lørdag 30. august 2008

Joggeuka!

Uti Storeåsen i Florø har man en fantastisk utsikt vestover mot øyene. Og på en fineværsdag som denne så er det fint å stoppe opp opp og se litt på utsikten. Vi har hatt mange slike dager i sommer, men det er ikke så ofte jeg tar denne stoppen. Som oftest løper jeg bare forbi :-)
På søndag hadde jeg hviledag, føttene mine hadde absolutt behov for det etter aerobic og fjelltur dagene førut. Malin overnattet hos Jenny og ble der store deler av søndagen så det ble stille og rolig for min del. Det ble så stille at jeg inviterte Ulf på fårikål. Han hadde også vært på fjelltur dagen før, så vi var like slitne begge to.
Helt vest i Storeåsen har man denne utsikten. Det er et par steder til der det er satt frem benker, men på grunn av trær så finnes det ikke utsikt. Flere har laget debatter om dette i avisa, uten at det blir gjort noe med det. Synd er det.
På mandag var jeg og løp langs Storevatnet mens Malin var på musikkskolen. Det er bare en liten kilometer hver vei, men føttene var fortsatt tunge etter helga, så det var like greit. Kan vel kalle det en liten oppvarming før resten av uka :-)
Her er det satt ut benker, og når man sitter her og ser på solnedgangen vest i havet, tja... ikke så mye som er flottere enn det!
Tirsdag var jeg og Ulf og løp Røvarhilleren og opp linken og tilbake. Det er i underkant av 4 km t/r. Helt grei tur, men jeg savner nok litt mer lengde. (for all del; vi løper ikke hele tiden!!)
Dette er tatt fra Omsorgssenteret, ved starten av Lisjevatnet. Veldig idyllisk, og midt i byen!!
Onsdag morgen, etter at Malin var dratt på skolen, kjørte jeg ut til byen for å løpe/gå runden min. Nå har jeg funnet ut at den er 8 km, og det er vel bra??
Jeg starter i Kleiva, i østenden av Storevatnet. Der er det fin sti en kilometer før man kommer bort til hovedveien og må krysse den ved Omsorgssenteret.
Både langs Storevatnet og Lisjevatnet løper jeg en del, før jeg begynner på bakkene opp mot toppen. Tar nok en tid før jeg løper opp der. Men det er ikke så mange månedene siden jeg måtte ha stopp i bakken til og med når jeg gikk!!
Når man har kommet til toppen er det fint og kuppert terreng til man kommer til Linken, der det er asfalt ned til der Røvarhillaren starter. En ganske bratt bakke som jeg ikke løper, hverken den ene eller andre veien.
Her er Linken! Ser kanskje ikke så bratt ut, men den er seig!!
Øverste delen av Linken!
Røvarhilleren gjør jeg unna på ti minutter t/r, men den er grei å ta med. Fin grussti hele veien og små bakker som jeg greier mer og mer.
Artig å se at man løper lenger og lenger. Og greier flere og flere bakker. At jeg ikke har begynt med dette før!
Når jeg da er i enden av Røvarhillaren så snur jeg og tar samme veien tilbake. Her er Lisjevatnet.
Her er jeg snart tilbake til bilen. Sånn sti er det hele veien bortsett fra Linken, og fordelen her er at det er grus og på vinterstid så vil det si at det også da går an å gå her, gatelys er det også. Det er ikke så mye og ofte snø her i byen så her er det ingen grunn til å ikke gå tur!
På torsdag hadde jeg hviledag for føttene, dessuten er korøvingene begynt igjen, så den dagen er litt opptatt.
Fredag tok jeg med meg Heidi og gikk på Brandsøyåsen opp asfalten. Løp det meste av veien ned igjen, bortsett fra det aller bratteste, der er det ikke godt å løpe.
I dag var Malin og jeg først i byen en tur. Fant meg et fint skjørt og et par bukser til Malin. Havnet på Hjørnevikhagen sammen med Therese, Merete og Marianne, men det var fullt inne så vi ble sittende ute. Etterhvert ble det ganske kjølig.
Etterpå tok jeg med meg Malin på 8-kilometern. Lurte på hvordan det kom til å gå, men hun visste det var en treningstur, så det gikk faktisk greit. Da vi begynte på tilbakeveien og opp Linken var hun litt sur, men jeg fikk henne med. Deilig å bli skikkelig sliten! Og jeg løper lenger og lenger for hver dag!

9 kommentarer:

-Mitt lille rede- sa...

Hei!
Så flink du har vært! Skikkelig spreking ;-) Sikkert veldig godt å være igang. Jeg kommer lixom ikke i gang jeg, og jeg lengter etter å være i god form som jeg var for 2 år siden ----MEN, jeg må bare ta meg selv i nakken, verst de to første ukene.

Nydlig utsikt da!
Ha en fortsatt fin uke :-)

Lene

Laila Anita sa...

Takk Lene! Sprek og sprek.. har nå iallefall kommet igang! Hadde en tung tur i dag, så alle dagene er ikke like gode. Jeg har vel aldri vært i god form, så det er jo en prøvelse dette her! Men det er så utrolig godt å komme hjem etter en treningstur, og ikke minst når vekta går nedover :-)

-Mitt lille rede- sa...

Helt enig! Det er en ubeskrivelig god følelse når forma stiger! Jeg var i "veldig god" form (Hehe, vell, i motsetning til tidligere) for litt over 2 år siden, etter å ha trent veldig mye (og også gått ned 19 kg...) Men jeg tror ikke det var selve vektnedgangen som gjorde "hovedutslaget" på formstigningen - det var vell mest treningen, men også en kombinasjon. Jeg gikk gravid rett etterpå, og alt gikk rett til h.... for å si det rett ut! ;-) Nå har jeg veldig lyst til å sette igang igjen der jeg slapp, så jeg kommer i bedre form igjen. Slik jeg har det idag er ALT et slit dessverre...Tungt bare å gå opp ei trapp...Og har jo 50 kg overvekt å drasse på også da, så da er det ikke så rart. Men jeg har ikke tenkt å gå ned 50 kg. Hadde vært veldig fornøyd om jeg hadde greid 35-40 kg. Men jeg må tenke 5 kg om gangen, en mister jo motet helt hvist ikke.
Takk for inspirerende og motiverende blogg! :-D

Klem fra meg

Laila Anita sa...

50 kg?? Det er jo ganske mye! Ser da ikke sånn ut? Men du er kanskje ganske lav? Jeg er ikke høyere enn 168, men jeg er fornøyd om jeg kommer ned på noen og sytti. Det har jeg ikke vært på mange herrens år. Det kan jo hende at jeg da ønsker å gå enda lengre ned, men det tar jeg når den tid kommer. Har en drøm om -10 fra nå og til jul, men da må jeg skjerpe meg!

Det er lurt å ta det smått om gangen. Tenk 10 kilo i gangen, kanskje fyker de første 20 ganske lett hvis du har så mye å ta av. Mye er jo vann.

Men trening er viktig. Jeg har heldigvis hatt to venner som har dratt meg ut det siste året. Nå MÅ jeg liksom uansett. I morra er det tur med Barnas turlag, kommer sikkert bilder derfra :-)

Elisabeth sa...

Du har jammen vært kjempeflink. Jeg HATER å jogge, men gjorde det en periode før jeg fikk unger. Tok ikke mer enn 14 dager før formen var mye bedre. Jogga hver dag midt i uka.

Rita sa...

Hei og takk for sist ;-)Dette er Rita, vi møttes på konserten med White Lion i Florø? Jeg og Glenn søkte på "turblogg" og der dukket du opp, og Ulf. Det er jammen en fin blogg du har, og mange fine bilder fra turene dine. Det ER veldig fint her på vestlandet...Du får hilse til Ulf fra Glenn. Ha en fin høst i fjellheimen og ellers på dine joggeturer. Hilsen Rita

-Mitt lille rede- sa...

Ja, jeg er egentlig 50 kg overvektig, hvis en skal gå ut ifra hva som er ~normalt~. Men jeg hadde vært fornøyd om jeg gikk ned 35-40 kg. Men huff, det høres så mye ut. Jeg har nok sikkert ganske kraftig beinbygning itillegg, tror ikke det er så mange som tror jeg veier så mye som jeg faktisk gjør. Jeg er også 1.68 som deg.
Vi får bare stå på :-)

Ha en fin søndag!

-Mitt lille rede- sa...

Hei igjen!
Glemte på si at det ligger en award til deg til høyre på bloggen min, den nederste fra Gry.

Som en takk for en motiverende blogg med bilder fra mange fine turer! :-)

Lene

Laila Anita sa...

Lene; jeg finner ikke denne award`n men jeg skjønner meg ikke så mye på akkurat det der. Men takk skal du nå uansett ha!

Jeg også har kraftig beinbygning, så tynn blir jeg aldri, det har jeg aldri vært heller. Kommer jeg ned på et par og sytti så skal jeg være veldig fornøyd jeg. Håper å rekke det til jul. Regner med at jeg skal hjemover i julen, da kan vi kanskje treffes og gå tur :-) Ser vi har flere felles "venner" her inne så det hadde vært kjekt å funnet på noe, det er jo flere som går på tur her :-)