mandag 27. mai 2013

Seilmakeren Doublehanded og Norges Cup i seiling

Det har vært en travel helg, antagelig for de fleste i Florø, ettersom det har vært en helg full av arrangementer; Seilmakeren Doublehanded, Båt/bil/fritidsmesse, Øyane over, Åsen opp, Ridestevne, Norges Cup i seiling, Planteloppemarked, fotballkamp, og sikkert mye mye mer!

For min del har helgen handlet om seiling. Det started på fredag kveld med Seilmakeren Doublehanded som går fra Askøy til Florø med retur. Vår oppgave i Florø er å ta i mot båtene, få lagt de til kai og få i de litt mat, før de etter fire timer her skal starte på returen.  

Jeg har dessverre ikke bilder fra selve regattaen ettersom det hadde begynt å mørkne når den første båten kom inn. Men jeg fikk tatt et flott bilde av sentrum med fullmånen hengende over byen!


Den første båten kom inn halv tolv og det var Karl Otto Book og Torkjell Valland. De vant også totalt i sin klasse. Vår egen båt Elisabeth med Tom Erik Løseth og Svenn Melstveit fikk en 2.plass i sin klasse. Gratulerer med flott innsats!


Etter noen timer søvn var jeg klar for Norges Cup i seiling i klassene Optimist og 29`er. 
Det var rimelig stille på sjøen på formiddag så det gikk litt tid før vi fikk satt i gang konkurransen. Men etterhvert kom solen, det ble varmere, og med sola kom vinden. 


Nesten 90 ungdommer i klassen optimist og 14 ungdommer i 29`er, og når alle har med minst en forelder så ble det mye folk i FuruholmenEtterhvert kom da konkurransen i gang. Disse bildene er det Astor som har tatt, han var dommer. Banen ble lagt for langt fra land til at det ble tatt noe særlig bra bilder derfra.
Men noen bra bilder fikk jeg tatt jeg også da :-)Søndagen kom på samme måte som søndagen; overskyet/skodde og blikkstille. Men til slutt ble det nå likevel konkurranser!


Til og med grågåsa stakk innom. Og de kom i hundretall! Dette er bare en brøkdel!

Til slutt kom solen også søndag og det var klart for premieutdeling. Even Eide Onstad med sin makker ble nr. 3 i sin klasse 29`er. I Optimist klasse B ble disse to storsjarmørene nr. 1 og 2. Mathias Dam nr. 1 og vår egen Millie Fjæreide nr. 2. 


Her er gjengen fra Optimist klasse A. Der fikk 1/3 av deltakerne medaljer. 


En strålende helg der vi fikk masse skryt for arrangementet.  Jeg fikk satt navn på mange av ansiktene i jollemiljøet i Florø og der er det mange kjekke folk! Alle stod på og gjorde sitt! På jolletreningen onsdag dropper vi treningen og tar grilling i stedet!
Ingen kommentarer: