mandag 4. august 2014

En nydelig ettermiddag på Askrova

I går var jeg først på jobb noen timer, før vi dro på seiltur til Askrova. Det var varmt i været selv om sola ikke skinte fra skyfri himmel. Kjempefint turvær rett og slett! På Askrova møtte vi Ann Kristin, Alf Åge, Charlotte, Nicolai og Ida (Charlotte sin venninne) Ann Kristin møtte jeg gjennom bladet "Mor og Barn" eller noe sånt, da Malin var lita. Charlotte er en uke yngre og vi hadde derfor unger som var like gamle. Kontakten har vært til og fra gjennom årene, og vi møttes i Tvedestrand (hvor de bor) tidligere i sommer. Alf Åge sin far kommer fra Askrova, derfor var de nå tilbake der på ferie. Kjekt at vi fikk til å treffes!


Jeg simpelthen elsker turterrenget på Askrova. Det er ikke så mange høydemetrene, men veldig fin sti å gå over hele øya. Her er vi inne på en gammel traktorvei med utsikt nordover til Florø.


Det var varmt ja, så det ble litt dypping i vann for å kjøle seg ned. En liten linselus på bildet over....


Gode venner ble Aleksander og Nicolai allerede da de møttes i Tvedestrand.









Vi tok en liten rast da vi var nesten oppe før vi gikk videre til toppen. Plutselig var det en som fikk det travelt!


Utsikt over Valvika



Flott turterreng med utsikt så langt øyet kan se!




Før vi voksne kom tilbake til rasteplassen var ungdommen i full diskusjon


F.v. Nicolai, Aleksander, Henriette, Malin, Maria (Malin sin tremenning som også fikk være med), Ida, og Charlotte. Ikke like greit å se ordentlig ut på bilde...





Da vi skulle gå tilbake gikk vi en annen sti enn der vi kom. Jeg er ingen tilhenger av å gå frem og tilbake samme vei, mye bedre å gå rundt, så derfor passet det meg fint å finne en ny sti. Og som dere ser så venter det oss en regnbye. Midt i bilde skulle vi sett Alden. Vi håpte vi rakk å komme oss tilbake til båten i tide. 


Det var hele tiden fin sti å gå på, men plutselig såg vi ingen merker lenger. Det var guttene som gikk fremst og vi fulgte bare etter. Men vi var da kommet nesten ned til Espeset så da visst vi at vi bare kunne gå dit. 


Vi kom ned til veien før regnet kom, men da ble vi også veldig våte. Det er ca en kilometer å gå fra Espeset og til båten. Heldigvis hadde jeg vært litt snartenkt (som alltid :-) ) og vi hadde med oss klesskifte. Det var godt å få på seg tørre klær. En kjempefin familietur, anbefales virkelig på det varmeste! Håper vi får flere slike turer i år!

Ingen kommentarer: