søndag 29. juli 2018

Den flotteste sommerhelgen på mange år!

Enkelte dager må bare legges i minneboken, slik som disse tre siste dagene. En ting er at det har vært et fantastisk flott vær og temperatur, men at vi er så heldige at det havner på ei helg, det er bare så utrolig bra. Jeg inviterte venner til seiltur fredag og Unni og venninna hennes Aud ønsket å være med. På fredag ettermiddag, før jeg dro fra jobb, kom en booking på airbnb fra et svensk par som ville komme til oss samme kveld. Heldigvis ville de komme tidlig og takket ja til seiltur. 

Vi hadde ingen plan med turen, bare å komme oss på sjøen. Det var over 30 grader, noe som er svært sjeldent her ute ved kysten. Vi seilte vestover og bestemte oss for å ta et badestopp på Store Stårøya. Der badet vi alle sammen, undertegnede er ombord for å ta bilde :-) 

Noen som koste seg iallefall!


Derifra reiste vi sørøstover til Svanøya. Maria og Thomas, fra Sverige, hadde lest om Svanøya på tur hit så de var glade for å se øya på nært hold. Vi gikk oss en tur til Hovedgården.












Mye båter i gjestebrygga på Svanøybukt denne kvelden. 



Vi seilte nordover igjen. Det var nemlig meldt om månedformørkelse og blodmåne og vi var ivrige etter å få det med oss. I tillegg fikk vi solnedgangen i vest


Thomas, Maria, Unni og Aud. Vi serverte reker. 




Vi ventet lenge på månedformørkelsen men etterhvert kom den tilsyne. Det var litt disig i sør, noe som sikkert var grunnen. 



Klokka var halv to før vi var hjemme, men jeg tror at alle var fornøyd med turen. 

Lørdag serverte vi frokost til Maria og Thomas før de reiste videre nordover. Litt overskyet, men langt opp på 20-tallet på gradstokken så det var godt og varmt ute. 


Straks svenskene hadde reist stakk vi i båten, klar for en ny dag på sjøen, denne gangen alene. Det var rett og slett bare en fantastisk dag


Destinasjon var ikke bestemt men vi tenkte sørover og det var der det var blå himmel. Vi valgte å ta et stopp på Aralden sør for Alden. Mora til Astor er født der og det er hans onkel som har huset nå. Dessverre var det ingen hjemme.






Bading ble det også!



Det tyder at det har vært barn på besøk her 



Vi var ikke der så lenge for vi var litt usikre på dybden i brygga. Vi seilte så nordover igjen. Etter en stund så såg vi at det kom regn fra øst så vi prøvde å unngå det. Vi seilte inn på nordsida på Alden der det ligger en lagune vi hadde hørt snakk om. Det blåste godt der fra øst så vi sleit litt med å få båten til å ligge i ro (ankret opp) men til slutt kunne vi hoppe uti og svømme til lands. Vi har ikke med jolle på tur :-) 




En helt fantastisk plass!




Tilbake til båten på svøm :-) Ikke mange gangene jeg skal gjøre dette!



På nytt fikk vi en nydelig solnedgang på veien hjem.










Da vi kom hjem var det rett ut på terrassen. Det var fortsatt 25 grader så her var det bare å nyte hvert minutt!


I dag har vi gravd i hagen (stille arbeid). Vi holder på å grave opp et blomsterbed (noe som ikke stod på to do lista i det hele tatt) og der var det mye påskeliljeløker. En halv 20-litersbøtte! 


Har rensket litt her siste uka!



Steker vafler mens Astor beiser trappa


En fantastisk helg er over og som sagt, denne skal inn i minneboken. Når vi da i tillegg får en slik tilbakemelding fra våre svenske gjester, er det bare å legge seg med en deilig følelse:

"Vi har haft en fantastisk vistelse hos Laila och hennes man! Vi blev medbjudna på en segeltur med magisk solnedgång, månuppgång och räkor. Vi kan varmt rekommendera en vistelse här. Vi kommer hjärna tillbaka hit!"


Ingen kommentarer: