søndag 19. juni 2011

Santorini onsdag, Akrotiri og Pyrgos

Etter en lang dag i solen var det greit med biltur på onsdag. Vi satte kursen mot Akrotiri for å få sett litt av den sørvestlige delen av øya. Byen Akrotiri er liten så her var det mest bare å kjøre gjennom og se. Man kan kjøre ned til Red Beach og White Beach, dog så må man gå det siste stykket.

Vi kjørte ned dit man kan gå til Red Beach og da seilte akkurat Angelica forbi, båten vi selv var på seiltur med på søndag. Båten er ute på tur i snitt to ganger for dagen, med enkelte unntak, så de har nok å gjøre.
Paradise Hotel.... Måtte bare ... :-)

Denne dagen lå det også flere skip utenfor Fhira. Vi telte vel seks på det meste.


Det som er greit med Santorini er jo at nesten uansett hvor du er på øya så ser du det meste av den, bortsett fra Kamari og Perissa som ligger i le.

Her er fyret som vi såg fra seilbåten da vi var på tur på søndag. Et fint sted og absolutt oppdaget av turister. Greit å ha liten bil når man skal parkere på slike steder!

Ser ut som Astor står på kanten av et basseng med lekebåter i :-)Ser du profilen??

Et lite glimt fra Akrotiri (over)

På den høyeste toppen på Santorini ligger det et kloster: Monastery of Prophitis. Her fikk man virkelig se store deler av Santorini, men heller ikke her ser man så veldig mye av Kamari og Perissa. Uansett virkelig verdt et besøk!

Her er deler av Perissa, men hotellet vi bodde på ligger til venstre utenfor bildet.

Og bilen... ja det ble jo en historie i seg selv da... Dette er altså en B-bil der nede, så bestill for all del ikke en A-bil!

Pyrgos er også en veldig koselig by som ligger på en høyde med flott utsikt over øya. Lite og intimt, trange smug og med et torg med et par restauranter og butikker.Så var vi tilbake i Perissa. Her med nylagt asfalt!Oppe på toppen der ligger klosteret. Man skulle tro man kunne se hotellet derfra, men det var sperret så vi fikk ikke gå på den siden av klosteret.

Kirka i Perissa. Sikkert en fin kirke å ha konsert i....Atlantic Island, vår favorittrestaurant!

Så var vi jo så heldig at vi hadde en vakker måne denne uken, og denne kvelden skulle det bli måneformørkelse. Litt spesiell opplevelse på stranden!En innholdsrik dag på alle måter!


Ingen kommentarer: