mandag 11. februar 2019

uke 6, nye opplevelser

 Denne uka startet med tur i Storeåsen med Ingrid og Johnny. Været er veldig stabilt for tiden så da er det godt med noen lysglimt innimellom, og de er det bare å utnytte. 

Vi gikk både på veien og på stier og det gikk helt fint. Litt dårlig trakka på noen stier, men med tørr snø så ble vi ikke våte. Tirsdag var det meldt strålende vær og med styrketrening på Spenst, legetime, sygruppe og zumba på planen (nevnte jeg at jeg har høyt blodtrykk??) skjønte jeg etterhvert at skulle jeg komme meg på Brandsøyåsen så måtte jeg faktisk gå FØR treningen på Spenst som starter 09.45. Så klokka 08.00 var jeg klar i Brandsøya for å gå veien opp. Godt snøføre og en fantastisk tur!


Det var helt utrolig å stå der oppe, helt alene, og se byen våknet til liv


Hurtigruten på vei til Bergen


Og får selskap av ekspressbåten som også skal til Bergen. Fjellet/øya i front er Alden.
Soloppgangen skulle være 08.53, men jeg måtte vente til 09.08 før sola kom over Skålefjellet. Da var det bare å løpe ned igjen for å rekke treningen. Jeg stod klar på Spenst ett minutt før timen startet...
Litt solnedgang i vinterhagen 


Denne juksepeisen var til salgs på husfliden som er på vei til å legge ned. Jeg fikk tilslaget og på fredag fikk vi hentet den. Det ble en del ommøblering i vinterhagen for å få plass til alt. Men jeg ble fornøyd til slutt. Peisen går på strøm og avgir mye varme. Lørdag kveld hadde vi middagsbesøk av en familie fra Irak, to voksne og fem barn. Vi serverte lasagne. Veldig kjekt og en veldig kjekk familie.Søndag var det meldt ok vær og det var bare å komme seg opp og ut på tur! Vi hadde veldig lyst utover til Kinn, men plutselig var det meldt liten kuling der ute, mens det var meldt bare bris inni fjorden. Så da var ikke valget så vanskelig. Jeg sjekket med André og han var klar til å ta i mot gjester!


Kirka i Stavang


Vi gikk tur til Liaflata der de har satt opp en gapahuk. Den er ikke helt ferdig men ferdig nok til å brukes. Her fyra vi opp bål og grilla hver vår pølse. Det hadde vært greit om de hadde tatt bort et par trær, så hadde utsikten vært bedre. Vi gikk på sti opp hit og det var tildels veldig vått, men ned igjen gikk vi på veien og der var det hardt snøføre. Litt kald på fingrene, men greit å utnytte tiden
Da vi kom tilbake til Florø satte vi på varmen i båten og stekte vafler. Veldig godt :-) En ny uke med opplevelser er tilbakelagt:

19. 04.februar - tur i Storeåsen med Ingrid og Johnny
20. 05.februar - soloppgang på Brandsøyåsen
21. 09.februar - middagsbesøk av Sakar og Josef m/familie
22. 10.februar - seiltur til Stavang
Ingen kommentarer: