mandag 20. april 2020

Magisk helg i Florøs skjærgård

Noen ganger går vi lei av dårlig vær, og det har jeg vært lei av lenge nå, helt siden før jul. Så når vi først får fint vær er det bare å pakke i båten. Iallefall nå i coronatiden når det ikke er så mye annet som skjer. Om du leser dette om 50 år og lurer på hva corona er så får du google det :-) 

Vi reiste utover i nydelig vær og god seilevind. Planen var uthavna på Skorpa fredagskvelden. 


Der låg det allerede fire båter fra før, men vi fikk god hjelp til å legge til. Det er plass til 6-8 båter i denne brygga. Det er også et hus på land som alltid står åpent, og på grunn av solforhold så er det stort sett godt og varmt der. Vi ble sittende ute og prate en stund før vi gikk i båten for å spise god hjemmelaget fiskesuppe. 


For båthavna ligger slik at det bare er noen meter å gå for å se solnedgangen og den må vi ha med oss. Vi har jo ikke solnedgang hjemme på sommeren (fra huset). På bildet under ser dere Store Batalden og Litle Batalden. Ser her veldig godt hvor det er den store og den lille... 



Kinn og Kinnaklova. Hadde et mål om å gå rundt øya lørdag, men vi kom oss dessverre ikke til kai der. 



Lørdag morgen. Vi stod opp til sol og nydelig vårvær. Bildet er tatt innerst i vågen ved uthavna.


Vi gikk over til Æsøya for å få til et oversiktsbilde over uthavna. Helt til venstre kan dere se Ytterøyane fyr.


Litt utpå formiddagen reiste vi fra Skorpa. Planen var som sagt Kinn, men da det ikke var mulig å komme til kai der snudde vi igjen båten nordover. Det var perfekt for meg, da fikk jeg finne frem solstolen og kunne sitte i sola hele veien til Domba. 




I Domba var det også mange båter. Det låg 5 båter der da vi kom og hvis vi ikke ville ligge utenpå så hadde vi bare ett valg - å bakke inn til enden på brygga og hive ut anker. Der låg vi fint og stille, ingen fendere som bråkte på natta og fint lite innsyn inn i båten :-) I Domba er det også åpent hus på kaia. Og i disse coronatider var ikke poenget å sosialisere seg så veldig. 


Også her måtte vi på solnedgangsjakt. Vi fulgte stien nordover fra brygga og tok av vestover slik at vi kom ut til svabergene. Veldig vått og gjørmete..


Store Batalden sett fra nord




Det blåste litt fra nord, men nedi dumpa her var det kjempefint å sitte.




Så var det tilbake til båten og middag - kreps (og litt reker)


Søndag morgen - på ny en nydelig morgen og frokost på dekk



Utpå formiddagen valgte vi å takke for oss i Domba og seilte i retning Hillersøy. Vel... vi tok en liten omvei utover for å prøve fiskelykken. Og det rakk akkurat til lunsj. Nydelig godt med loff og majones!


På Hillersøya låg det bare en båt da vi kom og de reiste derfra etter kort tid. Så ble vi alene og det var rett og slett helt nydelig. Litt trekk var det men vi fant oss en lun krok og fikk oss en middagskvil, før middag... 

Her fyrte vi bål. Dette kan gjøres hele året her, da floa kommer og tar bålet. Hillersøya er kanskje best når det er fjøre, iallefall for de minste som vil leite etter krabbe. 


Menyen var Quesadillas



blikkstille!




Her er det også hus på kaia og det er heller ikke isolert. Men greit å ha hvis man er flere sammen og det er litt nedbør. Flott sted å stikke innom!





På vei hjem ymtet jeg frempå at det sikkert var genakerføre (noe jeg svært sjelden gjør) og da var ikke Astor sein å be, genakeren kom opp ganske så fort


Det obligatoriske Stabbenbildet.  



Ingen kommentarer: