mandag 17. september 2018

Hellasferie 2018 - del 1

Så dro vi atter en gang på reise til Hellas. Målet var seiltur men ettersom utreisen denne gangen var Rhodos ville vi benytte sjansen til å få en ekstra uke på Rhodos. Dette innlegget handler altså ikke om seilturen, men uken Astor og jeg hadde alene. 

Normalt kjører vi til Bergen når vi skal fly ut derfra, men denne gangen passet det veldig godt å reise med hurtigruten, så allerede lørdag morgen 01.september, kl. 08.00 stod vi og ventet på Kong Harald. Med frokost ombord var det bare å stå opp og komme seg ut døra hjemme. 


Det var mye folk ombord, båten var vel så og si full, men vi fant oss to gode sitteplasser hvor vi slumret på vei til Bergen. Før vi ankom Bergen var det treretters middag ombord. 


Flyet til Rhodos skulle gå 06.25 søndag morgen så vi hadde bestilt overnatting på Comfort Hotel Bergen Airport, som ligger rett ved flyplassen. Vil absolutt anbefale dette hotellet når du skal reise tidlig morgen fra Bergen!


Flyturen til Rhodos er på 4,5 time og den gikk veldig fint. Vi fløy med Apollo/Sas. Da vi ankom flyplassen hentet vi ut leiebilen vi hadde bestilt gjennom Rhodos Cars. Kanskje litt høy pris, men det inkluderte to sjåfører og alle forsikringer. Og en fantastisk service. Ingen spørsmål om tilleggsforsikringer, rask utlevering og smilende grekere! Anbefales virkelig! 

Vi skulle bo i leilighet på Paraktio Beach i Kiotari som ligger litt sør på øya, sør for Lindos. Et ganske lite sted, men bildene såg forlokkende ut og tilbakemeldingene anlegget hadde fått av andre gjester var suverene. Bare 12 trappetrinn ned til sjøen, og det stemte! 


Flott utsikt fra terrassen. Bare 7 leiligheter og vi bodde midt i på hovedplan. Stranden var nok ikke den fineste og jeg reddet dagene med badesko, men fantastisk klart vann og veldig fint å snorkle.


Vi ankom ved lunsjtider men hadde bestemt oss for at før noe som helst mat så skulle det bades! Temperaturmåleren i bilen målte ikke mindre enn 39 grader, så vi var veldig klare for badetøy og nedkjøling!

Etter bading kjørte vi bort til en annen del av stranden, der det også ligger noen tavernaer (det var totalt unødvendig å bruke bilen, men det ble nå slik) Vi spiste lunsj på Petalas, noe vi ikke kom til å gjenta. Veldig dårlig service og den greske salaten såg ut til å ha stått i flere dager.  


Så vi gjorde oss raskt ferdig og gikk ned på stranden nedenfor. Her var det mye grus og det var godt med badesko! 


På kvelden gikk vi bort til Stefanos som låg bare 100 meter fra leiligheten. Den hadde fått masse skryt på Tripadvisor så vi satset på at den måtte være bra. Var nok ikke den beste Souvlakien jeg fikk på turen, men greit nok. Koselig restaurant og fin beliggenhet.  
Mandag hadde vi planer om å besøke St. Pauls Bay ved Lindos. Der er det forholdsvis liten strand så vi satset på å være tidlig ute. Da var det litt dumt at vi hadde glemt hånddukene i leiligheten... Her var det ikke salg av alt mulig så vi fant ut at vi heller da skulle dra til Stegna Beach hvor tilbudet var litt større (litt for langt å kjøre tilbake og hente hånddukene)


Stegna Beach ligger litt nord for Lindos og er utpekt som en av de beste strendene på Rhodos. Her var det lang strandpromenade, tavernaer, supermarked og butikker som solgte alt som vi turister ikke trenger. Stranda var fin og passe langgrunn. 


Her spiste vi lunsj og så tok vi en enkel kvelds i leiligheten. Koster jo å spise på restaurant to ganger for dagen. 


Kunne tenkt meg en tråkketur  med en slik bil, men vi fant aldri ut hvor bilen kom fra (var ikke på Stegna Beach iallefall)


Det var grei parkering med det samme du kommer ned til Stegna Beach helt bortest i bildet.  Frokost tirsdag


Terrassen delte vi med de to andre leilighetene nede, men det var aldri noe problem, vi var der stort sett alene. 


Tirsdag snorklet vi og badet i sjøen ved leiligheten. Dette fordi vi hadde planer om å kjøre til Lindos på ettermiddagen og da var det nok kjøring for den dagen. Vi hadde stranda stort sett for oss selv, så det var veldig fint. 

På sein ettermiddag kjørte vi til Lindos. Vi parkerte ved St. Pauls Bay. Der er det flere parkeringsplasser hvor man må betale, men det var mulig å parkere gratis lengst borte og ved veien. Det ble passe gåavstand til sentrum.

En geit stod som en siluett oppe på toppen, men jeg rakk dessverre ikke å ta bilde før den begynte å gå nedover. De må ha lim på føttene for de gikk overalt!


Lindos er en fin by og det er vanskelig å se utenfra hvordan den er inni. Smale gater og mengde med shopping. Vi ville gå opp til Acropolis før det var mørkt så vi startet der. Et fantastisk arbeid er lagt ned her, det er ikke få steiner som er lagt ned i veien! Men det var veldig glatt og man måtte ta det med ro. Vi tok rett og slett av oss skoene på nedoverturen for å ha bedre fotefeste. Litt oppi lia ble det flott utsikt over Lindos
Når man kommer opp får man flott utsikt over Lindos Bay 
Og man ser ned til St. Pauls Bay. Her ser det ut som det er en lagune men det er en ganske stor åpning nede til venstre. (se de andre bildene) 


På vei opp til Acropolis så luktet det pannekaker på hvert et hjørne og vi bestemte oss for at det skulle vi ha når vi kom ned igjen. Anbefaler IKKE å spise dette før middag... Men nydelig godt var det!


Like etterpå gikk vi på Stefany`s for å spise middag.. Ikke akkurat sultne... Men flott terrasse, og betjeningen løp opp og ned trappene. Maten kunne vel vært bedre...


Onsdag ble det ny kjøretur, denne gangen til Tsambika Beach, litt nord for Stegna Beach. I følge flere "beste strender" lister så er dette den beste. Dette er nok smak og behag. Her er det bare sol og bad og et par tavernaer. Veldig langgrunt, men veldig fint sand å gå i. Men mye høy musikk fra den ene tavernaen ødela min opplevelse.Med mye salt i vannet flyter jeg som en dupp, trenger ikke å bruke en kalori på å holde meg flytende. 

Vi avsluttet dagen med et stopp på Glystra Beach, bare noen kilometer fra Kiotari. Der var det såpass fint at vi reiste bort der på torsdag formiddag også. Torsdag hadde vi bestemt oss for at vi skulle ta turen til gamlebyen oppe i Rhodos By. 
 På turen nordover fikk vi denne bilen i ræva, bokstavelig talt. Det var køkjøring så det var ikke høy hastighet, men han her holdt nok litt større fart enn oss og fulgte ikke med i trafikken. Bremsene hylte da han skjønte at dette kom til å gå galt. At det ikke vistes mer enn det gjorde er bare et mirakel. Det var ikke store flekken på vår bil heller. Like greit at vi var dekket gjennom forsikringen ja. 


Gamlebyen i Rhodos By er som Lindos, bare mye større. Gatene er bredere, det er flere og større restauranter og shoppingmuligheten er uendelig. Vi sjekket først ut havnen Mandraki der vi skulle seile ut fra et par dager senere. 


På en av de greske gruppene på facebook (Hellasforum eller Rhodos) ble det anbefalt restauranten Mama Sofia. Så da tenkte vi å finne den og prøve den. 


Det angret vi ikke på. Eieren Stavros tok godt i mot oss og kelneren vi fikk snakket både norsk og italiensk, og sikkert flere språk. Maten var i tillegg veldig god. 
Det angret vi ikke på. Eieren Stavros tok godt i mot oss og kelneren vi fikk snakket både norsk og italiensk, og sikkert flere språk. Maten var i tillegg veldig god. 
Søppel var et tema på denne turen. Dessverre :-( Her burde grekerne ta et tak. Vi stoppet for å ta bilde av Paraktio Beach, hvor vi bodde, og slik såg det ut... 


Paraktio Beach til høyre


Paraktio Beach sett fra omtrent Stefanos.  Lørdagen kjørte vi til Rhodos by for å møte resten av gjengen for ei ukes seilferie. Denne turen kommer i del 2. Mens resten av gjengen reiste hjem igjen lørdag hadde vi retur søndag og tok taxi til Kalithea hvor vi skulle tilbringe siste dagen. Jeg var der da Malin var 4-5 år, da bodde vi på det som den gangen het SunGarden, nå heter hele anlegget Sunwing. Denne siste natta skulle vi på bo på Virginia Family Suites i den andre enden av stranden. På bildet under ser man Sunwing sitt anlegg. 


Dette er tatt fra restauranten til Sunwing hvor vi spiste en god lunsj (veldig bra service!), og Virginia ligger da i andre enden av stranden. Grei strand, men veldig mye folk (helg?) og jeg kjente at jeg kanskje begynte å bli litt rastløs av å ligge på ei solseng... 


Et av bassengområdene på Virginia. Vi tok oss en dukkert her som en avslutning på lørdagen. Men temperaturen var ganske frisk her i forhold til hva den var i sjøen. Sjøtemperaturen har vel ligget på 27-29 grader hele tiden. Så var det på tide å vende snuten hjemover. Det har vært to deilige uker med med mye sol og varme, men også med mye vind. Det har blåst godt stort sett hele tiden, til tider vel mye.


Da vi ankom Bergen var det et helt annet vær som ventet oss. Fra sol og varme til skikkelig høstlig vestlandsvær... Vi entret hurtigruten Nordkapp og fikk oss en fantastisk god middag ombord før vi slappet av hele veien hjem til Florø. 


1 kommentar:

Evy-Ann Helistø sa...

Heisann.
Kjekt å se bilder og lese om deres opplevelser på Rhodos. Er der 1 -2 ganger i løpet av året, men vi bor alltid i byen. Gleder meg til bloggen om seilferien.
Evy.ann