tirsdag 28. mai 2013

Pinsehelg - seiltur i Nordfjord

Dagene har gått litt fort i det siste så jeg har ikke fått blogget hver dag. Derfor kommer bilder fra pinseturen først nå. Noen har gitt meg beskjed om at de vil se båten inni (det dukker jo opp bilder av båten utvendig av og til..) så her kommer det først noen bilder av båten. 


17.mai var det bare å hive av seg bunaden og komme seg i båten. Det ble en av de varmeste 17.mai på mange år så bunad var ikke det rette antrekket. Vi hadde med oss reker og koste oss på vei nordover


Målet for kvelden var Rugsund, men det ble så sent før vi kom oss avgårde at vi valgte Kalvåg i stedet. Kanskje ikke det mest geniale, for der var det fest på Knutholmen og støynivå deretter, men vi fikk da sove litt :-)


Vi våknet til lett overskyet men det var fin temperatur. Etter en tur på butikken tok vi turen videre nordover med Selje som mål. 


Vi valgte å gå utafor Bremangerlandet og der var det gode dønninger etterhvert. Guttene angret nok på at de fortsatte spillingen nedenunder i stedet for å komme opp i frisk luft slik som faren fortalte de. 


Det var godt å begynne innover Nordfjorden. Da roet det seg med en gang, sola var kommet frem og det ble godt og varmt i båten.


Måløy! Det er jo bare å nyte sola! 


Ankomst Selje på ettermiddag. Gjestebrygga ligger fint til midt i sentrum, med kort vei til det meste.


Vi ruslet oss en tur før vi måtte begynne å tenke på mat. Selje har en fantastisk fin strand, så synd at temperaturen i sjøen ikke er like mye å skryte av :-)


Etter litt grilling gikk vi voksne oss en tur mens ungene såg på tv. Det var Melodi Grand Prix denne kvelden så iallefall de to største fikk lov å være oppe og se. Ganske så fint på stranden i Selje når sola er på vei ned!
En noe urolig natt på grunn av en 50-årsfeiring der det var nachspiel på kaia til langt etter at sola stod opp igjen. Men noen av ungdommene underholdt oss (ungene) på formiddagen og vi fikk kreps av de så da gjorde det godt igjen :-)


Vi tok en tur på stranda der Astor holdt ungene i aktivitet mens jeg lurte meg til en liten blund...
Etter å ha stekt og spist vafler gikk turen videre ut til Selja for å besøke Selje Kloster. 


Det var laget en fin vei/sti på nordsiden av øya så det var en kjempefin tur etter å ha sittet mye i ro disse dagene. 
Minstemann hadde akkurat hatt om klosteret på skolen, det tror jeg gjorde til at turen ble mer interessant for ungene. Ikke en eneste sur mine på turen!Astor og ungene tok turen opp i tårnet. Den trange trappen fristet ikke meg...
Veldig mye aurikkel/kusymre i bakkene opp mot hula som Sunniva gjemte seg i.


Et vakkert skue! Helt ytterst der ser man Stadtlandet. Ikke så veldig langt igjen til Møre og Romsdal egentlig... Og så stille som det var på sjøen disse dagene så ville det nok ikke vært så stort problem å kommet seg rundt Stadt. Men det får vi ta en annen gang!Inne i hula hvor Sunniva gjemte seg.
Det er jo et mesterverk dette når man tenker på at det er bygd for ca 1000 år siden. Ikke mye slinger i valsen på murene iallefall!


En kjempeflott tur til Klosteret. Denne kan virkelig anbefales! Etterpå gikk turen retning Florø, med stopp i Rugsund for overnatting.


Atter en natt med dårlig søvn. Utpå natta skiftet vinden retning og tøy begynte å slå i båten, så Astor måtte ut og stramme. Men vi våknet til strålende sol så da var det bare å ta en runde på land for å se seg rundt før hjemreisen startet.
Vi måtte legge oss nord for brua for å prøve fiskelykken mens vi ventet på at det skulle bli fjøre. På brua står det 15 meter, men vi hadde lest at det gikk fint med 18 meter mast når det er fjøre. Og det gikk fint det!


En rett og slett fantasisk helgetur der vi fikk sett oss om i et område vi ikke har vært i før. Denne runden tar vi nok igjen, men skal da kombinere det med Silda iallefall, kanskje heller kutte Rugsund. 2 kommentarer:

Hegeslilleboble sa...

For en flott og begivenhetsrik tur! Flotte bilder du viser:). Takk for titten!

Laila Anita sa...

tusen takk :-)