søndag 20. april 2008

Eikefjordstøylen

Ja det er iallefall en som har det bra på morrakvisten! Hadde han bare fått lov å ligge sammen med meg hver natt! Men det får han ikke!


Det har vært nok en strålende dag i dag. Merete og jeg hadde avtalt å gå på Eikefjordstøylen og dro avgårde sammen med Malin klokka 11. Dro for å hente Heidi og
hun var som vanlig lykkelig for å se oss. Vi kjørte inn til den nye rasteplassen i Eikefjorden og parkerte der. Begynnelsen på veien er traktorvei, men så er det sti resten. Mye av stien går på fjellunderlag, men en del av stien er også i skogsterreng. Fint for unger å gå, men noen harde bakker for de minste.

Halveis oppe får man en anelse om hvilken utsikt som venter. Nå i snøsmeltingen var det litt vått enkelte steder, så det går dårlig med joggesko, men resten av sommeren bruker det å være rimelig tørt oppover. Et veldig variert terreng der man starter rolig, får en bratte, så litt rolig og ganske bratt på slutten.
Men når man kommer opp og får denne utsikten så er det bare verdt det! Stølen ligger helt utpå kanten og man får en utrolig flott utsikt utover Eikefjorden. Det er lite aktivitet på stølen i dag, den ligger kanskje litt for langt unna bilvei. Noen av husene er bortimot falleferdig. Minuset her er at på sommerstid så er det omtrent tørke og man må selv sørge for å ta med nok vann. Man må lenger opp for å finne vann. Det er en lett tur videre til Storefjellet og det blir neste på programmet. Kanskje en tur innover til Nipevatnet og tilbake til Hovlandstøylen... Her er det mange muligheter. Vi ble sittende ganske lenge der oppe, og i mellomtiden kom to andre følge også opp. De gikk videre til Hovlandstøylen.
I ettermiddag/kveld har vi vært på besøk hos Anita og Frode, og ettersom Karoline var der så ble det kjekt for Malin også. Jeg arvet en del klær etter Anita og det var veldig bra, akkurat det jeg trengte nå! Satt ute til sola gikk ned bak nabohuset, da dro vi hjem. En deilig dag har det vært, og etter værmeldingen å dømme, så blir det en til i morgen! (oi... plutselig syk....)

Ingen kommentarer: