søndag 5. juli 2020

Sommerferie til sjøs del 2

Vi ankom Farsund tidlig morgen etter 14 timer til sjøs. Uten søvn la vi oss på dekk et par timer, men jeg tror ikke vi sov så mye. Planen var egentlig å dra ut til Lomsesanden på sykkel, men allerede klokka 08 var temperaturen langt opp på 20-tallet så det fristet ikke. Så vi bestemte oss for å ta en kjapp tur på shopping for så å dra videre til en uthavn.


Det er fint og hyggelig i Farsund. Pent og rent. 
Etter litt boller og solkrem dro vi østover til den lille øya Sutnøy. Fikk et tips av noen på Seilere på Facebook og det var et supert tips! Veldig fin bukt med strand innerst. Dessverre litt brennmaneter her også. Her fikk vi bruk for airbedene vi hadde med, ble nok litt snorking der...Det var fint laget til med griller, toaletter og så jobber de med en gapahuk. Absolutt en plass å stoppe!


Her ute på flytebrygga og rett innenfor er det dypt nok til seilbåter
På tur østover seilte vi innom Korshamn. 

Ikke hver dag det er så stille som dette utenfor Lindesnes fyrVi fant ut at vi hadde litt tid å fiske. Vi trengte jo ikke så mye fisk, men det er ikke så enkelt når det da kommer tre lyr på et kast...


Utpå ettermiddagen ankom vi Mandal. Det var heldigvis plass til oss i gjestebrygga


Mange koselige hus i Mandal. På grunn av ryggproblemer så ville jeg ut i Furulunden og gå tur, heller det enn å sykle


Fantastisk terreng å gå i


Her ligger strendene på rad og rekke. Vi startet med den som ligger lengst borte, Lillebank. Her er også stedet til Mandal Seilforening og vi låg til kai her for noen år siden. Nå er det kommet ny bru akkurat der vi låg. Her er stedet hvis du har barn med deg. Mange aktiviteter i sjøen


Denne ligger mer mot sør og her kunne ikke Astor dy seg, han måtte bare bade. Dama i vannet påstod det var så varmt og deilig!


Flott pynt i treet


Sjøsanden


Dagen etter låg vi på stranda i mange timer og hørte på praten mellom to damer (eller, det var vel den ene som prata)... Vi hadde tenkt oss videre utpå ettermiddagen så etter at vi gikk lei av bading og soling så gikk vi tilbake til båten for å gjøre oss klar til avreise. Da kom det en melding fra Lars Inge, en barndomsvenn som bor i Mandal, om vi hadde lyst til å være med på båttur. Vel nå ferierer jo vi i båt tenker dere... Men med seilbåt er det ikke mulig å komme til alle steder, så med hans lille båt kunne vi se steder vi ellers ikke ser. Så det måtte vi si ja til. 

Mange fine perler:Sprangereidkanalen, der småbåter kan gå for å slippe unna Lindesnes. Båly, her har vi vært en gang, grei plass når man venter på været.. 


Astor og Lars Inge


Ikke ofte det er så paddeflatt ute


Ryvingen fyrEn kjempeflott kveld! 

Ingen kommentarer: