søndag 28. juni 2015

Øyhopping

I dag var jeg så heldig å få en fantastisk dag på jobb. Min kollega Andre og jeg skulle nemlig på øyhopping til Værlandet/Bulandet og Solund.

Første etappe startet kl. 08.35 fra Florø med ankomst Askvoll 09.15. Fergen videre til Værlandet skulle gå 09.15 så vi fikk beskjed om å løpe. 

Ruta går selvfølgelig forbi majestetiske Alden


10.30 gikk vi i land på Værlandet. På butikken på kaia stod Arnt Henning klar for å levere ut sykler til oss. Disse kostet 75,- for 3 timer og 150,- for en hel dag. Vi brukte 3 timer og 15 minutter på turen, og ettersom vi først betalte da vi leverte syklene i Bulandet betalte vi 75,-. Ok pris!

Fra butikken syklet vi til Værøyhamna og Norsk Sjøfuglsenter der vi ble godt tatt i mot av Gry og vist rundt litt. Sjøfuglsenteret var dessverre stengt for tiden pga tekniske problemer, men vi fikk sett noe av det.  


Høgkletten, 163 moh og Værlandets høyeste punkt. Det er ganske bratt, men det er kjetting det første stykket så det går fint å komme seg opp. Fin tursti!
Gry anbefalte oss å stikke innom Landøy Steinindustri, og de hadde mye fint stående. 


Etterhvert ankom vi Bulandet og syklet ut til Utsiktspunktet på Halsøy. Der spiste vi litt lunsj og såg på utsikten! Mens vi satt der kom det 28 mopeder susende. Det var en gjeng fra bla. Romerike som hadde sin årlige guttetur, denne gangen fra Ålesund til Bergen.


En hyggelig gjeng på tur! Deretter syklet vi ut til Hillersøya for å se på statuene av Hansine og Berte. Det var nok mange som kom i en slik situasjon før i tiden, det var jo også flest kvinner som stod igjen på land ettersom de fleste menn var på sjøen. En flott statue som er vel verdt et besøk!


Hansine, Berte og Andre 


Meg, Hansine og Berte Denne var helt nydelig, men jeg aner ikke hva den heter. Tar gjerne imot forslag :-)Sykkelturen avsluttet vi på butikken på Nikøy hvor vi også leverte syklene. Vi hadde fortsatt halvannen time til båten skulle gå derfra, så vi satte oss ned på kafeen Havsalaten og kjøpte oss litt sjokoladekake og brus/kaffe. 

kl. 15.30 var Tom Færøy klar med Stjernesund til å ta oss med på tur til Gåsvær og videre til Hardbakke.Vi var oss to fra turistinformasjonen + to til fra Florø så vi fikk god service underveis!
Majestetiske Alden sees fra alle kanter!


Første stopp var Gåsvær. Her er det fire hus med 7 fastboende. Et koselig gammelt fiskevær. 

Etter en halvtimes stopp i Gåsværet var vi på vei videre  


StorøyYtrøyBrua mellom Ytrøy og Lundøy 


På den nordgående ruten leverer Stjernesund posten og stopper dermed alle steder. Dette gjør den ikke på sørgående rute, men etter litt smisking så fikk vi han likevel til å gå gjennom Lundsholet, som er veldig spesielt. Det er knapt plass til båten og her var det bare å stole på skipper Tom! 


Ikke mye plass! Ser du kanalen? Ikke? 


Her er "Skolemesterens kanal". Kanalen er på 30 meter og ble bygget av svenske rallere på slutten av 1800-tallet for å lette arbeidet på gården som ligger inne ved vannet. Her går det an å ro inn med liten båt, eller padle. 

Litle Færøy. Her bor en mann, og det er et populært sted for leirkole og teamworksamlinger. Her har Oddgeir Bruaset vært og filmet for "Der ingen skulle tru at nokon skulle bu".


Til slutt ankom vi Hardbakke, akkurat i tide til å rekke bussen videre til Krakhella.  

På Krakhella var det litt ventetid før ekspressbåten kom fra Bergen for å ta oss med til Florø. Men det gikk så fint å sitte der i sola. 

Har du ikke reist på øyhopping? Da bør du absolutt gjøre det. Anbefaler sykling fra Værlandet til Bulandet (eller omvendt) i stedet for bussen. Da får du oppleve mye mer. 

For mer informasjon :

http://www.fjordkysten.no/no/AKTIVITETER/Oyhopping-fra-Askvoll/

eller ta kontakt med Fjordkysten/Turistkontoret i Florø, tlf 57743000 


Ingen kommentarer: