søndag 18. mars 2018

Uke 11 turer i Storeåsen og litt anna

I forrige uke var jeg til legen og hun kunne fortelle meg at jeg ikke hadde det så bra. Jeg måtte love henne å holde meg unna frivillig arbeid den påfølgende uka, og bare gjøre ting jeg hadde lyst å gjøre. Jeg har jo lyst å gjøre frivillig arbeid, men denne uka har jeg sagt litt nei iallefall. Hun foreslo at hvis jeg likte å gå tur så skulle jeg gjøre det. Ja da var det bare å gjøre det da!

Lørdag dro vi på Askrova og det har jeg jo allerede blogget om. På søndag inviterte vi vår greske vennefamilie på tur til Soldalen og åpen gård. De bor ikke så langt unna, men på andre siden av Storeåsen så vi foreslå at vi kunne gå over åsen. Jeg regner ikke med at de hadde gått så mye der. Med to små gutter så gikk det ikke så veldig fort, desto enda kjekkere å faktisk få de med på tur :-)
Denne runden er på like i underkant av 5 km. (inkludert noen ganger over gårdsplassen :-) )Veldig kjekt å endelig få se hva de har fått til i Soldalen, veldig bra! Blir nok å gå dit flere ganger!

På mandag var det norskkafe, og selv om det er frivillig arbeid så ba jeg på mine knær (til legen) om å få være med på det. Denne gangen skulle vi være på Solbakken (asylmottaket for dere som ikke er lokalkjent) og koret Koriander skulle komme og synge. Derfor kunne ikke ti ville hester stoppe meg. Og det var utrolig kjekt, det ga meg masse energi!


Tirsdag var vi på tur i Storeåsen igjen (vi = Astor og meg). Vi gikk på nye stier og nå er det helt fantastisk å gå fordi det er kaldt og hardt i bakken og så er det jo fint vær! Denne turen er på 5,8 km. Onsdag fortsatte det flotte vinterværet og vi var klar for ny tur. Det sitter litt inne å gå rett ut på tur når man kommer hjem fra jobb klokka 17, men man må bare planlegge det og så droppe middagen til etter tur. Her gikk vi en annen rute og den ble på ca 4 km. Alle turene trenger ikke være like lange. 


Torsdag gikk vi vel den mest spennende ruta hittil denne uka. Vi startet som vanlig ved østenden av Lisjevatnet og gikk sørover og rett opp bratta. Det får virkelig pulsen i gang iallefall. Denne turen ble på 5,26 km. Hjemmefra - opp på Brandsøyåsen og ned igjen er 6 km så jeg er ganske fornøyd med å gå omtrent samme distanse i Storeåsen. 


Fredag kom og denne helga skulle vi passe hunden Bertine. Da måtte vi jo selvfølgelig på tur igjen! Nå var også Henriette på plass så vi var tre på to føtter og en på fire føtter på tur denne kvelden. For å korte ned turen litt så parkerte vi ved ungdomskolen. Vi ville jo ha litt fredagskveld også :-) Denne runden ble på 3,4 km, greit nok på en fredagskveld, vi kom oss iallefall ut! Lørdag startet med knallvær og vi begynte med å møte Ingrid og Johnnny i Båtevika for å gå tur til Sørstrand. Dette ble en tur på ca 6 km. Astor glemte å starte endomondoen før vi var kommet et stykke på vei. En kjempefin tur og fantastiske farger!

Utpå ettermiddagen ble det en runde i Storeåsen for å lufte Bertine (og oss selv). Denne runden var ikke mer en 3 km, men totalt 9 km i løpet av en dag er vel høvelig bra. Søndag og siste tur denne uka. Denne runden ble på 5,4 km, en veldig fin tur. Det var fint vær lenge men nå på kvelden så kommer det nedbør og det skal det gjøre jevnt og trutt i neste uke. Så jeg tror neppe vi fortsetter i samme tempe


Dette har vært en kjempefin uke, vil råde alle å prøve stiene i Storeåsen!

Ingen kommentarer: