søndag 10. mai 2015

Turtrimmen 2015

Turtrimmen er et samarbeid mellom Flora kommune og Flora Turlag. På lista står det 14 turer:

Blåbrebu
Hytta på Kinn (begge disse to første er turlagshytter
Midtbøstølen
Gapahuken på Klavelandet
Brandsøyåsen 
Stølsvatnet
Skålefjellet
Blånipa
Solheimsnipa/Ramsdalsnipa
Skorpa, toppen
Skorpa, langs sjøen
Fanøy, Ragnhildhågen
Terdalskeipen
Strandanipa
Midtbønipa
Flatenipa

Hvis man går 8 av disse turene er man med i trekningen av gavepremier. I dag tenkte vi at vi skulle ta oss en tur på Fanøya og gå til Ragnhildhågen. Det var meldt fint vær og etter en dag i hagen i går hadde vi lyst å koble av med båt og fjelltur, dermed var Fanøya en god kombinasjon der vi får begge deler. 


Stabben må jeg bare ha bilde av når vi er på sjøen, her med Store Batalden i bakgrunnen. Store Batalden er med på turen "Øyane Over" som Flora Turlag har 31.mai. Dette er en flott tur hvor det kommer flere tilreisende for å være med. 


Fanøya har gjestebrygge, men ettersom vi skulle ligge bare et par timer la vi oss ved brygga ved butikken. Fanøyvågen er lun og et veldig trivelig sted å ligge med båt. 


Jeg har gått denne turen et par ganger før så det var lett å finne frem. (se vedlagte kart) Innbyggerne på Fanøya har vært flinke til å snekre gangbroer der det er mest vått. Og det var bra i dag for det var veldig vått og gjørmete. 


Ikke så veldig mange høydemeter der ute, men greit å gå i ulendt terreng. Her er vi på vei til første toppen som er Vardehaugen. (Store Batalden i bakgrunnen)
Herfra har man flott utsikt! 
Ragnhildhågen ligger på 50 moh, så dette er en tur som passer absolutt alle. På begge disse toppene var det bøker å skrive seg inn i.


På sørsida finnes denne benken som er godt i le for nordavinden.


Så er vi tilbake til hovedveienTil venstre for dette vannet starter stien. Det er godt skiltet så det er ikke lett å gå feil.
Turen er fra butikken 3,4 kilometer og vi brukte litt over en time på turen. Her har Flora Turlag tur 9.september. Dette er en kulturvandring med Trond Strømgren og kan virkelig anbefales! Jeg har vært med de siste tre årene og blir sikkert med i år også :-) 


Og selvfølgelig måtte jeg ha med Stabben på returen også. 


Anbefaler dere å ta en kikk på turboktrimmen:

http://flora.turistforeningen.no/index.php?fo_id=10163

Kom deg ut og bli med!


4 kommentarer:

Liv Janne Bell Jonstad sa...

Dette hadde vore ein fin tur å tatt med ungane, men såg at det ikkje var så lett å tilpasse det med rutetidene. Anten må vi stå veldig tidleg opp, eller så må vi reise på ettermiddagen og kome seint heim... ;) Takk for fin skildring - og veldig bra at du oppgjev distansen :)

Laila Anita sa...

Planlegg litt så kan dere jo være med oss på tur i løpet av sommeren. Vi skal ikke på ferietur i år, så det blir mange småturer ut i øyene :-)

Liv Janne Bell Jonstad sa...

Ja, det kunne jo vore eit kjekt alternativ :)

Laila Anita sa...

skal prøve å huske på å ha dere i tankene når vi planlegger turer! Men spør gjerne altså!