onsdag 9. juli 2008

Nipevatnet 702 moh.

I dag hadde vi avtale med Anita om å gå på Hovlandstøylen i Eikefjorden, oppmøte kl. 10.00. Opp til Hovlandstøylen er det traktorvei hele veien, så det er fint å gå nå som det er mye fluer, flått etc. Det var visst en del klegg, men de satte seg bare på Anita :-) Det eneste vi møtte på veien oppover var en hoggorm. Vi oppdaget den ikke med en gang, og den stod klar til å ta Heidi. Heldigvis er Heidi lydig og kom bort til oss. Da forsvant ormen ut av veien. Et flott syn egentlig, men det ble dessverre ikke noe bilde av den. Ble litt hektisk aktivitet kan man si....
Vi brukte vel i overkant av en time opp til støylen. Her tok vi oss en rast ved elva. Det var godt med skikkelig fjellvann!
Vannet var kaldt, men det var godt å kjøle ned varme føtter!
Malin, Anita, Emma og Heidi!
Hovlandstøylen, fin beliggenhet med fin utsikt vestover!
Vi hadde hørt om lavvoen ved Nipevatnet og lurte veldig på hvor langt det var dit. Og vi var veldig nysgjerrig på hva som skjulte seg bak neste haug... iallefall vi voksne. Malin var litt tregere å få med, men med lokkemiddel som is og pommes frites så gikk det fint.
Det var fin sti hele veien opp til Nipevatnet. Her er Anita ved lavvoen. Her finnes det meste unntatt sovepose og mat. Ellers har man alt man trenger. Når vi såg hvor fint det var der oppe angret vi slettes ikke på at forlenget turen.
Blånipa! Ikke lange veien igjen, men i følge de som har vært der så er det en strabasiøs tur som gjenstår. Hadde det vært bare meg og Anita som gikk så hadde vi nok gått til topps, men vi måtte ta hensyn til at vi hadde Malin med oss. Dessuten hadde vi ikke mer mat med oss ettersom vi egentlig ikke skulle gå så langt. Det var litt kjedelig å ha kommet så langt og være så nære, men fjellet stikker jo ikke noe sted :-)
702 moh, ikke så aller værst det heller da!
Mye fin natur!
Ved Nipevatnet. Heidi storkoste seg i det kalde vannet!
Så er vi på vei ned igjen. Det gikk en del raskere enn oppoverturen :-)
Her har vi kommet ned igjen til stølen.
Revebjeller! Er de ikke fine??
Det værste var egentlig å gå ned igjen fra stølen. Etter mye tørke var grusen så tør at det var lett å gli.
Det hadde gjort seg med en kjapp svømmetur på stranda i Eikefjorden, men vi hadde ikke med oss badetøy. Folk var det der iallefall.
Vi hadde en kjempefin tur, og planla ny tur i morgen. Det blir det nok ikke, for jeg vrikket foten min der oppe og greier knapt å trø på den nå. Har tatt smertestillende, så jeg får nå se hvordan det går utover kvelden. Synd å miste en fjelltur!

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Utrolig mange fine bilder. Nipevatnet , WOW

Laila Anita sa...

Blir mange fine bilder når man har noe fint å ta bilder av! :-) Veldig fin tur!