mandag 8. februar 2021

Vinterhelg på Kinn 5.-7.februar

Så kom vinteren til Kinn (både til kommunen og øya). Og den har blitt liggende. Det er et nydelig skue hvor enn du snur deg. Det er 11 år siden vi hadde så mye snø liggende så lenge. Det husker jeg veldig godt for det er akkurat 11 år siden jeg møtte Astor. Egentlig skulle vi feiret bursdagene våre denne helgen (50/50) men coronaen tok fra oss den festen. I stedet valgte vi å invitere med oss våre venner Ingrid og Johnny utover til Kinn. En skikkelig impulstur.

Avreise med rutebåten klokka 16, akkurat passe til at det begynte å bli fine farger


Vi skulle leie Kinn Gjestehus og Gry (Seim) ventet på oss på kaia med tralle. Når man ikke kan kjøre til døra og det ikke er butikk på stedet, i tillegg at sekkene var fulle med vinterklær, så ble det en del å dra på. Så det var suverent bra å bli hentet. 
 

Stua i gjestehuset. Her er god plass og vi kunne vært flere. Det er ett soverom i hovedetasjen og tre soverom på loftet (ett av de med enkeltseng). Oppe er det toalett, mens det er bad med dusj i hovedetasjen. Store gode soverom med gode senger og godt sengetøy

Det var fyrt i ovnen til vi kom og det var rundt 35 grader da vi ankom... 


Litt snadder måtte vi ha ved ankomst


Vi trodde ikke vi skulle få se sola her ved huset, men vi fikk soloppgangen og den var nydelig


Etter frokost var det bare å kle på seg vinterklærne og komme seg ut på ski


Kinn Gjestehus


vi gikk østover mot kaia for å få mest mulig sol


veien var godt brøyta så der var det fint å gå
Det gamle skolehuset på Kinn som nå er DNT-hytte. Her var det også folk med ski


Ingrid og Johnny klare for en runde rundt øya
Forbi hyttefeltet ble det løssnø men Astor gikk først og tråkka løyperett og slett bare nydelig
Film fra sørsida
Så var moroa over... eller var det nå den begynte?? Over Høyskaret ble det etterhvert bratt og kupert. Så et par av oss valgte å ta av oss skiene. Om det var lurt vet jeg ikke, for når man da står med snø opp til ræva så er det virkelig tungt å gå!!


Det var litt trekk østfra så det var stort sett her det var litt stille nok til å ta en liten pust i bakken med klementiner og sjokolade


Alden, Den norske hest, i sørEndelig oppe! Utrolig flott utsikt på begge sidene av Høyskaret


Vi fikk også selskap av redningsselskapet. De var nok bare på en liten treningsøkt


Ytterøyane fyr sett fra Kinn. Nå skal dette fyret gjøres i stand og det ser vi frem til!På nordsida ble det skyggeside


Vi gikk den korte veien bort til gjestehuset for å skifte klær for så å gå tilbake til kirka for å få med oss solnedgangen. 


Kinnakirka på film

Ei uke i februar og ei uke i november går sola ned i Kinnaklova. I tillegg må det jo være klarvær for å få sett sola, så denne dagen klaffet alt!
Zoomet inn Rognaldsvågen
Dagens spørsmål, hvilket fjell ser vi??


Det vi ikke fikk på kamera var at ved midnatt gikk vi ut for å sjekke ut nordlyset. Her ute, iallefall hvis man går utover mot kirka, er det ingen gatelys eller lys fra hus, så det var en stjernehimmel man svært sjelden ser. I tillegg var det et grønt skjær over himmelen. Men det var ikke nok farge til å få til noe bilde, og utstyret var nok heller ikke godt nok, men vi såg det!!

Søndag våknet vi på nytt til en nydelig dag. Her er soloppgangen fra soverommet på loftet


Denne dagen lot vi skia stå og ruslet oss heller en tur i sola


Ørn såg vi mye av


Så var det på tide å sjekke ut. Heldigvis tok Gry med seg det meste av bagasjen på den lille traktoren. Vil absolutt anbefale Kinn Gjestehus! Kan bestilles gjennom airbnb.com. Hyggelig vertskap og fint sted! Og beste øya!


Mye folk på Kinn ventet på rutebåten denne ettermiddagenPå en sånn fin dag var det fint å stå ute på båten, men jeg er jo godt kledd da :-) 


Kinn


Et lite meldryss


FanøyaHovdenTusen takk for en fantastisk flott helg Astor, Ingrid og Johnny! 

1 kommentar:

Åsemor sa...

Så flott å kunne vera med på denne fantastiske skue . Tusen takk <3