mandag 15. september 2014

Fossestien 13.september

Denne helgen har vi vært på hyttetur sammen med et vennepar. Veldig hyggelig å kunne gjøre noe slikt! Vi hadde booket en hytte på Hov, like ved Likholefossen, som er en del av Fossestien. Du kan også parkere her og starte herfra om du vil gå en kortere tur. Vi hadde bestemt oss for å gå hele turen så vi hadde allerede parkert en bil nede ved Eldalstunet, klar til å bli hentet når vi var ferdig med turen. Her var det også godt skiltet.

Vi kjørte opp på Gaularfjellet og parkerte den andre bilen der lørdag morgen. Klokka var litt over ti da vi startet turen. Der er det også godt skiltet, noe det var hele veien.


Først går man innover mot Torsnesstølen, før man tar til høyre like før stølen for å fortsette nedover dalen.


Og bilde måtte vi ta!Det var god sti hele veien og F`er slik at du ikke kunne ta feil.
Flere steder var det lagt ut klopper slik at vi stort sett kunne gå tørrskodd. Jeg vil likevel anbefale å gå med tursko, da det nok sjelden er så tørt her som nå.

Heldige Dina som fikk være med på tur! Godt fjellvatn hele veien, så her var det bare å drikke for alle!


Her ser dere godt hvor mye vann det normalt er her


Egentlig kunne vi plukket bær på turen, men det vi plukket gikk rett i munnen. Her kunne man plukket bøttevis med krekling og blåbær om vi hadde villet.
Vann overalt!


En liten rast måtte vi ha. Og Dina fikk masse kos! 


Longestølen er den eneste stølen langs Fossestien som fortsatt er i drift. Her har de geiter og et par kuer. Geitene var ganske så nysgjerrig da vi gikk forbi, Dina var null interessert. 

Om man tar seg litt tid ute i naturen er det mangt å få øye på!Stien var langt mer kuppert enn det jeg trodde så det løyste svetten og føttene kjente det etter mange kilometer
På et sted skulle vi krysse hovedveien, men her stod det noen hester (som var svært glade for litt kos) og gjerdet var godt knytt igjen. Her burde det stått et informasjonsskilt om at det var stengt. På grunn av dette måtte vi gå et godt stykke langs hovedveien før vi igjen kom oss inn igjen på stien. Da var det heldigvis ikke langt igjen til bilen, men vi rakk å få noen såre føtter. 


En kjempefin tur på en kjempefin dag, anbefaler alle å ta den. I følge informasjonen skulle det være 21 km, men i følge endomondoen så var det 24. Vi tror på endomondoen, for det var ganske så langt.


Søndag våknet vi til nydelig vær, men ei skodde som kom og gikk en liten stund. Vi vasket ut av hytta og pakket i bilen før vi dro derfra. Veldig koselige hytter med fin utsikt til elva. 
Det var to soverom med dobbeltsenger, og oppe på hemsen var det fire madrasser vi kunne tatt i bruk.

Marianne (hytteeier) hadde fyrt i ovnen til vi kom fredag kveld så det var en fin lunk i hytta, det var kjekt.


Hit kommer vi gjerne tilbake, kanskje med unger? Et veldig fint turområde med mange muligheter! Takk for oss! (oi, kom på nå at vi glemte å skrive i hytteboka Marianne, du får printe ut dette og legge inni :-) )2 kommentarer:

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Unknown sa...

One can say that MCSA is a more straightforward form of MCSA course. MCSA ensures that the holder knows how to arrange, plan, oversee, actualize and investigate windows working framework while MCSA affirms a people capacity just in executing, overseeing and investigating Windows working framework. MCSA Salary