lørdag 23. august 2008

Hatlesetnipa 583 moh

I dag har jeg vært på Hatlesetnipa sammen med Anita, Helene og Emma. Anita og Helene har vært der før så de viste vei. Vi valgte å gå fra Grov da det er finere å gå opp der, ikke så bratt som det er fra Hatleset. Her var det skogsvei et godt stykke oppover lia og deretter var det god sti på godt dekke hele veien. Midt oppi lia var det en liten bit der vi nesten måtte klatre, men ellers var det utrolig fint å gå. Nå må jeg ta med at både Anita og jeg hadde melkesyre i beina etter aerobictime i går.. Så vi var godt slitne, men da er det jo ekstra deilig å komme på toppen!
Vi brukte 1 time og 20 minutter opp. Anita trodde vi måtte regne med to timer, så vi var ganske fornøyde selv om vi hadde mange stopp underveis. Hele turen, inkludert en god pause på toppen, tok 3 timer.
Denne møtte oss på toppen. Stilte seg så pent opp foran oss at man skulle nesten tro at den gjorde det hver gang det kom folk. Den ble ikke særlig nærgående, enkelte var veldig glad for det.
Med Florø og øyene i bakgrunnen er det en utrolig flott utsikt der oppe.
En skikkelig godværsdag for tur i fjellet. Ikke for varmt og med sol innimellom. Det hadde nok vært bikinivær hjemme, men det var godt å gå tur også!
Utsikt innover Nordalsfjorden!Kirka i Nordalsfjorden
Hatlesetnipa 583 moh
Utover mot byen, med Klauekeipen til venstre, der jeg var for to uker siden.
Nordalsfjordbrua
Mot Eikefjorden, med Strandanipa til venstre, kanskje et mål i løpet av høsten?
Svett???? Jepp! Jeg må da miste flere liter vann på en slik tur :-)
Etterhvert kom resten av gjengen og ville hilse på. Mon tro om bukken var og hentet de??
Men de ble ikke nærgående de heller. Må jo også ta med at bukken gjorde en ting som sikkert mange mannfolk hadde drømt at de kunne gjort :-)
Måtte bare ta bilde av denne maurtua, den var rett og slett gedigen!
En kjempefin tur, men nå er jeg sliten. Har mye jeg skulle gjort hjemme, men jeg er bare sååå trøtt og sliten.
Malin har vært i bursdag hos Mathilde (bursdag hos Camilla i går), og skal overnatte hos Jenny, så her sitter jeg alene. Men det passer meg veldig godt i kveld, og kanskje ekstra godt i morgen tidlig.
Ellers har uka vært preget av trim, har vært å jogga mandag, tirsdag, og torsdag, gikk lang tur på onsdag og aerobic på fredag, så i morgen skal føttene få hvile. Det har vært fint vær hele uka, men sommertemperaturen er nok ikke sånn den har vært. Litt bikini har det likevel vært, og på torsdag grillet vi.
Nå står nachos på programmet, kan vel unne meg litt godt etter en slik dag??

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Utrolig fine bilder fra turen din.
Akkurat kommet hjem fra sjøen vi. Hatt dugnadshelg på holmen "vår".
I morgen skal jeg starte på jobb igjen etter laaaaang permisjon.

Ha en fin uke.

Laila Anita sa...

Jo takk for det! Helene som var med tok noen veldig fine bilder, både av frosk og hakkespett. Synd vi ikke gikk sammen så jeg fikk tatt bilder også, men hun er jo langt sprekere enn meg og moren, så hun låg før oss i løypa :-)