søndag 1. juni 2014

Tur til Bekkjavatnet, Førde

I dag tok vi ungene med oss til Bekkjavatnet i Førde. Etter å ha jobbet i Førde i mange år har jeg hørt om dette stedet men aldri vært der. Nå som det har vært litt kald skoddevind her ute ved havet så tenkte jeg at det måtte være lurt å dra litt innover i fylket. Ettersom jeg har vært på tur både torsdag (Storevatnet), fredag (Brandsøyåsen) og lørdag (Brandsøyåsen) så var det helt greit med en kosetur i dag. Det skal jo også være kjekt for ungene av og til, ikke bare pes. 


Bekkjavatnet ligger sør for Hafstadfjellet, ca fem kilometers kjøring fra Førde i retning Bergen. Parkeringen er på venstre side av E39 ved det første vatnet. Forholdsvis greit å parkere (iallefall i dag). Forbi brua er det grusvei før det går over til en godt synlig sti som går langs vannkanten.Ingen strevsom tur, litt spennende å gå derHer er det også et par muligheter til å gå opp på Hafstadfjellet, her på nordre side av vatnet, og ved Hunsrasta der det går traktorvei til BrulandNoen har vært smarte og laget en benk her med koppholdere :-)Veldig godt tilrettelagt, her har de gjort en god jobb!

Hafstadfjellet i bakgrunnenTil og med kunstgress hadde de spandert på!Noen hadde det litt mer luftig enn oss i dagFlere steder er det tilrettelagt med benker og man kan finne et sted å sitte alene hvis man ønsker detMen de fleste går inn til Hunsrasta, hvor det er tilrettelagt med toaletter, gapahuk, benker og grillplasser, i tillegg til at det er fint å bade der. Vi er bare kommet til 1.juni så det er tidlig badesesong enda!De påstod det var god temperatur i vannet. Jeg hadde mer enn nok når Dina kom og ristet av seg vannet... 

I dag skulle vi prøve å grille taco. Veldig enkelt hvis man har klargjort litt på forhånd. Jeg hadde laget fyllet og salat på forhånd. Lefsa ble delt i to, og fyllt med fyll og ost, pakket i folie og lagt på bålet. Veldig enkelt. Blir nok gjort flere ganger dette!

Hunsrasta med Hafstadfjellet i bakgrunnen. Bekkjavatnet ligger på i underkant av 300 meter, så her er vi jo egentlig på god vei til Hafstadfjellet

"Tak vare" ??? Gapahuken. Var ikke bruk for tak over hodet i dag!Etter noen timer med bading, grilling og avslapping gikk vi sørsida tilbake for å se hvordan det var

Der fikk vi se disse kanadagjessene. Søte de to minste :-)

Her var det også godt tilrettelagt, men da vi nærmet oss veien var det et vått område. Mulig det gikk en øvre sti her, men vi sjekket det ikke ut, mulig den var like våt. Ellers gikk vi tørrskodd hele veien rundt. Runden er på ca 7 km, Hunsrasta er ca halvveis.

Flott gapahuk på sørsida. Kaffekoppen hang klar!

Vakkert, rett og slett! Hit tar vi nok turen igjen, og oppfordrer andre til å gjøre det samme! Spurte ungene på vei hjem om de heller ville vært hjemme på rommene sine med tv og pc, men de var helt enige om at dette var mye bedre! Astor er sikkert luta lei av at jeg skal planlegge og finne på ting i helgene, men jeg er overbevist om at ungene har så mye mer igjen for det senere. Det er dette de kommer til å minnes når de blir større!Ingen kommentarer: