tirsdag 20. oktober 2015

En fin oktoberhelg på sjøen (og litt hage)

De siste ukene og helgene har gått med til snekring av terrasse og trapp. Det har tatt tid ettersom Astor gjør det meste selv (med hjelp fra oss andre i huset), og været er jo heller ikke alltid på vår side. Men nå er hoveddelen av terrassen ferdig og jeg er kjempefornøyd!

Med den utsikten vi har blir det nok mange timer på terrassen etterhvert!







Mens Astor har snekret har jeg gått løs på ene delen av hagen. Her var det overgrodd av Fagerfredløs og jeg hadde bestemt meg for at den skulle bort når den var avblomstret (enklere å dra opp med roten da). Ja det var til tider mange flotte farger, men det ble bare et villniss og det var vanskelig å plante ned noe nytt ettersom Fagerfredløsen tok knekken på alt. 


Så en kveld fikk jeg ånden over meg og når jeg i tillegg fikk litt hjelp av den ene leieboeren fra Lithauen så var det forholdsvis fort gjort.



Og sånn ble det! Er superfornøyd! Det gikk med noen kroner på gartneriet, men nå er det høstsalg, så for meg var det viktigere hva jeg sparte :-) Så får vi se hvor lenge dette holder!






På vestsida av huset, mellom oss og naboen har vi hatt en bakke som har vært full av bringebærbusker og hagedjevel. Bare dritt altså (ja gode bringebær da). Så da vi bestemte oss for å bygge terrasse så fikk vi ideen til å lage en trapp i bakken her. (eller var det omvendt?...)



Her måtte det litt planlegging til for å få alt riktig.





Nå har vi kommet så langt at vi kan gå i trappa :-) På sidene skal vi ha blomsterkasser mellom disse lange trinnene og nederst skal vi ha en kosekrok på hver side som skal ha madrass og masse puter!





Siden begynnelsen av september har vi hatt Borisas og Vilma fra Lithauen boende hos oss. Vi har jo et lite hus, men det har fungert veldig greit. De er veldig stille og drar på jobb før vi står opp om morgenen. Stort sett så er de stille på kveldene også og vi ser lite til de. Men sist torsdag kom Borisas hjem fra fisketur med makrell og sei og dermed måtte jeg lage middag fredag til alle sammen. Et nydelig vær var det den dagen så vi måtte bruke terrassen. 







Vilma var ikke særlig ivrig på fisken, men måtte smake! 



Vi inviterte de på båttur denne helgen, noe de svært gjerne ville være med på. Vi har jo brukt de siste helgene på å snekre terrasse så med de værmeldigene som var så hadde vi lyst til å prioritere båten. Vi har hatt svært få overnattinger i båten denne sommeren og jeg lengtet etter å legge meg i køya i båten :-)

Første stopp ble Rognaldsvågen. 


Her fikk Borisas og Vilma sitt første møte med levende krabbe og det var veldig interessant. Vi møtte nemlig noen hyggelige damer på kaia som holdt på å koke krabbe. De fikk ikke plass til alt i kokekaret så de ville hive resten. Heldigvis fikk vi de og kunne kose oss med krabber litt senere.





Vi ruslet en tur vestover for å se Alpakkaen som er der ute. 



Og de var svært nysgjerrige på oss

























Etter litt lunsj i båten gikk vi en runde rundt Harefjellet.

Av og til klatter man i stedet for å legge ny hel asfalt...





Store deler av turen er på asfalt, men da vi kom på sørsida var det sti (Astor og jeg har syklet/gått denne runden før)

Her ropte Aleksander på sauene (på tull) og de kom like godt løpende alle som en. Men de stoppet da de ikke kjente oss.



Da vi kom tilbake til sivilisasjonen møtte vi på nytt alpakkaer. Og her var også sauene svært så glade for å se oss. (skulle vært filmet da de kom løpende)















Det var flo da vi låg til kai i Rognaldsvågen, noe som passet meg veldig fint :-) Gjestebrygga ligger til venstre utenfor bildet, men for oss er det greiere å bruke denne brygga. Vi er ikke blitt jaget enda :-) 



Noen finner seg litt mer til rette enn andre :-)



Fra Rognaldsvågen seilte vi videre utenfor Skorpa og Litle Batalden til Hillersøya. Der ble vi overrasket over at vi ikke kom til å bli alene. Det låg nemlig allerede fem båter der. Litt kjentfolk og noen vi ikke kjente. I tillegg kom det en båt til. 

Klokka var allerede 18 og vi visste det kom til å være mørkt en time senere så vi jentene laga ris og salat i båten mens guttene laga bål. Det var helt vindstille og 11-12 grader. Vi var godt kledd men vi hadde enda mer klær med oss i tilfelle det ble kaldt (det var jo meldt klarvær og da blir det fort kaldt på kveldene). Vi hadde en utrolig flott kveld og satt rundt bålet et par timer etter at det var mørkt. Resten av gjengen hadde krabbeaften i bua. 











I Rognaldsvågen fikk vi kjøpt de siste seks vaffelplatene i kafeen til Ingrid (til halv pris) og disse kunne vi nyte etter grillinga. Og nei... det er ikke enkelt å være normal på bilde....



Når den ene greier det så sliter den andre....



Etter en vanvittig deilig natt, dvs tung søvn, så våknet vi til en rosa morgen. 



Litt skodde i lufta som fikk frem regnbuen over Store Batalden



Sola truet med å stikke frem i øst















Sju båter på Hillersøya, så og si fullt!







Det ble mye krabbeleting i fjæra og både små og store koste seg.



Vilma og Borisas





Vakkert på Hillersøya!





Fra Hillersøya dro vi utover igjen for å prøve fiskelykken, men det endte opp med at noen måtte mate krabbene, så vi gikk innaskjærs igjen, nå til Fanøya. Der låg vi i ro en liten stund mens vi som ikke "matet krabbene" spiste de i stedet :-) 



På tur hjemover stoppet vi for å fiske og etterhvert fyltes bøtta opp. Henriette dro i land en stor lyr og var veldig fornøyd. Vi spiste fersk sei på skive med majones ombord 



og da vi kom hjem hadde vi et lekkert makrellmåltid. Det hadde vi også i dag mandag. Borisas spiste sammen med oss, mens Vilma foretrakk kylling. Så blir det litt fiskekaker i morra!


2 kommentarer:

Toril sa...

Så kjempefine bilder, og terrassen deres blir jo kjempefin :) Du er kjempeflink til å ta bilder, og jeg koser meg med bildene du legger ut på bloggen din :)

Ønsker deg en kjempefin torsdag :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Laila Anita sa...

Tusen takk for det Toril :-) Kjekt å få tilbakemeldinger :-) Er ikke så ofte jeg skriver egentlig, (mot de som skriver daglig), for jeg skriver stort sett når vi har vært på tur eller det har vært noe annet som har skjedd.

Ha en super helg Toril, både du og resten av "familien" :-)