mandag 10. juni 2013

Hagen min!

Her er en oppdatering fra hagen min. Etter en lang og kald vinter kom varmen og dermed også blomstringen.  Og mye fint dukker opp. En av mine favoritter er akeleien, den har jeg i flere varianter i hagen, deriblandt disse:


Denne rosa på bildet over skulle jeg virkelig ønske vokste et annet sted slik at jeg kunne fått flyttet den, men den vokser i en sprekk i muren så jeg er usikker hvor mye som blir med hvis jeg prøver å flytte den ...Kan ikke huske å ha sett den før og har den ikke noe annet sted.


Den mørke røde har jeg flyttet fra et annet sted, og det går stort sett veldig greit å flytte på disse, de vokser videre!


Denne blå synes jeg er helt nydelig. Den vokser dessverre et sted vi skal grave opp, så den må jeg få flyttet på. Dessverre har vi skvalderkål/hagedjevel her hvor denne står, men jeg får bare flytte den til et annet sted hvor det er skvalderkål/hagedjevel (ja vi har det flere steder!)


Denne dukket plutselig opp innimellom alt det andre i år. Det er godt mulig jeg har fått den eller kjøpt den på planteloppemarked, for jeg har null kontroll på hva jeg har med meg hjem og hvor jeg planter det... Så det blir spennende å se hva som kommer! I følge gjengen Hageglade på facebook kan dette bli en lilje, så vi får følge med!


Vortemelk fikk jeg for et par år siden og den vokser fint, sprer seg akkurat passe, iallefall enda :-)


Nydelige farger på den!


Midt i blomstringen her stod det i fjor et stort tre som vi tok bort i vår. Det angrer jeg ikke på og her får det bare gro i vei. Det meste av dette sprer seg for hvert år, men jeg blir ikke lei disse sortene, bortsett fra den gule kanskje... De oransje valmuesøstrene var omtrent ikke her i hagen da jeg flyttet hit for tre år siden, så den har kommet fort og mye, men jeg liker den!




Honningknoppurten har jeg også mye av og den sprer seg. I år skal jeg prøve å huske å ta knoppene av den når den er ferdig blomstret, da skal den komme igjen til høsten sier de som har peiling :-)




Liljekonvallen er visst også sorten som sprer seg, dessverre må jeg flytte på denne ettersom vi skal grave opp hagen akkurat der den står. Men skal nok helt sikkert finne plass til den!


Vi har mange rhododendroer i hagen og denne rosa er en av mine favoritter. Har planer om å klippe den ned etter at blomstringen er over. Har klipt ned flere med godt hell disse tre årene. 


Er mer usikker på denne lilla, for den står oppe ved veien og skjermer for trafikken. Den er kjempestor og kjempefin!


Denne oransje tør jeg ikke klippe ned, for denne er bare noe av det vakreste jeg vet!


Her er den oransje med den store lilla bak, og til høyre en som har vite blomster.


Disse hvite har jeg mye av, også i blått. I år er de veldig seine og drukner nesten blandt alt det andre som er kommet.


Disse er blitt fine, men tar mye plass. Tenkte å flytte noe av dette, men plutselig kom jo sommeren og da var det for seint.


Jeg har fått flere varianter av Storknebb og de er også fine!
 

Kjekt å følge med i hagen nå fremover!



6 kommentarer:

Tove Kristin sa...

Så masse farger i hagen din, flott.

Hilsen Tove Kristin

Laila Anita sa...

Takk for det :-) Jeg liker farger! :-)

Marie sa...

Veldig masse fint i hagen din :)

Hegeslilleboble sa...

Jøss, så mange kjekke blomster du har i Hagen:).

Laila Anita sa...

tusen takk alle sammen! Har en gammel hage, så her dukker det opp masse spennende :-)

Laila Anita sa...

tusen takk alle sammen! Har en gammel hage, så her dukker det opp masse spennende :-)