tirsdag 3. juni 2014

Turlagstur til Ruth og Arne i Grønnevika

I dag har jeg vært med på en utrolig flott tur til Grønnevika. Grønnevika ser du når du står på Hatleset, det ligger på sørsida av fjorden. Det er barndomshjemmet til Arne Grønnevik. Han hentet oss med båt på Hatleset og måtte kjøre to ganger for å få alle 40 deltakere over fjorden. 


Jeg har seilt forbi her en gang før og lurte litt på dette stedet som såg så spesielt ut. Så det var kjekt å få komme på land og sjekke ut litt :-)


Her var det mange detaljer så vi kunne sikkert gått en stund for å få med oss alt

Vi kunne vel ikke drømt om bedre vær, delvis skyet, blikkstille og over 20 grader. Dessverre er det en som liker seg i slikt vær; knotten.... 


Første delen av turen gikk på kjempefin skogsvei flatt innover i skogenHer hadde Arne en gang plantet en gran oppi en gammel eikestubbe uten at faren visste det, og slik ble resultatet


Det var et stykke å gå over til Jagedalsvatnet så da er det godt med en hvileplass


Her bodde onkelen til Arne. Huset som stod på grunnmuren her står i dag i Brandsøya. Håsteinen/Høydalsnipa bak Jagedalsvatnet


Noen var litt tøffere enn andre
Turen til Jagedalsvatnet tok ca to timer t/r og var på nesten 5 km. En veldig fin tur
Stilt på fjorden i kveld!


All ære til Ruth og Arne som stilte hus til disposisjon og serverte betasuppe, kaffe og kaker. Vi er utrolig heldige som får denne muligheten til å komme på besøk. Takk for meg!


2 kommentarer:

Liv Janne sa...

Du er aktiv på turfronten for tida :). har høyrt om turen i Grønnevika, og at den er veldig bra sjølv om det ikkje akkurat er "fjelltur". Såg ut som de kosa dykk - badestampen såg forfriskande herleg ut!

Laila Anita sa...

Hei Liv Janne!

Ja nå er jeg skikkelig i siget her :-) Selv om det ikke er noen skikkelig fjelltur så skal jeg si deg jeg ble svett :-) Var jo dønn stille og høy temperatur i går.