?? Den barregninga skulle jeg gjerne vært forruten, men ellers skal jeg ikke akkurat klage over formen. Det var noen som hadde det værre enn meg ja :-)
Søndag kjørte vi til Fillan for at de som ikke rakk frokosten skulle få seg litt mat. Kåre og AmCar-gjengen hadde utstilling av bilene der, så vi pratet litt med Kåre og tok farvel for denne gang.
Jeg hadde tenkt å bli litt utover ettermiddagen, men siden vi var på vei til Forsnes kjørte de meg til kaia på Sandstad hvor båten gikk til Trondheim. Tre seige timer på Værnes... mange ganger jeg holdt på å sovne ja! Så det var godt å komme seg på hotellet på gardermoen og finne senga.
Ja det var en fantastisk helg. Kostet meg mye etterhvert... men jeg får heller knipe inn her hjemme. Bare så utrolig kjekt å treffe igjen folk, og å treffe nye! Neste gang står Florø for tur!

torsdag 17. juli 2008

Til helgen

skal jeg tilbake til gamle trakter. Skal nemlig til Hitra hvor jeg bodde og gikk på skole 91/92. Et år med mange begivenheter og mange minner. Jeg skal utover dit sammen med Grete, som var en av mine venninner dette året, samboeren hennes, Tommy, og venninnen hennes, Rebecca. Jeg har ikke sett Grete siden vi sluttet skolen i juni 92, så det er blitt noen år siden! Og det er da ikke rart at jeg gleder meg som en unge til å se henne igjen!
Vi har vel forandret oss litt på disse årene? Bildet er forresten tatt i Molde under NM på Ski på skaret i 92. Herregud så mye snø det var da....

Dette bildet er tatt i Molde sommeren 94.

Så ser jeg frem til å treffe Kåre. Det føles som vi var sammen en evighet det året, men etter dagboken å dømme så var det bare en måned.... Men den måneden ble en viktig del av livet mitt... Står mye rart i dagboken fra den tiden ja :-)

Kåre har forresten bursdag i dag, grattis med dagen :-)

Det skal bli så utrolig deilig å komme seg bort herfra og treffe gamle venner og andre folk som jeg ikke kjenner i det hele tatt.

Skei Hotell 12.-14.juli

Siste feriehelgen benyttet vi sjansen til å dra til Skei Hotel sammen med Ulf og ungene. Malin og jeg dro innover på lørdag formiddag, mens Ulf og ungene kom til middag. Malin og jeg benyttet sjansen til å bade et par runder. Et ikke så altfor stort basseng, men rundt 30 grader i vannet og det var bare utrolig deilig.


Middagen var som vanlig god (men det skulle vel bare mangle til den prisen...). Etter middagen ble det en ny runde i bassenget, for meg og Malin ble det tredje runden. Så ble det litt vin og ungene sjekket ut hotellet.


Søndag var vi oppe klokka åtte for å gå i bassenget før frokost. Galskap egentlig... det er jo ferie!! Etter frokost dro vi en tur til Fjærland for å se på Bøyabreen. Jeg har vært der noen ganger før og her er bilde fra første gangen:

Og sånn er den altså blitt nå.... Så den krymper, helt klart! Det første bildet er vel tatt for omtrent ti år siden.






Erlend og Markus på vei bort til breen.
Ulf og meg og såvidt ungene :-)

Og dette måtte jeg bare ta med også... dere får finne overskrift selv :-)
Og den dobbelhaka... den skal BORT!!!!
Derfra gikk veien til Årdalsdalen på nordsiden av Jølstravannet. Vi viste ikke helt hva vi skulle, men det var skodde i fjellet så vi hadde ikke planer om den store fjellturen.
Vi startet ved Legestøylen der Malin og jeg har vært mange ganger før, bl.a. for å plukke blåbær. Nå var ikke blåbæra så veldig moden, men det blir nok en del der i år også. Vi begynte å gå opp mot Stegsvatnet, og det var veldig fint å gå innover der. Fin sti hele veien, og ikke særlig bratt heller. Ikke før siste kneika. Da sleit jeg, men da vi var ferdig med den kneika så var vi oppe!
Svett og sliten var jeg, men så utrolig godt likevel!
Stegsvatnet ligger ikke mer enn ca 780 moh, men antagelig pga fjellene så låg det enda is på vannet. Og vannet var kaldt. Skikkelig kaldt. Holdt nok ikke mer enn et par grader. Det blåste litt, så vi ble ikke så lenge der oppe.
Innover til venstre bak fjellet der ligger Longvasshytta. Ikke så veldig langt igjen, men vanskelig sti langs fjellsida, der det har gått mye ras, og der det tildels var en del snø igjen enda.

Vi traff ikke så mange til fjells, bare disse :-)
På tur ned igjen. Ulf med dalen i bakgrunnen.
Og så meg med dalen i bakgrunnen. Det er litt bratt bak meg. Ungene er nemlig før oss i løypa, og de ser man ikke her.
Markus tar sats og hopper!
En lang seig dal egentlig, men som sagt, veldig fint å gå. Kanskje finere å gå opp enn ned.
Årdalsdalen
Disse møtte vi på vei ned igjen. Må nok være ærlig å si at om jeg hadde vært alene så hadde jeg gått en lang omvei.... Men jeg hadde jo med meg en stor sterk mann :-)
Her startet vi, ved Legestøylen.
Så var vi tilbake til hotellet. Jeg var våt og kald så det var utrolig deilig med et varmt bad. Vi storkoste oss!
Malin i storslag i bassenget!
Markus er ikke svømmedyktig, men likevel en propell i vannet!
Etter bassenget spiste vi middag på bensinstasjonen på Skei. Enkel middag, men vi tok oss ikke råd til en middag til på hotellet. Tilbake på hotellet ble det litt vin på oss voksne, mens ungene styra med sitt.
Mandag stod vi opp 07.30 for å få en runde i bassenget før frokost. Etter frokost pakket vi og sjekket ut og dro hjem. Ulf skulle til campingen for en siste natt der med ungene, mens jeg skulle på jobb. Malin tok bussen alene for første gang fra Førde til Brandsøya. Det gikk fint.
Det var en pangstart da jeg kom på jobb. Jeg rakk ikke å sette meg ned engang før jeg tok telefonen. Det er dårlig vær og det virker inn på folk. Nå skal alle som har ferie sørover. Men dessverre er det ikke plass til alle....