tirsdag 26. mai 2015

Hage - førbilder

og trodde du nå at du skulle få se etterbilder også? Nei, de kommer nok ikke før senere. Først litt underveisbilder, og så kanskje etterbilder til høsten. For vi skal bruke sommeren på å lage ny veranda og terrasse rundt huset. Så mens vi venter på gravemaskin (som ser ut til å ta litt tid) så får jeg blogge litt :-)

Denne rhododendroen klipte vi ned for fire eller fem år siden. Og da er det sååå kjekt å se at den blomstrer igjen. Synes denne fargen er ekstra fin :-)


Vi har sju (tror jeg) rhododendroer i hagen, inkludert denne azalaen. Fem av disse har vi klipt ned og bare en av disse har vi greidd å ta livet av. Det er to ganske store i bakkant og jeg har lurt litt på å ta disse også, men de skjermer så fint mot veien inntil vi får ordnet oss gjerde (det blir det også :-) )


Her kommer mitt prosjekt mens Astor går løs på verandaen i front av huset. Her skal det graves ut og lages flat terrasse, og derfra blir det trapp ned til neste nivå. Her skal vi sette opp et lite leskur til syklene tenker vi. Terrassen blir mellom pilene. Her hadde vi et par jordbærkasser, men skvalderkålen tok overhånd så kassene har vi tatt bort for å bruke et annet sted.


Her er bakken hvor det da blir trapp ned på midten og så blomster (i trinnene) på hver side. Verandaen skal starte ved husveggen under vinduet slik at trappen som allerede er der ikke kan brukes. Her ser vi for oss å delvis lukke og bruke til ved osv. Her skal det graves ut, forhåpentligvis kommer vi ned på berget ganske fort. Her i bakken har det bare vært skvalderkål og bringebær og egentlig ikke nyttig til noe.


Her er bakken sett ovenfra. Nederst i bakken blir det en ny terrasse som igjen fører til en trapp som går ned til neste nivå.


Og utsikten fra denne terrassen er det ingenting å si på. I tillegg skal knausen midt i bildet også bort snart.


"midtterrassen" sett fra allerede eksisterende terrasse. Denne nye terrassen skal gå over trappen og bort til eksisterende terrasse og så blir det laget ny trapp ned bakken fra flaggstanga.  


Så her har vi å gjøre på i sommer! Hvordan selve verandaen vil bli får jeg heller komme tilbake til når vi har kommet litt i gang. 

Denne delen av hagen får bare gro. Om vi kommer til å gjøre noe her vet jeg ikke... kanskje om noen år så har jeg fått en ny ide... Men her gror det så tett at skvalderkålen ikke kommer til, derfor har jeg lyst til at den bare skal få være slik! 


En vakker dag skal jeg/vi nok gjøre noe med "plenen" som er i øvre delen av hagen også, men det blir senere. Her er det bare gammel plen og det er for mye busker til at vi kan slå med noe annet enn kantklipper. Skulle flyttet på både det ene og det andre, fremtiden vil vise! 


Nå håper jeg bare vi får tak i noen som kan hjelpe oss med å rive den gamle verandaen (av mur), slik at vi får kommet igang. Noe ferietur blir det ikke i år. Om noen har lyst å se oss er dere hjertlig velkomne hit :-)

2 kommentarer:

Eli Kristin Magnussen sa...

Kjekt å lese om alle turene dere får med dere. Stas å ha egen båt, da når du alle perlene i havgapet også. Sprek du :) Alltid ekstra kjekt med koselig selskap på turene også selvfølgelig!

Ser dere har litt arbeid i hagen også. Nyt turene mens dere kan :D

Laila Anita sa...

takk for det! Ja jeg er veldig glad vi har båt, selv om den ikke blir brukt så ofte i sommer som vi kunne ønsket, som du ser så har vi litt å gjøre hjemme :-)