mandag 4. mai 2015

Langhelg, del 2 Svanøy - Askrova


Nok en nydelig dag, tidlig oppe og rett til fjells! Vi bestemte oss kvelden før at turen til Vågsfjellet var så fin at vi ville opp en tur før avreise. På formiddagen står sola rett på "riktig" side av fjellet slik at vi hadde med oss sola på turen. Denne gangen var det ikke viktig for meg å bruke 40 minutter opp, så her ble det en del fotostopp.


Området ved gjestebrygga er veldig fint, gjestebrygga ligger veldig fint og lunt til. Det stod et informasjonsskilt her tidligere men det har vinden tatt i vinter. Kommer nok opp et nytt skilt om ikke så lenge. 



Når man kommer opp på veien fra gjestebrygga går man et lite stykke på veien før man tar av til høyre. Her står det skilt så du kan ikke gå feil. Alle steder hvor det var veiskille var det merket med skilt.







Litt tyngre i bakkene i dag...



Litt selfie...










Et lite stopp for å nyte utsikten. Dvs, stoppet ble litt lenger enn planlagt ettersom jeg fikk problemer med kameraet på mobilen. Prøvde å fikse, men det viste seg at det var kommet vann inn på linsa så da måtte jeg gi meg. 


Det var nok også en og annen som var på Blegja denne helgen 







Rester etter en gammel bru?



Igjen, Alden, (Norskehesten) gleder meg til tur dit!


Askrova, dit drar vi etter Svanøy


Vi zoomet inn liketil hjem. Vårt hus er det lille røde midt i bildet! 



Så var turen på Svanøya over for denne gangen!  


Det er ikke lange veien over til Askrova som skulle være vårt andre stopp på ferden. Her var det også bare å spise litt før vi dro på tur. Her har vi vært noen ganger tidligere så vi visste hvor vi skulle gå. Var en tur innom butikken ettersom den var åpen, mye Florøfolk der. Vi har stort sett gått opp til Vallestad hvor turstien begynner, men fikk et tips om å gå av veien et sted litt før for å slippe asfalten. Det gjorde vi. Og det var merkelig tørt i terrenget. Selv der det skulle være gjørme kunne vi tråkket over i joggesko.


Dagens mål for Astor ble Varden. Det var den ene gangen han skulle ha viljen sin. Vi går alltid forbi dette skiltet men har aldri vært oppom Varden. Jeg lovte at vi skulle gå oppom på returen (komme tilbake over der)


Her hvor ungene omtrent badet i fjor sommer var det nå såvidt det rant vann




Beint gjerde!


Utsikt tilbake til Svanøya og Vågsfjellet 


Hammersetvatnet. Vi holdt til høyre her for så å gå mellom dette og det lille neste vatnet, så opp i høyda bort til rasteplassen og så over høyden igjen i venstre billedkant.






Med godt syn kan dere se benken øverst på høyden der borte.  


Der har man god utsikt ned til Valvika


Og nyte godt medbrakt :-) Appelsinene ble forøvrig ikke spist før ETTER Aldenturen på søndag. 


Alden


Jeg hadde et par "tester" der jeg tok noen bakker uten stopp. Kjekt når jeg hører applausen bak meg :-)



Så fikk endelig Astor komme på Varden sin. Ganske fint her også, til og med en flott benk i le av varden.




En alltid like fin tur på Askrova. Det blåste litt sur nordavind, men det er bare å kle seg. Da vi kom tilbake til båten ble det fiskesuppe og dusj (her er det tilgang på strøm og jeg fikk tørke håret) før vi måtte ut og se på solnedgangen. 

Her er ruta vi gikk. Den ble på nesten 11 km, så det er en forholdsvis lang tur, men en veldig fin tur. Perfekt for familier.




Og nesten fullmåne 








Det var her vi oppdaget at vi faktisk såg helt til Kinn herfra. Det er bak Kinn sola går ned.






En rett og slett nydelig kveld. Skulle gjerne vært 10 grader mer slik at det gikk an å gå seg en tur, men det var så kaldt at det ble en kjapp tur dette. Hadde egentlig tenkt å gå måneskinnstur senere, men det var for godt og varmt inni båten :-) 




1 kommentar:

Nicolas sa...

Flotte bilder :-)
Det var trivelig å "være med dere" på tur.