fredag 25. juni 2010

Jonsok

Årets jonsok ble ganske så fin. Etter en veldig kald forsommer så fikk det holde med i underkant av 20 grader denne dagen. Jeg jobbet til 18 så jeg var seint hjemme, men da var det bare å hive seg i båten og dra ut på Florøvika. Der blir det tent stort bål på Rota og veldig mange båter bruker å møte opp!
Jeg kjøpte meg flytedress for litt siden og denne ble brukt denne kvelden. Angret ikke på det kjøpet nei!
Etter en stund kom Otto og Esma sammen med Alice og besteforeldrene. Vi ble sittende sammen med de.
Veldig mange båter samlet seg på Florøvika, både små og store!


Alice er mer fotogen enn de fleste
også sammen med onkel Astor
Et nydelig vær!
Og de fikk fyr på bålet!
Vi brukte halvannen time på hjemturen, så klokka var godt over midnatt når vi gikk i land. Så nå ser jeg bare frem til å bli ferdig med arbeidsdagen i morra og kunne ta litt helg. Og i kveld har jeg hatt min siste seinvakt og i morra er det siste lørdagsvakta, så nå ser jeg bare fremover! Det skal bli deilig med "normale" arbeidstider, så da får det bare være at jeg pendler litt.

Gunn og Bjørnar gifter seg!

19.juni var det klart for bryllup på Skotterud. Skotterud ligger i Eidskog kommune helt ved svenskegrensa, en liten halvtime å kjøre fra Kongsvinger. Jeg har vært der mange ganger i løpet av de siste 20 årene og jeg gledet meg stort til å komme tilbake og treffe alle kjente. Det var Gunn og Bjørnar som skulle gifte seg, endelig :-) Det var akkurat 20 år siden første gangen jeg var på Eidskogen, så det ble et lite jubileum der ja! Jeg har alltid trivdes godt der borte, men når det er sagt så hadde jeg nok savnet fjellene og havet om jeg hadde flyttet dit. Så jeg blir nok i Florø ja :-) Vi dro allerede torsdag kveld og overnattet på Otta, for å ikke få så lang vei på fredag. Vi ankom Skotterud halv tre og vi ankom "lokalet" samtidig med den kommende bruden, så det klaffet veldig bra. Vi hjalp til litt før vi dro over svenskegrensa på vår første tur.... Jeg skal ikke komme innpå her hvor mange turer vi tok, men for å ha sagt det; jeg tror det blir LENGE før vi trenger å ta en tur på polet.....
Lørdagen åpnet med litt regn, men utover dagen ble det lettere skydekke og når sola kom frem så var det rett og slett godt og varmt. Vi bodde hos Gunn sin stefar, og her er vi fotografert utenfor huset hans rett før vi dro i kirka.

Vielsen var i Eidskog kirke på Matrand. Den eldste datteren til Bjørnar, Ellen Therese, sang i kirka, ("Det vackraste jag vet", og "the Rose") Helt fantastisk nydelig! Blir nok husket!
Begge svarte ja og etter vielsen ble det mange gratulasjoner ute. Her er det Gunn sin stefar, Arne, som gratulerer. Han fulgte henne opp kirkegulvet.
Her sammen med Gunn`s forlover Heidi og Bjørnar sin forlover Per Oskar, og ungene Helene og Ingvild. De har også Martin, men han greidde å lure seg unna på dette bildet.
et fornøyd og lykkelig brudepar! Ønsker dere alt godt!
En lekker bil! Vi lurte oss til en liten prøvetur mens brudeparet ble fotografert :-)
Skål!
Bak på veggen der de satt i lokalet hadde de hentet inn bjørk og laget et hjerte. Dette var utrolig flott! Veggene i slike lokaler er stort sett så som så.... Her sammen med døtrene til Bjørnar, Ellen Therese og Tine Marie. Da jeg var på Eidskogen første gangen var de 2 og 4 år, så noe større har de blitt. Jeg ble husket for hattene jeg kjøpte til de i barndåpen til Martin for 94...

God mat var det og selv om vi satt til bords i tre timer, så gikk tiden utrolig fort. Etterpå åpnet baren og kaffe og kaker ble servert. Denne hjertekaken hadde jeg med fra Florø. Er veldig fornøyd over denne kaken, den er nok den fineste jeg har laget :-)
Jeg traff flere som jeg ikke har sett på 16-17 år og det var veldig morsomt å se hvordan folk forandrer seg. Veldig hyggelige folk og en veldig kjekk fest. Nesten som man skulle ønske det ble flere bryllup :-) Tusen takk for at vi fikk komme Gunn og Bjørnar!!

torsdag 24. juni 2010

Tyrkia 29.mai til 12.juni

Det er travle dager nå på sommeren, det skjer noe hele tiden, så det blir så som så med blogging. Men altså, 29.mai dro Anita, Karoline, Malin, Astor og meg til Tyrkia. Anita har leilighet i Mahmutlar, som ligger ca 12 km utenfor Alanya. Utsikten er det ingenting å si på, bare et kort stykke til stranden! Stranden var ikke så veldig fin da vi var der, for det blåste litt og det medførte bra med bølger.
Det ble bassenget som ble flittig brukt og der var vi stort sett alene for det var ganske tomt for folk i blokka akkurat nå. Dette bildet er tatt fra naboleiligheta, Anita har leilighet på skyggesiden opp mot gata. Denne stod åpen så vi benyttet sjansen til å gå inn :-)
Nedi gata var det litt butikker, et par små supermarked og restauranter. Buzzy og Sunny var de to som låg nærmest og ble mest brukt. Mye høy musikk, så ikke helt i min smak, men maten var det ingen ting å si på, og ungene syntes det var moro å danse på bardisken :-/
Malin og Karoline stortrivdes i vannet. Malin var litt forsiktig i starten, men etterhvert så var hun mest under vann!
Hver tirsdag og lørdag var det marked og selv om det stort sett var det samme som ble tilbydd hver gang så måtte vi gå oss en runde. Og pengene gikk unna... Vi måtte uansett dit for å kjøpe moreller (joda de hadde i gata også) og for den kiloprisene kunne vi jo spise oss ihjel... 16,- kiloen er noe bedre enn her hjemme..
Vi leide bil for å dra til Sapadere Canyon. Dette ligger kort vei fra Mahmutlar, men pga veistandar tar det litt tid å kjøre opp der. Men det var veldig fint der oppe og det var kjekt å se noe annet en strand og restauranter. Karoline skadet seg her og ble litt amputert resten av ferien, vi måtte innom Gazipaza for å oppsøke lege. Det første han spør oss om er " er dere fra Trondheim?" Så det gikk så greit ja.
Det var trangt og høye fjell og veldig flott laget til. Det var ca 750 meter å gå til enden.
Etter legebesøket kjørte vi videre mot Animur. Mannen på reisebyrået sa det var omtrent fem mil nedover dit, men han kan ikke ha vært der, for det var dobbelt så langt. Og når fem av de milene inneholdt bare svinger, ja da ble vi slitne gitt... Må ærlig innrømme at jeg angret litt på den turen, selv om det nå var greit å se litt andre ting også.
Tante Grete og onkel John har leilighet i Oba så vi stakk inn der for å besøke de. Linn og Mona var også med, så det var veldig kjekt. Vi var på Memos og spiste den kvelden. Veldig god mat, men Malin ble dårlig i magen og spydde da vi kom hjem, så kvelden ble ikke så veldig lang som vi hadde håpt på.
En dag leide vi sjåfør med bil og ble kjørt til grotta og borgen inne i Alanya.
Utrolig flott utsikt fra borgen!
Jentene synes det er mange kjekke kelnere der nede så våre "gutter" kunne jo ikke se noe annerledes ut de heller :-)
Tror dere jeg ble en smule overrasket da de kom med denne? Sorten heter Strawberry Daquiri og jeg har aldri fått den servert slik. Den var iskald, så jeg hadde store problemer med å få den i meg....
Så det gikk som det måtte gå.... Tror jeg brukte en time på denne, med god hjelp av Astor...
Vi ble kjent med en familie fra Oslo og de hadde tvillinger på 11 år og det passet jo veldig godt for Malin og Karoline!
En kjempefin tur og jeg har virkelig hatt skikkelig ferie! Og det var godt med litt sol og varme, iallefall med tanken på at sommeren her hjemme lar vente på seg!