torsdag 20. august 2015

Endelig kom sommeren - diverse båtturer

De siste to ukene har vært veldig hektiske, selv om vi har vært hundeløse. På onsdag tok vi med oss våre boende gjester + en familie fra Wales ut på sjøen. Det blåste litt så det ble å dra ut til Stabben og tilbake. Men alle var fornøyde og det endte med at våre gjester bestemte seg for å bli en natt ekstra, og at vi likegodt inviterte våre venner fra Wales på middag dagen etter. Det ble en veldig trivelig kveld! 
På fredag hadde vi tre gjester. Et par fra Italia på bryllupsreise, og en japaneser. Disse tok vi med oss på Hillersøya. Der ble det servert reker m/tilbehør og alle kosa seg. Dessverre så ble det så stille at myggen overtok og vi måtte gå innendørs, men en flott kveld likevel. I følge japaneseren så var dette det store høydepunktet på Norgesturen.Det ble mørkt før vi var hjemme igjen, men med godt over 20 grader og fønvind så var ikke det noe problem!


På tirsdag var det tid for treningsregatta igjen. Målet var å seile innover fjorden til Skarveskjæret. Men det var atter en gang blikkstille på sjøen og da vi ankom Skarveskjæret bestemte vi oss for å korte banen. Men en fantastisk kveld på sjøen likevel da!


Cristina fra Romania fikk være med oss på tirsdagens seiling.


Endelig har sommeren kommet og dagen i dag (les; i går) var helt fantastisk. Jeg kjørte først (sammen med Cristina) til Førde for å hente Franziska som var her forrige uke, før vi sammen hentet Michaela og Jette ute i byen. Da Astor var ferdig på jobb dro vi ut i seilbåten i retning Kinn. Og det er IKKE mange dagene det går an å sitte tynnkledd på dekk her ute uten å fryse ihjel!Vi var også så heldige å ha med oss organist Anne Nordstoga og prest Arne Lund, et veldig hyggelig bekjentskap! I tillegg hadde vi avtale med Stian Sjursen Takle som skulle lage radioprogram på Kinn.


Hva kan man si? Det kan umulig finnes mer perfekte omgivelser å grille i Det ble litt "slabbing" på flere!

Grillmesteren og presten!Og jentene hadde med seg "rødhette"vin som vi delte broderlig Stian Sjursen Takle fra NRK Sogn og Fjordane vasser i solnedgangenHyggelige Anne Nordstoga og Arne J Lund. 

Arne var rene poeten og skrev dikt i gjesteboka, mens jentene trådde til med en tysk kanon!Utrolig kjekt å ha med seg en så fin gjeng på tur! Og når i tillegg været viser seg fra sin beste side var både en og to som manglet de riktige ordene...


3 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for en flott billedreise i nydelig natur.

Liv Janne sa...

Det har verkeleg vore nokre fine sommardagar no, ja - og dei trengte vi (sjølv om vi dessverre er tilbake på jobb). Avspaserte i går for å gå på Skålatårnet, og då var eg jo så heldig at eg fekk med meg den flotte radioreportasjen frå Kinn på køyreturen opp :). Veldig kjekt - og god reklame for ein fin plass! Opphaldet vårt på Kinn i sommar er eitt av (mange) høgdepunkta denne sommaren! Der kjem vi nok igjen!

Laila Anita sa...

Ja Kinn er flott! Jeg blir mer og mer glad i den øya. Jeg skulle egentlig ut der for å åpne kirka og prate litt om den, men det ble ikke sendt på radioen...
Det har vært noen supre dager, dessverre har det vært altfor travelt her til at det har blitt fjellturer, skulle så gjerne hatt flere!