mandag 28. oktober 2019

Europaturné Wien - Bratislava

Etter en del planlegging startet vi turen fredag 11.oktober. Vi hadde fri fredag slik at vi hadde noen timer i Bergen til Ikea og litt andre ting. Astor brukte så lang tid på Ikea at jeg gikk lei... Ut fra Ikea kjørte vi plutselig nordover igjen.... så skulle vi innom Drømmekjøkkenet ved Danmarksplass, der var veien stengt og vi prøvde å finne en annen vei, det endte med at vi plutselig kjørte i feil retning igjen... for en start på turen... 

Vi hadde bestilt billetter med Wizz air. Jeg er litt skeptisk til "billigselskaper", men det skulle vise seg at dette var et godt flyselskap. Bortsett fra en ting... Det hørtes ut som de snakket kinesisk.. så dårlig uttalelse hadde de på engelsken. Tenker med gru hvis det skulle ha skjedd noe. Vi hadde oppgradert til "priority" billetter og kunne ha med mye baggasje, hadde god beinplass, og fikk gå først ombord. 

Det regnet helt forferdelig da vi reiste fra Bergen, det rett og slett bøtta ned. Det medførte at den ene kofferten var gjennomvåt, og bortimot alle klærne var våte.. Det har jeg aldri opplevd før. Heldigvis hadde vi ikke pakket min og Astor sin koffert, men mikset "byklær" og "turklær", slik at begge hadde tørre klær. 

I Wien skulle vi teste ut Uber. Jeg hadde lastet ned appen på mobilen og mens vi ventet på baggasjen la jeg inn adressen vi skulle til. Da baggasjen var på plass bekreftet jeg kjøringen og da vi kom ut av terminalen kom bilen akkurat kjørende. Kredittkortet var lagt inn og prisen var avtalt på forhånd (i appen) så dette var helt super løsning. Minuset var da vi kom inn i leiligheten og oppdaget at vi manglet ene sekken.. Heldigvis fikk vi tak i sjåføren igjen, og klokka halv to på natta hadde vi endelig all baggasjen på plass. 

Vi bodde hos Filip gjennom airbnb. Han var ikke hjemme da vi var der så vi fikk aldri hilst på han. Her er bilder fra leiligheten:

Filip - Wien

Lørdag var vi klar til å gjøre Wien. Vi bodde litt utenfor bykjernen, men det var likevel gangavstand til det meste. Vi startet med å finne en restaurant for å spise litt frokost. 


Så vandret vi videre til sentrum. Det var litt tåke tidlig på dagen så det ble litt grå bilder her




St. Stephan katedralen. Det var helt stille og rolig i gatene helt til vi kom hit, her var det mengder med folk


En flott katedral og her kunne vi fått med oss messe hvis vi hadde hatt tid. Det er mulig å komme seg opp i tårnet for å få utsikt utover byen, men vi valgte å droppe dette, altfor mye folk.. 










Etter noen timer på vandring gikk vi "hjemover" for å skifte og ta en liten pause. Ikke lenge etter så skinte sola så den pausen ble ikke så lang, da måtte vi ut og ta flere bilder



Utenfor katedralen møtte vi en kar som solgte billetter til en konsert samme kvelden. Vi hadde jo lurt litt på å gå på konsert, men det er mengder å ta av så det var ikke lett å finne den riktige. På vei til konserten fant vi et torg hvor de solgte lokale produkter, både vin og andre ting. Vi er jo ikke helt vant til å sitte på gata og drikke vin.. 


Vi fikk ikke lov å bruke kamera under konserten dessverre, men vi rakk å ta et par bilder før konserten. Dette var en barokk-konsert som bydde på de mest kjente musikkstykkene til Bach, Mozart osv. En fantastisk opplevelse, absolutt verdt pengene!




Etter konserten gikk vi til Hard Rock Cafe hvor vi hadde bestilt bord i forveien. Alltid kjekt å gå på Hard Rock Cafe, selv om støynivået er litt høyt... 



Søndag var vi tidlig oppe, bestilte Uber på vei ned med heisen og dro til togstasjonen. Vi spiste frokost på stasjonen før vi tok toget til Bratislava. De to hovedstadene i Østerrike og Slovakia er de to mest nærliggende hovedstedene i Europa, bare en times kjøretur imellom. Vi hadde egentlig ikke tenkt oss til Bratislava, men lave leiebilpriser gjorde til at vi tok turen. 


Her hadde vi også booket airbnb. Vi bestemte oss å gå fra togstasjonen. Et stykke å gå men heldigvis nedoverbakke :-) Her er utsikten fra rommet og nå begynte temperaturen å stige så det skulle bli en fin dag i Bratislava. På dette airbnb stedet var det flere rom og vi måtte dele kjøkken og bad. 



Vi hadde plukket ut noen punkter vi måtte innom på rundturen i byen. Slik som denne "The blue church". Skulle gjerne vært inni denne kirken, men den har håpløse åpningstider for den som ikke planlegger... 




mange flotte bygninger






På et torg var det mange turistboder i tillegg til denne mannen som laget store såpebobler, ganske så populært blandt barna. 


ikke alle som spiller bare ett instrument...


Cumil


Etterhvert fant vi en fin plass ute i sola for å spise lunsj. Dette var nydelig godt. 




Etter lunsj gikk vi opp til borgen som ligger på en høyde med flott utsikt over byen - Bratislava Castle. Noen bakker og trapper å gå fra sentrum




veldig flott område. Dessverre var en del av stedet under renovering/ombygging så vi tok ikke bilder av alt. 







Flotte Bratislava!






Nede igjen i gata fant vi et sted som serverte Wienersnitzel. Helt greit. 


 Av Wien og Bratislava likte jeg nok Bratislava best. Mye mindre og gamlebyen er virkelig sjarmerende. Nå skal det sies at vi var i Wien på en lørdag med mye folk og i Bratislava en søndag med lite folk, men det var mye kjekkere å gå i gatene i Bratislava. 

Neste blogginnlegg går Bratislava - Salzburg


Ingen kommentarer: