onsdag 30. juli 2008

Reed 24.-28.juli Campingtur

Torsdag pakket jeg om og dro på campingen etter jobb. Ulf var der og jeg tenkte det kunne være en fin måte å forlenge ferien litt. Å kjøre dit tar et kvarter lenger enn til Brandsøya, men så slipper jeg Naustdalstunnelen som koster 45,- pr. vei. Et nydelig vær hele helgen, men litt kjølig på natta, noe som kanskje var like greit så det var mulig å sove.
Småbåthavna like ved campingen. Her jobbes det med å lage til strand og da blir det fint. Dette bildet er tatt lørdag morgen før jeg dro på jobb. Veldig stille på Breimsvannet ja!
Etter jobb lørdag var det godt å kunne finne frem bikinien og legge seg på stranda.
Og jeg kom meg til og med uti vannet! De øverste 20 cm var lunkne, men det kan ikke sies om resten! Men det var deilig med en avkjøling! Søstra til Ulf, Regina, til høyre på bildet. Hun og ungene kom innover på lørdag.
På søndag stod vi opp i rimelig tid for å gå på fjellet. Blåfjellet (1318 moh) var målet, men med små barn så såg vi vel raskt at det ikke gikk. Vi kjørte inn til enden av Breimsvatnet, Årdal, og kjørte helt opp til stølen der. Her trenger man ikke vaske bilen på forhånd, for det må man garantert gjøre etterpå! En veldig fin støl, man trenger egentlig ikke gjøre noe annet enn å dra opp der for en piknik! Vi gikk utover mot Seimstøylen. Der møtte vi først dette vannet.
Her var det en liten strand, og ungene ble fristet til en liten dukkert. Regina bestemte seg for å bli værende der med ungene, mens Ulf og jeg gikk videre. Veldig fin sti utover, men en del myr man må over, så vi var våte i skoene etterhvert.
Det låg tre vann på rad og rekke, så vi hadde hele tiden drikkevann. Og hva er bedre enn kaldt fjellvatn??
Vi kom ut til Seimstøylen og der gikk vi opp på en liten topp for å se på utsikten. Og den var ikke så ille den! Her ser vi da nordover mot Sandane! Ryssdalshornet (1291 moh) til venstre.
Vi ser såvidt ned til Reed, men campingplassen ser vi ikke.
Mye fine fjell å gå i!

En liten pause måtte vi ha, deilig temperatur til å gå i fjellet!
Meg ja!
Seimstøylen sett fra høyden!
Innover mot vatnene der vi kom gående.

Ulf, turkamerat og bestevenn!
Seimstøylen, nydelig!
På vei tilbake.

Årdalstøylen! Fjellet der fremme er Daurmål (1446 moh) som kanskje er et av målene ved en senere anledning!
3 km ja, og rimelig flatt, så her er det mulig å gå for alle!
Seterliv!
En kjempefin tur, akkurat passe i varmen.
Etter turen ble det litt bading, men vannet var mye kaldere på søndag, og det begynte etterhvert å blåse ganske bra, så det ble en god del bølger. Ellers var det bare avslapping!

På tide å dra hjem snart??

Ingen kommentarer: