mandag 4. mai 2015

Langhelg, første stopp Svanøy

I oktober i fjor ble vi påseilt før regattastart. Dermed måtte båten på verksted og vi måtte belage oss på en vintersesong uten båt. Her er et bilde som viser litt hvordan det såg ut


Båten skulle være ferdig til påske, men alt tar sin tid.. Så da den endelig var klar til 1.mai og det ble meldt godt vær var det ingen tvil, vi skulle på båttur! 1.mai i år var på en fredag så det ble langhelg i tillegg. Torsdag var jeg først på tur med turlaget og på kvelden var vi begge på tur med Røde Kors og innvandrersenteret, så dagen gikk og vi fikk egentlig ikke pakket noe særlig. Vi var vel heller ikke helt sikker på at alt ble klart i båten, så vi holdt litt igjen. Men fredag morgen var alt klart og vi var klare. Det var bare å pakke sammen og komme seg avgårde. Det var meldt bra med vind (bra for Astor, ikke for meg) fra nord så vi endte med å velge å dra sørover. Askrova og Alden stod på ønskelista, men vi måtte prøve å finne en sydvendt havn første kvelden. Så da falt valget på sørsida på Svanøy.


Avgang ble midt på dagen i et nydelig vær. Da vi kom frem spiste vi litt før vi skulle teste ut litt turløyper på øya. Gjestebrygga ligger like nedenfor Norsk Hjortesenter så vi gikk forbi der. Vel, det er ikke bare hjort der da... 











Også kaniner er det på øya. Vi kom over en av de.  


Vi tenkte først å sjekke ut Nordsjøløypa.




Vi hadde tenkt å gå sørover til Nora, men der var det rett og slett så vått (vi gikk med tursko) at vi snudde. Vi gikk andre veien i stedet. 


Den veien var det også litt våt (en del), men noen steder var det lagt ut broer for å komme seg over det værste. 


Idyllisk å gå langs vannet. Men ellers var det mye skog å gå i.


Løypa er merket med blått, så det var lett å finne frem


Til tider veldig mye Aurikkel (Kusymre, Primula)


Vi kom til et punkt der stien delte seg (husker ikke om det stod Trolleskaret på skiltet), men vi tenkte at vi kunne få litt bakketrening så da gikk vi over der.  


Da kom vi litt opp i høyden og fikk litt utsikt østover. Men fortsatt mye skog...



Her var det postkasse med turbok i. Og her gikk det sti opp til Storeåsen.



Vi fulgte stien litt, men plutselig var den borte og når det er mye skog så var det ikke så lett å finne... Det ble bedre da vi skulle ned igjen, da fant vi en sti som gikk på nordsiden.



Da kom vi ned til vanntanken


Og derfra var det god skogsvei ned til hovedveien






Vi hadde med oss litt niste men først da vi kom tilbake til Kvalstadvatnet tok vi en stopp og spiste et par kjeks. 



Straks var vi tilbake til Hjortesenteret hvor vi traff på Johan Trygve Solheim som er daglig leder der. Han anbefalte oss å gå på Vågsfjellet i tillegg, vi burde greie å komme oss opp der på rundt 40 minutter mente han. 








Her er løypa vi gikk. Ble litt langt på asfalten, så jeg skulle gjerne gått andre veien i det første krysset slik at vi gikk langs sjøen i stedet. Men denne gangen ble det slik.


Nå var vi begynt å bli sultne så vi bestemte oss for å spise reker før en evt. ny tur. Sola varmet godt på dekk men det var litt kjølig vind innimellom. 


Så jeg kledde meg godt som vanlig



Så måtte vi teste ut Vågsfjellet da. Håpte å komme oss opp der til å få se solnedgangen. En i en av de andre båtene trodde ikke vi skulle komme oss opp på 40 minutter så der fikk jeg et lite spark i ræva... Vi valgte å gå den østre trasseen, som er kortest.


Litt bratt i starten, men veldig god sti, og vi kom fort opp og fikk utsikt til gjestebrygga.






Veldig fin sti å gå på, stort sett. Litt myrområder da vi kom lenger opp, så vi ble våte, men det var verdt det!




Da vi kom godt opp i høyden fikk vi utsikt østover. Vi ser ned på Kvalstadvatnet (til høyre) og området rundt Storeåsen hvor vi gikk tidligere på dagen.


God utsikt også nordover








Og solnedgang fikk vi, men på grunn av litt skyer vest i havet ble den ikke så lang som vi håpet på. Hadde vi brukt fem minutter lenger på turen opp så hadde vi nok gått glipp av den. Dette ble en helt super treningsøkt, muligens min beste gjennom tidene, og vi greidde det på 40 minutter! Greit å få et spark bak!


Litt utsikt sørover også. Alden, midt i bildet, søndagsplan!
















Det begynte fort å bli mørkere da vi gikk nedover
















Her er løypa vi gikk, østre trasse. 5.45 km t/r fra gjestebrygga. Vi brukte 40 minutter opp og 30 minutter ned igjen.




På gjestebrygga er det verken strøm eller vann, så da må man bare gjøre det beste ut av det. Varmen kommer ut på gulvet i båten, jeg måtte dermed legge meg ned på gulvet for å få tørket håret :-) 


Ingen kommentarer: