onsdag 20. august 2014

Kulturvandring på Fanøya

I dag har tok jeg med meg Anastacia og Elena ut på Fanøya. Der var det kulturvandring med Trond Strømgren som guide, i regi av turlaget. Dette er tredje året jeg er med, og det er like interessant hvert år, sikkert fordi jeg ikke husker halvparten av det Trond forteller. Han er et unikum, og er det noe han ikke vet om Batalden så er det heller ikke verdt å vite!


Her er starten på turen, utenfor butikken, der et anker er blitt et minnesmerke etter at Laforey forliste ved Sendingane i 1954. Ankeret er blandt tingene som er blitt plukket opp i nyere tid. 


Fra i fjor så er det gjort mye i turløypa på Fanøya. Her har virkelig dugnadsgjengen slått seg løs og laget en sti som gjør at du nå nesten kan gå tørrskodd rundt øya. 






Jentene måtte skrive russisk i bøkene. Det er trekning på bøkene når det er julebord på Fanøya, så dere skal se de må sende vinflaske til Moskva!


Store Batalden og Hovden


Blir litt rart bilde når man zoomer så godt inn. Hadde det ikke vært for Stabben så hadde det ikke vært godt å se hvor det var. 


Fornøyde jenter som her fikk en historie dedikert til seg; en russisk lastebåt som gikk på grunn på Litle Batalden. 


Etter turen var det samling ved sjøbua til Trond, som alltid. Der ble det fyrt i peisen og kokt kaffe og vi spiste nistene våre. En ikke altfor stor gjeng, men en utrolig fin gjeng, bare hyggelige folk! Så dere som ikke har gått turen før; gjør det neste år! For vi kommer tilbake!

Ingen kommentarer: