lørdag 16. mai 2015

Svanøya - Alden - Værlandet

Mai har en del fridager og det gjelder å utnytte de. Kristi Himmelfart falt sammen med 17.mai-helga (søndag), men vi kunne iallefall dra på tur fra onsdag til fredag. Lørdag var det meldt dårlig vær og når jeg nå ser ut vinduet er jeg veldig glad for at jeg er kommet hjem. Vått og grått og kaldt.

Ungene har ikke vært på Svanøya før, og ettersom det fortsatt var meldt kald nordavind, valgte vi på nytt å dra til Kvalstad på sørsida på Svanøya. Vi reiste på onsdagskvelden, men ettersom Astor måtte jobbe overtid, ble det bare tid til kveldsmat før vi køya (dvs Aleksander rakk ikke kveldsmaten engang før han kubba...)

Torsdag våknet vi til fint vær og målet var først Vågsfjellet. Her er utsikten litt oppi lia ned til Hjortesenteret. Mye hjort på bøen på formiddag.


Oppe på det østligste utkikkspunktet. Pappa forklarer hva de forskjellige bygdene heter.
Utsikt fra toppen mot sør og Alden


Askrova
Denne gangen valgte vi å gå den vestre løypa ned igjen. Den er litt lenger. Vi hadde fått tips om at den var våt, men den burde egentlig ikke vært merket i det hele tatt, for her måtte man ha støvler/fjellsko for å komme seg tørrskodd gjennom. Vi omdøpte den til den våte løypa.
Men bortsett fra at løypa var våt så var det fint å gå, selv om man stort sett går i skogen...


og mange spesielle og gamle trær


Etter turen gikk vi i båten for å skifte til tørt skotøy før vi gikk opp til Hjortesenteret for å hilse på hjorten. Ikke så mye hjort å se men iallefall denne hvor en fugl hadde tatt seg en pause


Øya er full av villkaniner og denne gangen såg vi flere. Ungene prøvde å få tak i de, men det er nok enklere sagt enn gjort. Men fine er de jo. På hjortesenteret har de også påfugl og det syntes ungene var spesielt interessant.
ikke på vår sofa da!!!


Fortsatt litt kald trekk men vi fant oss en relativt lun plass hvor vi grillet. Etter maten gikk vi på nytt opp til hjortesenteret for å se om det var flere dyr fremme. Men de som fikk mest oppmerksomhet var nok påfuglene, iallefall denne. Rene kunstverket!Mer hjort på bøen nå og noen var litt mer interesserte enn andre, spesielt denne som var kjempeglad for å få litt kos.


Banditten! 


Vinden løyet litt på kvelden og vi seilte til Alden. Litt mye bølger men en fin kveld!
Fredag våknet vi til nok en nydelig dag og vi kunne spise frokost på "terrassen". Vi måtte innse at vi ikke fikk med oss ungene opp på fjellet her, så vi ruslet oss en liten tur i stedet. 


Vi bestemte oss heller for å prøve oss på Høgkletten, den høyeste toppen på Værlandet.


Gjestebrygga på Værlandet er en av de beste i området.


Her har man Tante Grys Pub (som denne dagen var stengt pga lukka lag) og Norsk Sjøfuglsenter.
Etter litt kjapp mat i båten gikk vi på tur med Høgkletten som mål. Disse sauene var nok litt mer selskapssyke enn de vi møtte på Svanøya.Et fint område å gå på tur i. For det meste går man på berg, men noen steder man må hoppe litt for å komme tørrskodd over.


Vi måtte også gå gjennom en skog som nesten virket som en labyrint. Må være et spennende sted for unger.Der det var mest vått var det lagt ut klopper.Høgkletten er 163 moh så det er ikke spesielt høyt, men det er ganske bratt og mange sliter med å komme seg opp her pga høydeskrekk. Jeg syntes ikke det var ille, bortsett fra kanskje litt i starten hvor det var litt gjørmete, men det var ikke pga høydeskrekk. Ungene fikk hver sin sjokolademedalje da de kom opp.


Vi fikk bare heder og ære... Alden i bakgrunnen ble nesten liten, men den er 300 meter høyere!
Utrolig flott utsikt der oppe!
Vi hadde sola midt i mot da vi gikk opp så det var ikke så lett å ta bilde. Tok derfor et par bilder på tur ned igjen i stedet. I starten er det kjetting å holde seg i, og det var til tider veldig greit. 


Og bratt var det ja!


En veldig fin tur som ble avsluttet med en tur på butikken. Her på kaia står dette skiltet!


En kjempefin tur, men veldig greit å komme hjem før regnet kom! Tror ikke han hadde sett ut vinduet han som kom med shorts til frokost i dag...

2 kommentarer:

Birtes tur- og ideblogg sa...

Veldig fine bilder. I sommer var jeg både på Værlandet og på Alden og for mange år siden var jeg på Svanøy. I september skal jeg tilbake dit. Og jeg gleder meg litt ekstra etter å ha sett disse bildene. God pinse.

Laila Anita sa...

tusen takk for det! Ja vi har mange fine plasser langs kysten!