mandag 11. april 2016

med fulle seil til topps!

Værmeldingen for helga var alle tiders og med fransk gjest i huset måtte vi jo bare til sjøs. Lørdagen dro vi utover til Reksta hvor planen var å gå Sunnivaleia. 

Hvem er det som røyker på Store Batalden??


I Rognaldsvågen hadde vi fått ordnet med skyss til Lendigen. Ingrid som skulle kjøre oss stod antagelig midt oppi lamminga, så vi haiket med Terje istedet. Fin skyss dette :-) En samling av nye og gamle venner:

Lionel, "turist" og gjest fra Frankrike, Astor, Gunnhild (venninne av Unni), Unni, og Monika Det er forsåvidt en fin tur fra Lendingen, men sist jeg gikk der så startet vi litt lengre oppe i skaret og kom da mer direkte inn på stien. Jeg var iallefall kliss våt på føttene etter de første hundre meterne. Det var stort sett vått hele nordsida bort til Trollhola.Ingen av oss hadde sjekket ut Trollhola før så dit måtte vi gå oppom. Det var bratt opp og bratt ned igjen (utenfor grotta) så det var dagens høye puls. Inni selve grotta var det ikke så mye å se selv om vi hadde med oss lommelykt.  

Utsikten fra grotta 


Selvågen. Hvis man kommer med rutebåten kan man få den til å stoppe her og gå herfra langs hele sørsida (Sunnivaleia)


På sørsida av Selvågen stoppet vi for å spise litt. Her var det både båtfolk og hyttefolk. Det var skikkelig deilig i sola etter å ha gått litt i skyggen på nordsida. Godt med mat var det også. Monika i farta Stort sett fint å gå på sørsida, men her var det også litt vått innimellom. Men turen er mulig å gjennomføre for alle. Tildels på sti og litt på vei.

Lappeteppe? :-)


Og sauene (spesielt lammene) til Ingrid var populære. Noen av de var nysgjerrige.Etter turen ble det deilig fiskesuppe før avreise. 


Og gutta tok oppvasken!Selv om sola skinte fortsatt ble det fort kaldt utpå kvelden så det var bare å kle på seg.Det ble litt solnedgang. Her er Stabben fyr som soler seg!

Og litt sjokoladekake ble det også! En flott tur med en flott gjeng!


Søndag byttet vi ut Gunnhild med Eskil og dro til Kalvåg. Lionel jobber for Elkem og var i Florø mellom to jobber. Han skulle nå bo på Knutholmen sammen med 21 kollegaer fra hele verden kommende uke så det passet fint å dra til Kalvåg.

Fanneskarvarden stod på Toppturlista til seilforeningen så vi bestemte oss for å prøve den. Litt seig i føttene etter gårsdagen men den var bare 100 meter høyere enn Brandsøyåsen så jeg tenkte at det fikk jeg greie. Det var en veldig fin tur, men jeg hadde nok ikke tatt med i bregningen at turen var 5 km (en vei). Første delen gikk i skogen og det var godt terreng å gå i. Traff også gamle venner jeg ikke har sett på 7-8 år, veldig kjekt! Så åpnet det seg opp og det kom ei lita bratt kneik. Deretter var det kupert terreng til toppen. Fin sti, veldig godt merket. Men mye stein så det er viktig med gode sko (noe jeg ikke hadde)


Vi kom ikke så langt opp før vi fikk god utsikt

Utsikt til Kalvåg


Det var flere postkasser underveis og litt pause måtte vi ha

Mange små idylliske vann

Applaus på toppen! En fantastisk utsikt til alle kanter! 

En fornøyd Lionel! Det var like før vi måtte la han være igjen der oppe, han måtte nyte øyeblikket.Eskil, Monika og Lionel ved båten da vi kom ned igjen


Våre naboer i brygga Jon og Rune var også i Kalvåg.


Etter mer fiskesuppe tok vi farvel med Lionel som var strålende fornøyd etter helga i Florø, og satte kursen hjemover.Og litt sjokoladekake måtte vi spise på hjemveien. 


Takk til Unni, Gunnhild, Monika, Eskil og Lionel for en fantastisk flott helg til sjøs og til fjells!


3 kommentarer:

Rune Ripe sa...

Dokke har det fantastisk fint som har båt,og i tillegg virkelig brukar den. Ganske misunnelig på den biten. Lykke til vidare på seilasene.

Rune Ripe sa...

Dokke har det fantastisk fint som har båt,og i tillegg virkelig brukar den. Ganske misunnelig på den biten. Lykke til vidare på seilasene.

Laila Anita sa...

Takk for det Rune! Dere får ta dere en tur til Florø til sommeren og bli med en tur :-) Vi ønsker alle hjertlig velkommen ombord!