torsdag 24. juni 2010

Tyrkia 29.mai til 12.juni

Det er travle dager nå på sommeren, det skjer noe hele tiden, så det blir så som så med blogging. Men altså, 29.mai dro Anita, Karoline, Malin, Astor og meg til Tyrkia. Anita har leilighet i Mahmutlar, som ligger ca 12 km utenfor Alanya. Utsikten er det ingenting å si på, bare et kort stykke til stranden! Stranden var ikke så veldig fin da vi var der, for det blåste litt og det medførte bra med bølger.
Det ble bassenget som ble flittig brukt og der var vi stort sett alene for det var ganske tomt for folk i blokka akkurat nå. Dette bildet er tatt fra naboleiligheta, Anita har leilighet på skyggesiden opp mot gata. Denne stod åpen så vi benyttet sjansen til å gå inn :-)
Nedi gata var det litt butikker, et par små supermarked og restauranter. Buzzy og Sunny var de to som låg nærmest og ble mest brukt. Mye høy musikk, så ikke helt i min smak, men maten var det ingen ting å si på, og ungene syntes det var moro å danse på bardisken :-/
Malin og Karoline stortrivdes i vannet. Malin var litt forsiktig i starten, men etterhvert så var hun mest under vann!
Hver tirsdag og lørdag var det marked og selv om det stort sett var det samme som ble tilbydd hver gang så måtte vi gå oss en runde. Og pengene gikk unna... Vi måtte uansett dit for å kjøpe moreller (joda de hadde i gata også) og for den kiloprisene kunne vi jo spise oss ihjel... 16,- kiloen er noe bedre enn her hjemme..
Vi leide bil for å dra til Sapadere Canyon. Dette ligger kort vei fra Mahmutlar, men pga veistandar tar det litt tid å kjøre opp der. Men det var veldig fint der oppe og det var kjekt å se noe annet en strand og restauranter. Karoline skadet seg her og ble litt amputert resten av ferien, vi måtte innom Gazipaza for å oppsøke lege. Det første han spør oss om er " er dere fra Trondheim?" Så det gikk så greit ja.
Det var trangt og høye fjell og veldig flott laget til. Det var ca 750 meter å gå til enden.
Etter legebesøket kjørte vi videre mot Animur. Mannen på reisebyrået sa det var omtrent fem mil nedover dit, men han kan ikke ha vært der, for det var dobbelt så langt. Og når fem av de milene inneholdt bare svinger, ja da ble vi slitne gitt... Må ærlig innrømme at jeg angret litt på den turen, selv om det nå var greit å se litt andre ting også.
Tante Grete og onkel John har leilighet i Oba så vi stakk inn der for å besøke de. Linn og Mona var også med, så det var veldig kjekt. Vi var på Memos og spiste den kvelden. Veldig god mat, men Malin ble dårlig i magen og spydde da vi kom hjem, så kvelden ble ikke så veldig lang som vi hadde håpt på.
En dag leide vi sjåfør med bil og ble kjørt til grotta og borgen inne i Alanya.
Utrolig flott utsikt fra borgen!
Jentene synes det er mange kjekke kelnere der nede så våre "gutter" kunne jo ikke se noe annerledes ut de heller :-)
Tror dere jeg ble en smule overrasket da de kom med denne? Sorten heter Strawberry Daquiri og jeg har aldri fått den servert slik. Den var iskald, så jeg hadde store problemer med å få den i meg....
Så det gikk som det måtte gå.... Tror jeg brukte en time på denne, med god hjelp av Astor...
Vi ble kjent med en familie fra Oslo og de hadde tvillinger på 11 år og det passet jo veldig godt for Malin og Karoline!
En kjempefin tur og jeg har virkelig hatt skikkelig ferie! Og det var godt med litt sol og varme, iallefall med tanken på at sommeren her hjemme lar vente på seg!

2 kommentarer:

Grete sa...

Ja det er mye å se i området rundt Alanya,hvis en bare gidder i varmen. Har enda ikke leid bil der ,....drar på badeferie jeg :)Neste gang vi er der samtidig,blir det vafler på verandaen vis a vis Memos.
Snakkes i helga da !

Laila Anita sa...

det høres bra ut! Snakkes neste helg ja!