lørdag 27. juni 2009

Veikingkonvoien 2009

I helga har vi hatt "Veikingkonvoi" her i Florø. Tenkte jeg skulle skrive litt om forhistorien til konvoien, men enkelte nettsider er nede i kveld så jeg finner ikke fakta. Men det er iallefall en etterligning av Vikingkonvoien som før gikk vestover utpå det store havet. Dette er sådan for "veikinger" som ikke tør å gå utaskjærs. Hvert år blir to nye steder valgt, et for fredag og et for lørdag, konvoien starter fredag ettermiddag og det er noe som skjer frem til båtene er tilbake søndag.
I år var første stopp Høidalen. Jeg jobbet seint i går, men ettersom det var så utrolig bra sommervær så fant jeg og Anita ut at vi skulle kjøre inn og kikke. Jeg hadde ikke klokke på meg og mobilen låg i bilen, det var kanskje dumt... eller ikke... Jeg regnet med at de sluttet å spille klokka ett.... eh... da vi hadde satt oss i bilen var klokka 02.45.... og jeg skulle på jobb i dag :-/
Masse båter var samlet og selvfølgelig masse folk, alt fra de aller minste (ja, faktisk babyer) til de aller eldste. Mange flotte båter og i dette nydelige været var det bare å nyte stemningen.
Den eldre garde med Atløy i spissen. Vi hadde håpt at Atløy skulle gå til Svanøy i dag, som var neste stopp, men dengang ei. Håper dette tilbudet kommer tilbake neste år, da det faktisk er mange som ikke har båt!

Disse kom roende fra Eikefjorden, imponerende!

Mange flotte båter ja!
Været var upåklagelig og det var en utrolig flott stemning der inne.
Noen valgte også å ligge i telt der inne, det var nok ikke noe problem, hvis de i det hele tatt ble tatt i bruk :-)
Det var laga til utescene og Fant stod for musikken. Veldig bra musikk og nydelig stemme på vokalisten!
Her ble det mye folk etterhvert. Jeg var edru men det var en grei kveld likevel. Men jeg var ikke helt tilregnelig da jeg stod opp i morrest, da kjentes det ut som jeg hadde hatt meg ei skikkelig fyllakule! I dag hadde jeg lyst ut på Svanøya for det er sikkert enda mer stemning der, men sånn ble det ikke. Kanskje like greit, for jeg hadde litt søvn å ta igjen fra sist natt, og huset ser ut som det har hatt lynnedslag.... :-/ Og så får jeg heller nyte sola i morgen!

onsdag 24. juni 2009

St.Hans-feiring i Svardalen

I går hadde vi helt klart for oss hva vi skulle gjøre. Vi skulle først på fjellet, så skulle vi i Svardalen og grille. Men dette måtte vi bare gi oss på da vi våknet for skodda hang lang ned i fjæresteinene og det regnet. Absolutt ikke noe turvær! (iallefall ikke på langtur) Så da ble det en sløvedag hjemme i stedet. Utpå ettermiddagen kjørte vi til Svardalen der vi skulle feire st.hans.
Blomster er alltid takknemlige ting å ta bilder av!
Ungene ville en tur med firhjulingen og det ble en liten runde på hver av de, med Frode som sjåfør.




Så gikk vi opp til "Skolten" der det skulle grilles. Dette er en rasteplass med god utsikt over Svardalen og Svardalsvatnet.
Malin og Karoline koser seg med Dina
Her oppe kunne vi ikke lage bål, men en grue var laget til for grilling. Så det ble litt "bål" med det samme det ble fyrt opp!
Utsikten over Svardalen er det ingenting å si på.
Eller Svardalsvatnet mot Osen
Det ble faktisk mye folk samlet etterhvert. Nå var vi 10 stykker bare vi som kom fra byen da :-)

Anita og familien

Heia Molde! :-)
Malin snoka rundt med kamera....

Vi hadde sola ganske lenge
Men da sola gikk ned ble det kaldt og vi ble ikke sittende lenge før vi dro hjemover. Klokka var vel litt over elleve da vi parkerte her hjemme. Litt trøtte både den ene og den andre i dag....

søndag 21. juni 2009

Denne helgen skulle egentlig bare bli stille og rolig ettersom Malin har vært her. I går dro vi til byen på dagen og ruslet litt blandt boder og spiste is og bare kosa oss. Så handlet vi og dro hjem. Hjemme ble det litt husarbeid ettersom sommeren fortsatt lot vente på seg. Utpå ettermiddagen fikk jeg telefon fra Nina som lurte på om jeg ville komme til henne på kvelden, hun skulle samle noen folk. Malin dro bort til faren og jeg fikk meg en liten fest. Men jeg kunne vel egentlig bare latt være. Utelivet i Florø er så og si dødt om det ikke skjer noe spesielt. Nå var det konsert på Haavebua, men for de som ikke ville betale seg inn der så var det ikke mye morsomt som skjedde.
I dag, søndag, ble det stort sett sløving først på dagen. Hodepine etter gårsdagen og rimelig trøtt... Men etterhvert kom solen og vi gikk ut og grillet. Denne lille karen kom på visit og fikk smake på restene.
I hagen har jeg ingen planter bortsett fra de som gror fra før. I år har det dukket opp hvite revebjeller og jeg kan faktisk ikke huske å ha sett de der i fjor. Synes egentlig blomsten er en av de aller fineste, selv om den er giftig.
Og de rosa har jeg flere av. Fine de også!
Etter litt soving i sola tok jeg Heidi med meg og møtte Anita for en tur på Brandsøyåsen. Heldigvis var hun også slapp etter gårsdagen så det var ikke akkurat høyt tempo oppover bakkene. Men det var godt å komme opp uansett!
Lett skydekke utover havet i dag, håper det blir enda lettere fremover!
Nå er det vel bare å finne senga snart ettersom jeg må ta igjen litt søvn. Har heldigvis fri på tirsdag så da trenger jeg ikke å stå opp så veldig tidlig. Håper været blir bedre enn værmeldingene sier nå :-( Hadde vært kjekt med fint og varmt vær på st.hans.
***
Savner deg Ole :-)

fredag 19. juni 2009

Sildabordet 2009

I kveld har det vært "sildebord" i byen. Dette var 18.gangen det var arrangert og det er fullt i folk hvert år. I år var vi heldige med været også. Jeg hadde noen regndråper på bilen på vei til byen, men etterhvert så klarnet det opp og sola varmet florøfolket!
Fiskeriminister Helga Pedersen var her for å åpne årets sildabord. Hun har tydeligvis sansen for sild, noe undertegnede IKKE har...
Ordfører Bente Frøyen Steindal delte ut prisen "Årets Sildekonge"
I år gikk prisen til to tamiler som har bidratt veldig mye i fiskeindustrien i Florø etter at de kom som flyktninger for mange år siden.
Hovedøen Social Club stilte med sine cubanske versjoner av norske slagere. Her er det iallefall karer som trives på scena! Ser for meg at jeg hadde kommet til å finne dansegulvet på Haavebua i kveld ja, om jeg bare hadde kommet meg dit....

Mye folk i gatene!
Terje Heggheim delte ut Ingrid og Bjarne Sundes minnepris som i år gikk til Svanhilds venner. Svanhild er en gammel skute, Florøs stolthet!
Og han er vel ikke akkurat mindre stjerne han her heller, Kurt Arve Washburn! Etter opptreden på "Norske talenter" så har hans karriere skutt fart og i neste uke kommer plata!

Jentene var ganske ivrige!
Jeg filmet litt her også, men får ikke til å legge inn videosnuttene, så her må jeg heller vise til fjesboka :-)

onsdag 17. juni 2009

Brandsøyåsen for 27. gang

I dag gikk Anita og jeg en tur på Brandsøyåsen før jobb. Deilig med litt frisk luft før man starter dagen! Vi gikk Norefjell og der viste det seg at den videregående skolen her i byen hadde vært å lagt ut planker etc. der det har vært gjørmete og vått. Dette var helt suverent og det var rett og slett kjempefint å gå! Og når været er på sitt beste også så var det bare å nyte det!

De har gjort en kjempejobb, nå får vi bare håpe på at det blir liggende i fred.


Og på toppen hadde de ryddet litt skog, så nå var det endelig utsikt over byen igjen.

Vakre Florø!