fredag 29. april 2016

Første dagen i Alora, Spania

Alora

Hvorfor falt valget på Alora? Ja det lurer jeg egentlig på jeg også. Jeg satt vel egentlig bare på nett og leita etter et sted å bo noen dager. Jeg ville reise nedover for å gå på tur, etter en noe miserabel vinter angående vær her i Florø. Jeg ville ha en uke med godt norsk vårvær, det skulle ikke være en badeferie. Det er jo gjerne det man reiser til Spania for. Jeg leter stort sett utelukket på airbnb.com nå for å finne sted å bo. Vi leier jo selv ut rom og da er det greit å se hvordan andre driver det. Planen var å fly til Malaga og bo i Andalucia, et sted. Jeg har vært der på studietur tidligere så jeg visste litt hva jeg ønsket å bruke tid på. Da dukket det opp denne leiligheten som attpåtil hadde norske eiere. Den ligger i byen Alora, ca 40 km fra Malaga. Byen har ca 13000 innbyggere så vi tenkte at den var på størrelse som Florø.

Vi booket og reiste, klare for mange fjellturer og bilturer. 

Da vi kom til Malaga hentet vi ut leiebilen vi hadde bestilt, noe som tok evigheter, og enda lenger tid tok det for de som kom etter oss.... Vi bestilte gjennom Holiday Autos og firmaet bilen ble leid hos var Firefly. De prøver å lure på deg mange ekstra forsikringer og det tar uendelig lang tid om du ikke er sikker på hva du skal gjøre (jeg var sikker, men ble usikker i det øyeblikket hun begynte å mase). Heldigvis hadde vi sjekket med forsikringsselskapet hva de dekker hvis det skulle skje noe. 

Vi kom oss til slutt ut av flyplassen, det var den enkle delen.... Du kommer rett ut på motorveien og med en lånt gps med russisk tale ble alt bare et kaos. Vi rotet oss inn i Malaga by (for å snu), men der var det mange enveiskjøringer, folk tutet og vi (jeg) holdt på å bli sprø. Til slutt kom vi oss endelig inn på riktig retning og vi fant da lett frem til Alora.


Leiligheten var pen og ren, men vi måtte knyte sammen føttene på senga for å kunne ligge i armkroken uten at sengene gled fra hverandre (sorry Ragnhild :-) )


Vi skulle fort oppdage at dette ikke er en stille by nattestid. Naboen i overetasjen har nemlig hane!! Hvordan kan man ha en hane i en bygård?? Og når den våkner tidlig tidlig (her snakker vi om 4 - 5) og i tillegg skal kommunisere med de andre hanene i byen var ikke det så veldig morsomt. I tillegg er byen full i hunder, både med eiere og uten eiere. Disse fant det for godt å ha store krangler midt på natta.... Ganske slitsomt i lengden. 

Onsdag våknet vi til en overskyet dag og også litt regn. Men vi utnyttet tiden når det var opphold og kom oss ut.

Her er utsikten fra leiligheten. Ikke noe å si på den. Om kvelden satte de på lys borte på festningen så det ble rent så koselig.


Byen ligger i en dal midt mellom to åser. På den ene åsen er det festningen og på den andre er det en liten kirke.


Her er festningen til venstre for bildet og vi ser i retning Malaga. Nede ved kirken  var det en åpen plass og der skulle også turistinformasjonen finnes. Men de er nok ikke så ivrige på å bli funnet...

Her er det mange trange og BRATTE gater, så har du noe form for gangbesvær så anbefaler jeg ikke denne byen. På grunn av dette er de fleste gatene enveiskjørte, så du skal være litt kjent for å kjøre. Det greieste er å finne parkeringsplassen som ligger i utkanten (kort vei fra leiligheten) og parkere der. Det vil si, parker på riktig sted... kommer tilbake til dette...Her er utsikten fra festningen. Leiligheten ligger i en bygår litt oppe til venstre i bildet. Vi hadde en stor plan om å komme oss opp på fjellet i bakgrunnen og det skal nok visstnok være vei (ikke bilvei) helt opp så det ville være en grei tur. Men dessverre ble det ikke tid til det.


Utsikten over til den andre åsen hvor kirken ligger

Ikke alle smug var bilvei, her er en lang trapp. Det ble aldri til at vi gikk den, sikkert like greit :-)


Flere som var på tur :-)


Togstasjonen ligger nedenfor byen. Greit å gå ned, men noen høydemeter å gå opp igjen... Vi lurte på å ta toget til Malaga lørdag men da gikk det to ganger og passet ikke for oss. Ellers skal det gå rimelig ofte.Utsikt fra festningen til området rundt byen


Ikke så veldig mange dyr utenom haner og hunder, men et enslig esel gikk oppe ved festningen. Den var heldigvis stille :-)Duer var det mange av og rundt leiligheten var det mange svaler.


Like ved leiligheten ligger det en plass. Der er det en bar/restaurant og en kafe, en kina-butikk og i sidegatene var det supermarked, bakeri og noe til. Ikke den store shoppingbyen, så det er iallefall ikke derfor du reiser til Alora!

Mer midt i byen ligger en annen plass. Her var det litt mer liv og flere restauranter. 


Enda flere på tur


Beste tipset her er at det er en due som er på damejakt. Jeg har ikke sett en due se slik ut.


Her er kart over byen. Festningen ligger til venstre i bildet og leiligheten er omtrent ved sengen som ligger ovenfor 3-tallet. Parkeringsplassen hvor vi parkerte er den store blå plassen med P øverst i bildet. 


Vi hadde ikke kveldssolen på vår balkong, men det var fint å se festningen få kveldssol på seg.

I leiligheten var det litt bøker, både ordbøker og bøker om området. Men jeg fant også denne boken som jeg selv holder på å lese hjemme. (til info Ragnhild så er jeg og forfatter fra samme sted :-) )


Ingen kommentarer: