mandag 21. juli 2008

Hitra 18.-20.juli

Fredag dro jeg med fly via Oslo til Trondheim. Min første tur til Hitra på 14 år var et faktum. Venninna til Grete, Rebecca, hentet meg på KBS kjøpesenter utenfor sentrum av Trondheim. Vi hadde ikke truffet hverandre før, så vi var vel litt spente begge to. Jeg hadde jo ikke engang sett bilde, så jeg visste ikke helt hva jeg skulle se etter. Men det var ikke så mange som stod og ventet der med koffert, så hun fant meg med en gang. Like pratesjuke begge to, så turen utover gikk fint. Grete og Tommy hadde vært på ferie i Sverige, så de låg litt bak oss i løypa. Vi hadde en ørliten stopp på Orkanger, der Rebecca kjøpte tidenes dyreste pølse; 54 kr!!!!! Veien utover til Hitra gikk også fort, og vi tok en liten røykepause (ikke meg nei:-)) Nydelig vær og fin utsikt over Våvatnet.
Klokka var vel nesten halv elleve før vi kjørte Hitratunnelen. På sørsida mot Forsnes var det fin utsikt mot Nordmøre, og her har vi Tjeldbergodden.
Det var mye hjort hele veien så vi måtte passe oss. Da vi nærmet oss Forsnes og familien til Grete fikk vi beskjed om å se oss etter en rød bøtte i veien. Og der stod den, med norsk flagg og to glass rødvin! Her var mottakelsen topp, snakk om å føle seg hjertelig velkommen!
Utpå kvelden kom månen frem, og den var virkelig vakker!
Grete og Tommy kom en times tid etter oss, og det var kjempekos å se Grete igjen etter alle disse årene. Hun er ei fantastisk dame! Heldig du Tommy!
Lørdag dro Rebecca og jeg til Fillan på shopping, mens resten skulle på sjøen. Nå skulle man jo tro at man helst reiser til storbyer for å shoppe, men vi greidde oss fint med Fillan. Fillan hadde forandret seg veldig på 14 år, mange fine butikker og fint uteareal! Et par butikker fant vi med mye fine klær som vi ikke har her. Jeg har vel ikke handlet så mye klær på en dag på lenge... Midt i shoppingen fikk vi beskjed om at AmCar-gjengen var på tur forbi og vi løp ut for å se. Men Laila, hvor i all verden var kameraet????
Må også ta med at jeg på en av butikkene traff på ei som jobber på Helle Foto, vegg i vegg med min jobb i Førde! Verden er så veldig liten...
Etter shoppingen kjørte vi tilbake til Forsnes, mens jeg hoppet av i Kvenværet for å gå tur med min nettkompis Bjørn-Helge. Han har skrevet så mye om Tonningen at jeg krevde at han tok meg med en tur! :-) Og det var jo skikkelig turvær, så det ble en fin tur. Ikke så veldig høyt, bare noen hundre meter, men fyttikatta så bratt det var!!! Jeg var nesten sikker på at jeg ikke skulle komme meg ned igjen. Like før jeg ringte Røde Kors :-)
Flott utsikt vestover!
Bjørn-Helge! Takk for turen! Kjekt å treffe deg! Ikke sikkert det er siste gangen det vet du!
Og ja, jeg var svett!
Varden på Tonningen!
Så gikk turen til Fjordhotellet på Fillan, der vi skulle feste og bo lørdagsnatta. Det var godt å se Kåre igjen og vi fem holdt vel festen godt i gang... Det var grillmat og mye god drikke.. For mye?? Neida... hmmm.... Her har vi Grete og Tommy. Det var det beste bildet av Tommy, har flere som ikke var så bra :-) Hyggelig type!
Og Rebecca og meg! Du, som vi kosa oss!
Grete, Kåre og meg!
Og Tommy bak der! :-) Skikkelig kosebilde :-)
Litt musikk ble det også utpå natta. Det var en som skulle spille egentlig, men han var visst dobbeltbooket eller noe, så vi måtte lage festen selv. Og det gikk i grunnen helt fint. Bortsett fra Grete, Tommy og Rebecca som betalte dyrt for å komme seg til Frøya for å høre Kurt Nilsen i et kvarter, så var vi en stabil gjeng som holdt oss på hotellet.
Kvelden ble nok helt annerledes enn det jeg hadde tenkt, på mange måter, men en kveld som legger seg på listen over alle mine minnerike kvelder på Hitra. Herregud, når stengte baren egentlig?? Den barregninga skulle jeg gjerne vært forruten, men ellers skal jeg ikke akkurat klage over formen. Det var noen som hadde det værre enn meg ja :-)
Søndag kjørte vi til Fillan for at de som ikke rakk frokosten skulle få seg litt mat. Kåre og AmCar-gjengen hadde utstilling av bilene der, så vi pratet litt med Kåre og tok farvel for denne gang.
Jeg hadde tenkt å bli litt utover ettermiddagen, men siden vi var på vei til Forsnes kjørte de meg til kaia på Sandstad hvor båten gikk til Trondheim. Tre seige timer på Værnes... mange ganger jeg holdt på å sovne ja! Så det var godt å komme seg på hotellet på gardermoen og finne senga.
Ja det var en fantastisk helg. Kostet meg mye etterhvert... men jeg får heller knipe inn her hjemme. Bare så utrolig kjekt å treffe igjen folk, og å treffe nye! Neste gang står Florø for tur!

Ingen kommentarer: