torsdag 31. oktober 2019

Europatur - fortsatt Lienz (fjelltur)

Fredag hadde vi planlagt fjelltur. Litt av og på med sola men greit turvær. Vi kjørte opp til Dolomittehütte på 1670 moh. Derifra skulle vi følge grusvei opp til Karlsbaderhütte på 2260 moh. 


Dolomittehütte ligger helt ute på kanten med en fantastisk utsikt. Planen var å stoppe her på tilbaketuren. 


















Det var fortsatt flotte farger i fjellet, som kunne blitt enda flottere med mer sol. 




Turen er forholdsvis lettgått men med jevn stigning ble iallefall jeg sliten


Men til slutt kunne man endelig se hytta, midt i bildet der oppe. Vi gledet oss til suppe og vafler...




Ser ut som noen fra Norge har vært her før oss...


herifra omtrent gikk Stefan i forveien. Han kjenner han som driver hytta og ville se om han fant han. 


Da vi rundet hjørnet på hytta kjente både Astor og jeg vaffellukta og jublet "hytta er åpen!".... Det var til vi kom rundt hjørnet... der stod Stefan ute og kunne bekrefte at hytta dessverre var stengt for sesongen. Hvor kom i såfall vaffellukta fra??? Her oppe i høyden var det kaldt og jeg som var dyvåt av svette bare måtte skifte. Og jeg som håpte å få gjøre det inne.. Men neida, det var bare å vrenge av seg. Det var godt å få på seg tørt, men så kaldt som det var så kunne vi ikke sitte i ro så lenge, så etter en kort rast begynte vi på hjemveien. 







Dolomittehütte var heldigvis åpent så der spiste vi lunsj... eller middag... som dagen før så var det altfor store porsoner, så det endte opp med noen enkelt på kvelden.




Vi skulle egentlig være i Lienz til søndag, men lørdag morgen var det grått ute (ikke noe særlig regn) og da vi sjekket værmeldingen i Rovinj/Kroatia kunne vi se at det der skulle være 23 grader og sol. Og når hun vi skulle leie hos hadde ledig så booket vi en ekstra natt der. Så fikk vi heller en ekstra dag i sola. Lørdagen i Lienz hadde likevel blitt en "ventedag" da vi ikke hadde noe veldige planer pga været. 

Vi tok oss en tur til byen og spiste lunsj sammen før vi kjørte sørover. 







Og nok en overdådig lunsj... 

tusen takk for flotte dager i Lienz Stefan, håper å se deg igjen!


Ingen kommentarer: