søndag 26. februar 2012

travle dager og vinterferie

Uka før vinterferien var en hektisk, men kjekk uke. Først var det Aleksander som skulle feire sin 9-årsdag med guttebursdag. Piratkake var det han ville ha, så da fikk han det. Her må jeg innrømme at faren har sagt sitt ang. designet av kaken :-)


En av guttene kunne spille gitar så da var det bare å finne frem en som han kunne spille bursdagssangen på!

Og alle sang med! Litt mer bråkete med guttebursdag enn jentebursdag, men det gikk nå fint.

Onsdag var rikskonsertene på besøk i byen med opera. Der skulle vi (Brandsøykoret) og Koriander være med og kore og etter lang tids øving var kvelden kommet. Å synge på fransk og italiensk er ikke det enkleste og dessuten skulle vi kunne det utenat, så vi var litt nervøse, men etter flere øvinger de siste to ukene så begynte det å sitte. Og konserten ble en suksess med utsolgt samfunnshus!







Så kom vinterferien og Malin ventet besøk av Helene. Helene er datteren til min venninne Gunn som bor i Eidskog, Hedmark, bare noen kilometer fra svenskegrensen. Malin var på besøk der i høstferien og nå skulle altså Helene komme hit. Kjekt at et vennskap gjennom 23 år fortsetter gjennom døtrene våre! (og vi er selvfølgelig venner LENGE enda :-) )

Malin måtte rydde rommet sitt skikkelig og ettersom jeg ikke har lagt ut bilder av rommet etter ombyggingen gjør jeg det nå. På loftet var det opprinnelig to store rom, et som jentene delte og et som guttene delte. Nå har vi delt av disse slik at alle har eget rom. Det er små rom, men de skal jo stort sett sove, se på tv og gjøre lekser der så det får holde. Koselig ble det nå iallefall!

Og oldemors gyngestol har fått plass i kroken på rommet til Malin! Skulle ha malt den men...
Helene kom lørdag og på søndag dro vi på sjøen. Det er jo vinter og denne dagen var det VELDIG skiftende vær. Alt fra sol til snøbyger. Men skulle vi få Helene på sjøen så måtte det bli søndagen. Vi prøvde fiskelykka men det ble bare en liten sei... Det var nok like greit at vi hadde med oss skillingsboller! På bildet over ser vi vårt lille røde hus. Vi ønsker å bygge på med veranda i front men det er en annen historie...

Dessverre ble uka full av dårlig vær så det ble ikke så mye å finne på, men jentene hadde nå kost seg likevel og de var ikke så veldig glade når jeg skulle kjøre Helene til flyplassen. Kjekt med besøk iallefall!
I helga har vi jobbet litt på loft og ute og da oppdaget jeg at det blomstrer i hagen. Det er kjekt, for nå føles som våren er på vei, og det gjør INGENTING!!
Under verandaen har vi en levegg og der stod denne så fint og alene. I tillegg fikk vi saga opp litt ved så nå har vi forhåpentligvis ved til neste vinter tilgjengelig. Dagen sluttet med blå himmel så forventningene var store til søndagen. Det kan du lese mer om på innlegget tidligere i dag.

Ingen kommentarer: