mandag 8. juni 2009

Likkjeåsen

I dag var det en merkelig dag (ja i dag også). For mens jeg satt på jobb i Førde så regnet det, og vi ble ganske våte da vi gikk til bussen. Men da vi kom hjem til Florø så var det et strålende sommervær og vi fyrte opp grillen med en gang. Så var det en liten middaslur i sola før Malin skulle på musikkskolen. Jeg tenkte jeg skulle benytte sjansen til å ta litt bilder. I morgen er nemlig den store fotodagen her i kommunen, der Firdaposten har invitert alle til å ta bilder, og så skal det bli til en bok. Og vi som tar mye bilder til vanlig bør jo benytte sjansen nå!
Likkjeåsen ligger rett bak musikkskolen så det var greit å gå dit. Er jo ikke mye man rekker mens Malin er inne og spiller piano i 20 minutter. Går man litt oppi bakken der så er det en nydelig utsikt over byen!
Utsikt over Storevatnet og Brandsøyåsen
Og sentrum
Veldig fin sti oppover

Mange muligheter rundt omkring i åsen

Ytterst der ser du Hovden, der vi var i går
Og her kan man sitte sammen med sin kjære og nyte utsikten eller solnedgangen :-)
Litt informasjon får man også på turen
Her er betongtanken som det pågår store diskusjoner rundt i disse dager. Halvard Lunde har nemlig foreslått å lage et fyrtårn her. Og på toppen her er det en utrolig flott utsikt utover byen (Firdaposten har prøvd det ut). Tanken ble bygt i 1939 og var i bruk frem til 1969, da fikk den status som reservetrykktank frem til 2006. Nå er den ikke i bruk lenger. Håper det blir noe av den tanken der :-)

Rundt nordsiden av Likkjevatnet går det fin sti


Ja det er idyllisk i Florø :-)
Vannliljer er noe av det fineste jeg vet! Men det var ikke så mange av de her da...

1 kommentar:

Eli Kristin Magnussen sa...

Her var det jammen mange flotte bilder Laila! Går ofte forbi Lilleåsen og tenker at snart skal jeg ta en tur opp dit, men det blir liksom ikke gjort. De har jo ryddet og gjort det så flott der oppi.

Nyt resten av helgen! :D