søndag 15. februar 2015

Vinterferiehelg i Viksdalen

I fjor høst var vi på hytta som Marianne Hoff leier ut ved Likholefossen i Viksdalen. Dette fristet til gjentakelse så vi bestilte hytta siste vinterferiehelga. Her ute ved kysten er det jo ikke snø, så vi må reise innover og til fjells for å få snø. Der derimot er det et par meter med snø så det er en stund til det blir snøfritt. Da det nærmet seg vinterferie merket vi oss at siste helga i vinterferien ville fylles med regn, mens den første helga var fylt med sol. Da var det bare å hive seg rundt og sjekke om hytta var ledig første helga i stedet. Heldigvis for oss så var den det :-)

Hytta ligger fint til og da vi ankom var det fyrt opp i peisen slik at det iallefall var en fin lunk i hytta. 

Lørdag var det bare å hive i seg frokosten for å komme seg ut på tur. Vi tenkte at ettersom sola ikke kom til skileikanlegget før litt utpå dagen så dro vi opp på Gaularfjellet. Vi kjørte så langt vi kunne og gikk videre langs veien (altså, her ser man jo ikke veien ettersom det ligger to meter snø oppå :-) 

Ungene var ivrige etter å finne litt bakke selv om de ikke er så vante på ski. Her er første bakken, og alle tre (inkludert faren) ramlet vel omtrent før de startet utfor :-)


Det ble en helg med mange knall og fall!
Etter å ha gått noen hundre meter begynte det å blåse litt oppå fjellet så vi snudde og gikk tilbake til Langestølen, der jeg kunne sette meg i en hyttevegg mens de andre fant en passelig bakke å renne i. 


Etter et par timer oppå fjellet trekte vi nedover i dalen igjen. Ganske så fort kom sola over fjellet også og det var rett så deilig. 


Her måtte vi parkere, litt nedenfor Langestølen.


Og etterhvert kom karene etter oss :-)  


Tilbake til hytta. Her er utsikten fra hytta, i retning mot skileikanlegget. 


Bakken midt i bildet er skileikanlegget i Hoff-slåttene


Hytta vi leide


Etter litt risengrynsgrøt så var det på`n igjen med skia. Vi måtte gå ca 500 meter langs hovedveien for å komme opp til skileikanlegget. Der står et skilt med "Hoff-slåttene". På vinteren er det enkelt å se hvor man skal gå av veien. Man må så over ei bru for å krysse elva.

Vi hadde bare langrennski med oss, men her er både langrennsløyper og skibakker så det er for enhver smak. Løypa var på ca en kilometer. Det var nok bedre spor på Storefjell forrige helg, men greit nok å gå her også.  Dårlig jobb av meg eller kamera.... Men det ser ut som guttene har fanden etter seg. Eller som en kommenterte "Det handler vel om å konkurrere med seg selv" :-) I bunnen av bakken er det en varmehytte hvor det ofte stekes vafler i helgene. Her var det godt og varmt og vaflene var kjempegode! Greit å komme innendørs hvis været er litt guffent. Her er også en utedo om man er trengt :-) Hytta er alltid åpen så her er det bare å stikke innom om man går forbi!


Etter mange timer i frisk luft og med ski på beina var det på tide å dra tilbake til hytta. Vi spurte om det gikk an å gå over brua ved Likholefossen og det skulle gå fint. Langrennsløypa går like ved så vi tenkte at det ville være like greit å gå den veien i stedet for å måtte gå langs hovedveien. Det gikk stort sett greit, bortsett fra ved selve brua. Brua var snøfri men ved endene var det en meter med råtten snø som vi trakket rett gjennom. Så denne turen anbefaler jeg ikke på denne tiden.

Søndag våknet vi til en ny dag med fint vær. Det blåste en god del mer enn lørdag men det er jo bare å kle seg! Mens vi ventet på at sola skulle komme over fjellet gikk far og ungene ut og leika i snøen. Da sola kom inn hyttevinduet dro vi opp til skileikanlegget.  

Langrennsløypa fra dagen før var ikke noe særlig, de forsøkte å kjøre opp igjen med tråkkemaskina men uten særlig hell. Da han heller lagde en ny løype kom det seg, så vi fikk en runde i gamle løypa og en i ny løypa (den nye var en del lenger) før vi tok middagspause. Ville ikke vært oppå fjellet der...


Dagens middag var pølser :-) Varmehytta har en bålpanne stående som vi kunne låne og vi tok også med oss ut en benk og saueskinn til å sitte på (ikke saueskinn på bildet)
Godt med varm saft!litt mer folk i anlegget i dag enn det var i går, men langrennsløypene hadde vi helt for oss selv. Så takk for fine løyper! Vi måtte ha oss en vaffel i dag også før vi forlot anlegget. 

Vi dro tilbake til hytta, dusja, laga litt suppe og rydda/vaska ut etter oss. Ettersom ingen skulle overta hytta fikk vi ha den så lenge vi ville. Da ble helga litt lengre også. Så det var vi veldig fornøyd med :-) 

Ønsker du å leie hytta? Ta kontakt med Marianne Hoff på tlf 90619826. Hytta har to soverom og hems, totalt sengeplasser til 8. Anbefales! Vi kommer tilbake!


Ingen kommentarer: