torsdag 29. mai 2014

Tur til Norddalsfjorden, Likkjevatnet og Storevatnet

Egentlig så var planen i dag å dra til sjøs, helst til Askrova. Da vi stod opp og såg skodda uti havet fant vi ut at vi skulle dra lengre inn, til Svanøya. Astor hadde litt småting han måtte ordne før vi dro, så da han var ferdig med det så var skodda også kommet til Svanøya. Etter mye diskusjon så fant vi ut at turen skulle gå til Fesseområdet i Norddalsfjorden, et av de områdene Flora Turlag synes er det fineste i sitt område. Og jeg kunne ikke vært mer enig!

Man parkerer ved gravplassen i Norddalsfjorden, den ligger litt før du kommer til kirka. Der er det godt skilta til Fessestøylen og Likkjevatnet.

Første par kilometrene går på fin og (i dag) tørr skogsvei. Først er det ganske bratt oppover, så litt nedover og så en lang bratt bakke, så litt nedover og så stort sett flatt og fint innover. 


Her ser dere veien der fremme, litt bratt :-)


En fin gjeng med ungdommer på tur!Trappa går opp til Tjofellet, dit hadde turlaget tur på tirsdag (jeg var ikke med)


Når man er ferdig med bakkene kommer man inn til Likkjevatnet. Innerst der går stien videre til Storevatnet og så videre til Fessevatnet/Fessestøylen
Kyr er ikke det jeg helst vil møte når jeg er på tur, men med en staut kar i gruppen følte jeg meg trygg :-) Det viste seg dessuten etterhvert at de var veldig harmløse!


Du trenger ikke ta med så mye vann hjemmefra, her er det godt fjellvann!


Mye vann som kommer ned fra fjellene rundtNår man er ferdig med skogsveien går man over i et ganske vått terreng. Heldigvis er det en stund siden det har regnet noe særlig her, så vi greidde oss forholdsvis godt uten å bli særlig våte (den ene gikk med joggesko) Når det så er slutt på Likkjevatnet går man inn i et trangt parti før Storevatnet. Nesten som å gå i et juv en liten stund. 


Vi blir litt små ved siden av de store steinene som en gang har kommet trillende


Så flater det ut litt igjen rett før man kommer til StorevatnetVi stoppet i Storevikja for å grille og kose oss. Det var ikke så mye lengre å gå til Fessevatnet såg vi etterpå, men ungene trengte litt påfyll. Det var veldig langgrunt her og Astor påstod at temperaturen i vannet ikke var så ille. Jeg kjente ikke på det engang...


Vi skulle grille pizza denne gangen. Jeg er lei av pølser etc. Jeg hadde laget pizzafyll hjemme og Malin raspet ost, og så hadde vi med tacolefser som vi da fyllte med fyll og ost. Ble kjempegodt! Og ungene syntes det var supert!


Pizzaen ble selvfølgelig pakket i folie og så lagt på grillen noen minutter

Etter et par timer ved Storevatnet var det på tide med hjemovertur. Litt kjedelig å gå tilbake samme veien, men da såg vi også at det ikke var så langt som vi trodde. Jeg fikk opp ca 5 km en vei på endomondoen, men er ikke helt sikker på at det er riktig...
Henriette har vært ved Likkjevatnet før så da vi gikk tilbake kom hun plutselig på at det var bok der. Kuene voktet boken, så det var ikke alle som var så interessert i å skrive seg inn :-)

Denne store steinen som ligger lengst vest ved Likkjevatnet har en gang ramlet ned fra høyere hold. På ene siden er den helt flat


En fornøyd gjeng på vei hjemRett frem er Hatlesetnipa, der var vi for 11 dager siden!Litt bakker ble det på retur også, for de bakken som var nedover på innoverturen ble jo nå oppover. Her ser vi veien langt der fremme


En nydelig dag, og en kjempefin tur. Ungene var stort sett fornøyde og koste seg også på tur. Det blir nok ikke siste gangen vi går inn her, og neste gang skal vi sjekke ut Fessevatnet også! 

Ingen kommentarer: