mandag 25. januar 2021

Oppussing av loftet

Normalt sett så har vi benyttet rommene på loftet til gjesterom de siste årene. Enten til airbnb-gjester, ungdommer fra United World College, eller til andre venner som stikker innom. Da Astor kjøpte huset i 2009 var det to, litt større, soverom på loftet. 








Typisk loft i et hus bygd i 1959. 

Da jeg flyttet inn ble vi plutselig 2 voksne og fire barn som skulle dele disse to rommene. Guttene delte et rom, mens Astor og jeg + jentene delte det andre. Da de to største skulle begynne på ungdomskolen bestemte vi oss for at det var på tide å dele rommene slik at alle fire fikk egne rom.  (Astor og jeg hadde da ordnet oss rom i hovedetasjonen)



Til jul 2011 var rommene klare og vi kunne henge opp julekalendere. Her er gutterommene:



Etterhvert vokser barna opp og man har ikke samme behovet som tidligere. Siden 2015 har vi leid ut rom til turister gjennom airbnb, i utgangspunktet to av rommene, men vi har også leid ut hele huset en uke ved en anledning. Så de to rommene over ble fikset litt på



På det ene rommet har det vært en lukt som vi ikke helt greidde å finne ut av, så vi fant ut at vi nå måtte ta det rommet. Vi er vertsfamilie for tre jenter som går på UWC (United World College) og da to av disse hadde vært her i slutten av oktober bestemte vi oss for å begynne renoveringen. Vi hadde da i utgangspunktet fire uker til de skulle komme tilbake. Pga corona var alt usikkert på denne tiden. 



Når vi først skulle gjøre noe på loftet kom ideen fra Astor om vi skulle ta bort veggen mellom to av rommene slik at vi fikk et større rom. Ettersom det var vi som hadde satt opp veggen så visste vi omtrent hva jobben var for å ta den bort igjen. 



Vi fikk god hjelp fra Ahmed og Mohammed og rivingen var gjort på ei helg. 


Så her er rommet tilbake til den opprinnelige størrelsen (mulig dette var delt i to av tidligere eier, men da Astor kjøpte var det et rom)


Mye gammel isolasjon ble fjernet og veggplater og tak ble tatt bort. Lukta fant vi i gulvet, det var tydelig merke etter at det var sølt med veske. Så det var nok bra at vi tok tak i det. 



Det tok selvfølgelig lenger tid enn vi tenkte, så da det kom melding fra UWC at jentene ikke kom i desember, så var vi egentlig bare glade. For i et gammelt hus så er mye skeivt. Taket var skeivt og gulvet bula ved pipa. Men vi kom oss iallefall gjennom det og her har vi satt på plass igjen veggplatene og fått på nytt takpanel, og vi har grunnet veggene.  Nytt gulv er også kommet på plass.


Veggene ble så malt i en dus blåfarge


Blåfargen ble hentet ut fra bakgrunnsfargen på denne tapeten som vi limte på den ene kneveggen. Tapeten er den samme som vi har brukt nede på kjøkkenet, vi hadde litt rester. 


I slutten av november var rommet ferdig, så dette brukte vi akkurat en måned på. Vi var jo på jobb begge to så det ble kveldstid og helger, vi får være fornøyd med at vi ble ferdige til jul. 


Da var det bare å få rydde bort alt og pynte til jul!


Så ble det en pause til etter jul. Når det først var corona og liten aktivitet så var det bare å gå igang med de to andre rommene også. Det vil si, jeg fikk en forespørsel på overnatting rett på nyåret og var klar til å ta imot gjesten, men bare en time etter at jeg hadde sagt ja så kom meldingen om strengere regler og at vi ikke skulle ha gjester hjemme og være minst mulig sammen med andre. Så da måtte jeg si nei igjen. 

De to andre rommene var litt slitne, brukt til barnerom slik at det var mye merker på veggene osv. Så det var greit med et malingsstrøk. Rommene var hvite i utgangspunktet og jeg liker å få inn litt farger. 


Vi malte både vegger og tak i gulfargen Smørblomst. Ikke fargen som ligger på topplista for 2021, men jeg ønsket en litt sommerlig farge. 


Det ble også montert nye taklister


Litt ekstra puter og nye nattbord på plass. Tidligere stod sengene inntil veggen slik at den som låg innerst måtte klatre over den andre for å komme seg ut av køya, så nå ville vi prøve å sette senga midt i rommet. 


Ikke store rommet, men våre gjester bruker resten av huset så de har nok plass ellers

Så var det å gå løs på det siste rommet. Det var også hvitt.


Det ble malt i fargen Laurbær og fikk også nye taklister. Her er rommet litt smalere så vi måtte sette senga slik. Dette blir i utgangspunktet brukt som enkeltrom


Vi avsluttet med å henge opp tv og bilder, her puslespill som har kommet i ramme. 


Nå er vi stort sett ferdige med loftet for en stund. Pipa skulle hatt seg litt maling, men det får vi ta etterhvert når det blir ei helg med dårlig vær!

Vi håper sommersesongen blir omtrent som i fjor og da vil mange gjester benytte seg av disse rommene. Det er bare å ta kontakt om du tenker deg en tur til Florø!


Ingen kommentarer: