onsdag 29. juni 2011

Utvær fyr, lengst vest i landet

Gjennom "Vener av Utvær" dro vi til Utvær fyr på søndag, der vi skulle være vertskap frem til torsdag. Heldigvis var det noenlunde bra vær på søndag, bortsett fra at det var motvind og motstrøm, så seilturen tok 3,5 timer i stedet for 2 som vi regnet med... Så vi kom ut dit rundt kl. 19, en smule forsinket. Vi ble godt mottatt av Linda, Sigve og Ole Kristian fra Venelaget. De viste oss rundt og fortalte litt om stedet.


Ettersom vi skulle guide senere i fyret var en tur til toppen av fyret programforpliktet. Vi har tellet trappetrinn i flere dager, men jeg vet ikke om vi er blitt helt enige om hvor mange trinn det er. Men det er iallefall hundre!

Fyret ble ødelagt under krigen og her er enda spor etter skytingen

LinsehusetDa vi var oppe på mandag var det rimelig tett tåke så utsikten var ikke noe å skryte av. Her er tunet mellom fyret og huset vi bor i.


Det var ikke utsikt noe steder den dagen

Vi bor i huset til venstreMye fin blomster der ute. Veldig mye st.hansblomster og her er en avart av den med annet bladverk.

Og en hvit st.hansblomster. Jeg har iallefall ikke sett den før.
Tirsdag dro vi på sjøen. Først var Malin og Ole Kristian med, men etter to makreller hadde de fått nok og ville inn igjen. Vi voksne ville likevel prøve fiskerlykken videre og dro vestover. Det var ikke så dumt...Utenfor her låg vi og fisket masse deilig fisk. Så vi kan trygt si vi var vest for Norges fastland!


Ingen fine svaberg her ute på vestsiden iallefall

Tirsdag ble en fin dag her ute. Ikke den store temperaturen, men det var fint vær til utpå kvelden da regnet kom inn. Mandag kveld hadde vi forresten et forykende tordenvær her ute.

Det gamle skolehusetVi bor i huset til høyre

Strand også, om ikke så veldig stor

Litt fisk ble det på oss i går tirsdag da, makrell, torsk, lyr og masse sei. Så det blir noen middager fremover!Den skulle gjerne vært vår...


Vi har hatt noen fine dager her ute selv om været har vært så som så. Tar gjerne noen dager neste år også, kanskje bare meg og min kjære :-) Skal blogge litt mer om historien til Utvær, men det får bli når vi kommer hjem og jeg har litt bedre internett!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjempefine bilder, og det så kjempeidyllisk der ute!:) Ønsker deg en kjempefin onsdags kveld!:)

Klem fra Toril