tirsdag 7. juli 2020

Sommerferie til sjøs del 5

Nå var vi virkelig kommet til hjemreise, nå skulle vi runde Lista. Vi var litt spent på om det ble mye sjø, men det var helt greit. Vi seilte inn til Flekkefjord, der vi heller aldri har vært. Okai vær å gå en runde i byen. Mange fine bygninger og pent og rent!


På vei ut fjorden dagen etter møtte vi denne flotte skuta, nederlandske Wylde Swan, de kom direkte fra Nederland. 


Så måtte vi innom Kirkehamn når vi likevel var i området. Der bunkret vi. 
Vi var litt usikre på hvor langt vi skulle gå så vi seilte innom Egersund, både for å få oss ei lita pause og for å ta et valg. 
Men vi bestemte oss for at det var såpass fint utpå at vi ville komme oss over Jæren. En lang seilas ventet oss. Vi ble såpass seine at vi stoppet i Tananger. Kan anbefale å stoppe der om man er på vei den eller andre veien.  


Mye bryggeplass
Tungenes fyr


På vei inn til Stavanger stod venninna mi Marianne på kaia nedenfor leiligheten sin og tok bilde av oss. Rakk såvidt å prate litt med henne. Stoppet i Stavanger ble dessverre ikke så langt. 
Fargegata i Stavanger
Akropolis, gresk restaurant. Ettersom det ikke blir seiling i Hellas i år så kunne vi iallefall gå på gresk restaurant likevel!


God mat, men kanskje litt mye marinert kjøtt for min mage, og tzatzikien lager jeg bedre selv. Dette er bare et lunsjmåltid. 


Planen var da å gå til Bekkjarvik, men med motvind og motstrøm gikk det fryktelig sakte. Så vi valgte å stoppe i Haugesund. Der gikk vi opp på Dolly Dimple og bestilte oss pizza. Klokka var 22 så noe annet var ikke så aktuelt. På kvelden tok jeg kontakt med Abdo som flyttet til Haugesund fra Florø for tre år siden. Han og datteren Britan kom på besøk i båten selv om det var blitt seint. Egentlig skulle vi videre tidlig dagen etter, men de ville så gjerne ha besøk av oss, og det var vanskelig å si nei. I tillegg var det denne dagen Astor sin bursdag så det var greit å gjøre noe spesielt som blir husket. 

Abdo laget på kort tid en kjempegod lunsj og senere satte han marsipankake på bordet. Vi måtte kjøpe litt gaver til Britan, det var så utrolig kjekt å treffe henne. Abdo snakket så mye om henne da han bodde i Florø. Og da måtte vi jo hjelpe å bygge lego :-) 
Astor og jeg er veldig forskjellig i temperatur. Jeg fryser mye lettere og jeg vet også at etter noen timer på sjøen så blir det fort kaldt. Så dette er favoritten min; strandstol med pledd i, dunjakke og sovepose, pluss et pledd til. Det er ikke mulig å fryse da. Og ja, i tillegg har jeg tova tøfler på føttene. Men selv om jeg var varm så greidde jeg å få på meg en urinveisinfeksjon før jeg kom hjem, kjedelig...


Fra Haugesund gikk turen til Bekkjarvik. Her har de laget ny gjestebrygga, og her er det bare å bøye seg i støvet, dette var skikkelig forseggjort!Sist vi var innom her gikk vi tilfeldigvis forbi denne parken som de holdt på å lage. De hadde ikke kommet så langt den gang, så vi måtte oppom der igjen. Dessverre lite som blomstret akkurat nå, men veldig flott og bedre blir det sikkert!

En solrik dag og vi bestemte oss for å ta siste etappe helt hjem til Florø. Men før vi dro fra Bekkjarvik måtte vi på butikken og kjøpe reker! Det skulle vi kose oss med når vi kom hjem!Ikke så værst å komme hjem til slikt vær, her er vel klokka rundt kl. 23. Det var stort sett vindstille hele veien så det ble motorkjøring. Så det ble sein middag. Vi overnattet i båten til søndag før vi pakket sammen og kjørte hjem før regnet kom. En innmari fin ferie tross ryggproblemer, spying (i to runder), håndleddforstuing og urinveisinfeksjon! 

Stedene vi var innom: 

Nilsvika (Solund), Hjeltefjorden (Øygarden), Espevær, Røvær, Åkrahamnd, Farsund, Sutnøy, Mandal, Kristiansand, Stokken, Lillesand, Skauerøya, Grimstad, Arendal, Kragerø, Paradisbukta, Skauerøya, Kristiansand, Korshamn, Flekkefjord, Kirkehamn, Egersund, Tananger, Stavanger, Haugesund, Bekkjarvik


Ingen kommentarer: