lørdag 25. juli 2009

Storefjell 21.-23.juli

På tirsdag dro Anita og Karoline, jeg og Malin, til Storefjell Høyfjellshotell. Vi var veldig spente på været for det har ikke vært all verden i det siste og det var heller ikke gode meldinger. Vi ankom hotellet rundt kl. 14, og etter å ha pakket ut var det å få på seg trimklær for å gå på Storefjelltoppen. Det regnet noen dråper da vi begynte å gå, men det ble lettere etterhvert. Storefjellet er 1148 moh, men ettersom hotellet ligger på 1001 moh, så er det ikke mange høydemetrene. Men ettersom man går opp en slalombakke greier man (iallefall jeg) å løse svetten. Da var det deilig å komme ned igjen til hotellet og hoppe i bassenget!

Karoline og Malin på Storefjellet. Ganske flatt nordover!



Storefjell Høyfjellshotell sett ovenfra
Her kunne jeg tenkt meg en sammenkomst. Skikkelig koselig var det innvendig!
Etter middagen var det underholdning og dans. Malin og Karoline var i 100 hele kvelden og en del vann gikk med!
Det var dansing i nesten tre timer før det ble leggetid!
Det startet med underholdning for ungene. En i bandet gjorde ballongkunster. Ganske imponerende å se på, men det holdt liksom med en kveld.
Ungene følger storøyd med!
Karoline med sin ballong fra første kvelden.
Og Malin med sin
Og unger ble dratt frem på scena. Malin var oppe på scena andre kvelden, men da hadde jeg lagt igjen kamera på rommet.... :-(
Onsdag hadde vi bestemt oss for å gå langtur. Det var meldt bra vær på formiddag så vi var tidlig oppe for å rekke runden før regnet kom. Vi kjørte til Oset der "Vesle Golsfjellsrunden" startet. Halve løypa gikk langs bilvei (grus) og hadde vi visst det hadde vi nok valgt en annen rute. Her er Oset fjellkyrkje, 100 meter fra Oset Høyfjellshotell.
Deler av turen gikk langs den flotte Tisleifjorden.



Omtrent halvveis kom vi endelig inn på skogsveien over fjellet. Dette skulle være en tørr sykkelvei, men den var tildels VELDIG gjørmete. Vi kom oss likevel tørrskodd gjennom.
Turen var godt skiltet og vi visste hele tiden omtrent hvor langt det var igjen, og hvor vi var.
Her har vi bare siste rest ned til Oset igjen. Oset ligger nede ved vannet midt i bildet.
Og to hestegalne jenter må stoppe når de ser hester!
***
En kjempefin tur, men som sagt hadde vi valgt en annen rute hvis vi visste at store deler av turen gikk på bilvei. Ungene var noe sure i starten, men det gikk bedre etterhvert, inntil det dukket opp vannblemmer og gnagsår. Men de var kjempeflinke som gikk denne tomilsturen! Og helt utrolig; da vi satte oss i bilen kom første regndråpen! Senere på kvelden var det sånn skodde rundt hotellet at det såg ut som vinduene i restauranten dogget, vi såg nemlig ingenting!
Malin og Karoline koste seg ute i boblebadet siste dagen. Ettersom vi måtte sjekke ut tidlig så orket ikke vi voksne bading denne dagen. Vi var dessuten ganske så slitne etter turen dagen før.
En kjempefin tur! Og Malin vil iallefall tilbake!

2 kommentarer:

Grete sa...

Og du gikk og gikk og gikk og gikk...hørt om skritteller? Puh!!
Kjempefine bilder forresten,ser ut for at dere har hatt noen trivelige dager i fjellheimen!
Ønsker deg en fin helg!
Klem.

Laila Anita sa...

Hehe.. skulle hatt skritteller på denne turen ja! Det var veldig godt å komme seg bort en tur, sånn skikkelig på tur :-)

Ha ei fin helg du også!

klem