mandag 28. april 2014

Bergen - båtmesse - fjellturer - dansegalla

I helgen var vi i Bergen. Det var meldt et knallvær så vi var bestemt på at vi skulle få så mye ut av helgen som vi kunne. 

Først må jeg bare ta med noen gode ord om hotellet. Vi skulle bo på Thon Hotel Rosenkrantz og der har jeg bodd et par ganger før. Rommet var ikke så veldig stort, men vi skulle jo ikke være der så det viktigste var at sengen var god slik at vi fikk god søvn. Det stod skilt om de hadde utvidet frokosten, og det må jeg si; dette hotellet MÅ ha den beste hotellfrokosten i Bergen! Her var det sååå mye å velge i, både av sunt og usunt. Vi fikk også laget oss niste til fjellturen og her var det ikke begrensninger for hva man kunne plukke med seg. Veldig bra! I tillegg ligger hotellet veldig sentralt, bare et par minutters gange til Fløybanen og torget. Skal vi tilbake til Bergen vet vi hvilket valg vi tar!

Jeg hadde vakt på båtmessa fra 10 - 14. Det var maraton i Bergen i tillegg til en del andre arrangement så det var veldig lite folk på båtmessa dessverre. Etter båtmessa var det å komme seg tilbake til hotellet (pga maraton var flere veier stengt, så det var ikke gjort i en fei å komme seg tilbake) for å skifte til turklær og komme seg på Fløybanen. Vi hadde printet ut turforslag fra denne nettsiden: http://www.floibanen.no/turmuligheter/ og beregnet tid ut fra det som stod på turene. Det var helt feil. Tidene må være for de aller slappeste turgåerne og inkludert pause. Så vi kunne kommet oss mye lenger enn det vi gjorde. Ettersom vi skulle på dansegalla noen timer senere var det likevel greit at vi ikke valgte en altfor lang tur. 

Når man starter fra Fløyen er det gode turskilt i alle retninger. Vi skulle i retning Brushytten.


Ikke alle skilt som var like seriøse!Stiene var godt tilrettelagt så her kunne man gå tørrskodd hvor man ville. 


Da vi kom til Fjell-hytten satt der en eldre kar som vi kom i prat med. Her tok vi lunsjen, lunt og godt i solveggen og med flott utsikt over Bergen. Han kunne fortelle om andre turer og topper så vi ble inspirert til å gå en annen rute dagen etter. Greit å prate med noen som er kjent!
Da vi gikk tilbake fra Fjell-hytten kom vi til Brushytten. Her står denne flotte benken!


Mange steder står det benker der du kan ta en pause og nyte utsikten!


Selv om det ofte, spesielt i helgene og ved godt vær, er kø for å komme seg opp på Fløyen, er Fløybanen en grei løsning for å komme seg raskt til fjells. 
Så var det bare å komme seg tilbake til hotellet, dusje, skifte og komme seg utover til Ågotnes på Sotra, der det skulle være dansegalla med Bris og Thor Görans. Her kommer det repotasje senere i De Danseglade!Glade gutter i bandet Bris! Flott dansemusikk!


Thor Görans på scena!


Ettersom jeg skulle jobbe på båtmessa også søndag, men da vakt fra 14 - 17 så var det bare å komme seg opp tidlig og komme seg til fjells. Allerede klokka ti så var det fulle vogner opp til Fløyen.I dag hadde vi bestemt oss for å gå over Blåmannen. Det er fjellet som ligger bak Brushytten her. For å gå til Rundemannen tar man til venstre ved Brushytten (kan også gå til Blåmannen den veien), vi valgte å følge veien til høyre for Brushytten for å få turen mest mulig variert.Man skal ikke komme så veldig høyt før man får en flott utsikt over Bergen. Her ser man Ulriken til venstre.


Vi gikk så langt veien gikk og tok så til venstre. Det gikk flere stier opp til Blåmannen, men her var det av en eller annen grunn veldig dårlig skiltet (altså ingenting). Heldigvis har vi gps og kart på mobilen og det var heller ikke så veldig vanskelig å finne frem. Det var gode stier hele veien, men en del av den var steinveier som antagelig kommer fra krigens dager, så det er godt med gode sko her.


Her ser vi deler av denne steinveien som nok har stått noen år


Når man kommer opp på Blåmannen har man flott utsikt over byenPanorambilde over Bergen, fra Ulriken til Øygarden!


Da vi kom ned igjen til veien hadde vi i utgangspunktet god tid, men så var det jo ikke så langt til Rundemannen, så vi fant ut at vi like godt kunne gå bort der når vi først var i området. 


Mange folk på vei opp veien som går fra Brushytten.Rundemannen!


Når temperaturen sier over 20 grader siste søndag i april kan man ikke forvente å være alene i fjellet. Her skulle man hatt hele dagen på seg!Å nyte utsikten kan du gjøre overalt!


På Brushytten stekte de vafler (vi luktet det da vi gikk forbi tidligere), og solgte diverse kioskvarer. På grunn av vår lille avstikker til Rundemannen ble det ikke tid til stopp her. 


Søndagens lunsj fra hotellet. Nydelig godt!


På festplassen var det motorsykkelsamling mens vi satt på Fløyen. Var visst rundt 1300 sykler i følge BT! (bilde tatt fra Fløyen)


Så var det tilbake til båtmessa. Litt mer folk søndag, men ikke så veldig trangt om plassen. Så var det opprydding og hjemreise. En innholdsrik helg!Ingen kommentarer: