søndag 3. august 2008

Klauvekeipen 789 moh

I dag gikk turen til Klauvekeipen. Vi kjørte opp til Magnhildskartunellen og parkerte der. Gikk innover, samme vei som til Terdalskeipen. Her var det mye mer kupert terreng, men forholdsvis lett det første stykket. Da vi kom opp til varden trodde vi at vi begynte å nærme oss toppen.... Det synet vi møtte da.... det var dette :
Oi... tenkte jeg... vi skal vel ikke opp der?? Og ja, det er så bratt som det ser ut til! Men Ulf skal jo gå den korteste veien, og den korteste veien er den bratteste... Så vi gikk... Og utrolig nok, vi kom oss opp, og ikke var det så ille heller. Men vi låg til tider på alle fire og klatret!
Og når vi kommer opp og får denne utsikten.. da er det verdt det! Her er utsikten sørover mot Florø!
Oppstigningen til Terdalskeipen på andre siden av vannet.

Toppen av Terdalskeipen
Østover såg ikke været så veldig lystelig ut :-(
En vanvittig flott utsikt ja!
Bratt på framsida ja!
Sørover mot Brandsøya
Mørke skyer på vei! Det kom noen dråper på toppen, men det var ikke så mye at vi ble våte.
Ulf og Heidi
Smiler pent til kamera
Ikke så bra bilde, men jeg klager på fotografen :-)
Var rimelig våt av svette.... men det er jo godt å få svette litt!
Vi gikk en annen vei ned igjen, men det var faktisk mye værre enn turen opp. Veldig ulendt terreng, og vi brukte like lang tid ned som vi brukte opp. Vi fikk iallefall brukt hele kroppen på denne turen!
Da vi kom hjem lagde jeg middag til oss (selvfølgelig mens Ulf slappa av på sofaen..) før han dro hjemover. Hadde akkurat lagt meg på sofaen selv da husverten kom og ville installere RiksTv. Og gjett om han skulle få lov til det! For det har jeg ventet på en stund. Har bare bordantenne og det har ikke funket så veldig. Så nå blir det masse tv fremover.... :-)
I tillegg hadde han stående sånne korgreoler til å ha i kleskapene, så nå får jeg orden på klærne mine! Så ordnet han doringen (har vært så løs at jeg har holdt på å falle på gulvet flere ganger), så nå har mye fallt på plass her. Meget fornøyd med dagen kan man si!

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Mange fine turbilder du legger ut. Jeg har vært sløv i sommer, men det er pga. flua. Hater å gå i fjellet og slå fluer hele turen.
Får komme sterkere tilbake nå til høsten. Er meningen vi skal gå Besseggen i september, men er vanskelig å finne ei helg som passer. Grrr...

Laila Anita sa...

Takk for det :-) Såg ikke ei flue på denne turen, men det var nok fordi vi ikke gikk i skogen, det var over tregrensen. Bare noen store ekle mygglignende dyr på toppen...

Besseggen ja.. leser at det er så mye drit der... folk sliter med å holde seg.. Kunne tenkt meg en lengre tur jeg også, får se om jeg finner noen å ta med meg!

-Mitt lille rede- sa...

Du er jammen flink! Nydlige bilder fra turen deres. Blir motivert jeg av å se sånne fine bilder og lese om slike turer. Kjempefin solnedgang lenger ned her og mange fine bilder fra i sommer. Stå på!

Klem fra meg :-)

Laila Anita sa...

Så kjekt at det inspirerer da!

Hadde jo mange fine bilder du også!

Klem :-)

Anonym sa...

Flotte bilder!
Har selv tenkt meg opp på Klauvekeipen i sommer.
Hvor lang tid brukte dere opp og ned?
Og finnes det flere løyper ?